Англия срещу Колумбия – Какво очакваме на този мач на 21-то Световно по футбол ?

Бившата звезда на “Лос Анджелис Галакси” Дейвид Бекъм бележи уникален гол от пряк свободен удар срещу южноамериканците на Световното Първенство 1998. На стената на колумбийците беше друг играч на професионалната лига на Съединените Щати – Валдерама.

Бившата звезда на “Лос Анджелис Галакси” Дейвид Бекъм бележи уникален гол от пряк свободен удар срещу южноамериканците на СП 1998 (видео)

Какво казва пресата в Англия?

3 Юли 2018 г. Англия не е губила от Колумбия в 5-те предишни срещи. Майкъл Оуен вкара хеттрик в последния мач, който Англия спечели 3-2 в Ню Джърси през 2005 г.
“3те Лъва” победиха латиносите на СП с 2:0 в груповата фаза на турнира от 1998 г. Първият гол бе на Дарън Андертън. Уникален гол от пряк свободен удар тогава отбеляза бившата звезда на “Лос Анджелис Галакси” Дейвид Бекъм. На стената на колумбийците беше друг играч на професионалната лига на Съединените Щати – Валдерама, който записа няколко сезона в Тампа Бей във Флорида.

Припомняме, че бившият капитан на английския национален отбор по футбол подписа с американския тим за срок от 5 години срещу “скромната” сума от $250 милиона долара от контракта и рекламните си договори. Отделно от това той получи над $27,5 Млн. за същия срок само от годишно заплащане плюс процент от приходите от посещаемост. Халфът се присъедини към новия си тим през 2007 г. след изтичането на договора му с Реал (Мадрид).

Това е 3ят път, когато Родината на поп-звездата Шакира достига до елиминации на Мондиал, а единственият път, в който ги преминаха беше в Бразилия преди 4 години.
Колумбийците не са побеждавани във всичките си последни 8 мача срещу евро-отбори, откакто през 2012 г. кормилото поема Хосе Пекерман, като бележат голове във всеки двубой и само именно Англия ги спира през 1998 г.
Лос Кафетерос нямаха нито едно влизане в наказателното поле на Сенегал до 57-ата минута на последния мач на това СП.

За мача с Колумбия днес в Русия Англия направи цели осем (8) промени в стартовата си единесеторка, 2та по големина на Световно, след като Рой Ходжсън направи девет (9) през 2014 г.

Сред хилядите подкрепили “островитяните” в Туитър е и английската звезда на Плейбой Ейприл Съмърс, която публикува секси-видео.

Англия спечели само 2 от последните си 8 мача в Елиминационна фаза за Световната купа. Последната им победа срещу южноамерикански отбор бе на 1/16-финалите през 2006 г. с Еквадор, и то само с един гол (1:0). Това ще бъде 18-ия мач на Англия срещу южноамериканци на СП, като са спечелили 8 от предишните 17.
Англия не успя да вкара гол в редовното време само в един от 18-те си мача в Елиминационната фаза на СП – 0:0 с/у Португалия на 1/4-финалите (губят след дузпи).
Хари Кейн е играл само 153 минути в Русия 2018, но вече е отбелязал цели 5 гола, и вече е 2ри след Гари Линекер сред английските голмайстори.
Ако голмайсторът до момента на СП 2018 Кейн намери мрежата срещу Колумбия, той ще стане 1ят играч, който печели 6 последователни изяви.

На “зеления килим” срещу Колумбия ще излезе 2ят най-млад отбор на Англия на голямо първенство, със ср. възраст 25 год. и 207 дни, след “островния” тим играл срещу Швеция на Световното през 2002 година.

Ето и какво казва пресата в Англия:

!!!