Леброн Джеймс подписа с Лос Анджелис Лейкърс – “Кралят на Паркета” ще вземе $153.3 Мил. а 4 години

“Кралят на Паркета” Леброн Джеймс (LeBron Raymone James) подписа договор за $ 153,3 Милиона за четири години с Лос Анджелис Лейкърс, с опция за продължение през последната година (2022 г.), съобщи неговата агенция “Клач Спортс Груп”.

Цените на билетите за мачовете за новия сезон на Ел Ей Лейкърс изхвърчаха нагоре и надминаха $5000 долара, а най-евтините са над $500 след появата на LeBron Raymone James

33-годишният експерт под коша ще избира един от двата си огромни имота в “Града на Ангелите”, от където ръководи и страничен бизнес

ВСИЧКО ЗА “KING JAMES” 

“Кралят на Паркета” Леброн Джеймс (LeBron Raymone James) подписа договор за $ 153,3 Милиона за четири години с Лос Анджелис Лейкърс, с опция за продължение през последната година (2022 г.), съобщи неговата агенция “Клач Спортс Груп”.

33-годишният 2-метров експерт под коша благодари в Инстаграм на своите привърженици в Кливланд и потвърди новината за новия му дом на Западния бряг. Супер звездите на Лейкърс Кобе Браян и Карим Абдул-Джабар веднага поздравиха Леброн в Туитър. 

“Сигурен съм, че “Народът на Лейкърс” (Lakernation) се радва. Придобиването на Леброн Джеймс означава, че Лейкърс са просто невъзмутими да бъдат истински конкуретни съзтезатели,” пише Абдул-Джабар. 

След новината за пристигането на “чудовището” високо 2 метра и 3 сантиметра и тежащо 114 килограма в “Града на Ангелите” цените на билетите за мачовете за новия сезон на Ел Ей Лейкърс изхвърчаха нагоре, като и цените “натежаха” над $5000 долара, а най-евтините надвишиха $500.  

Леброн Джеймс донесе 1та титла на Кливланд от 52 години насам и ги направи 1ят отбор в историята на финалите на НБА, който печели финалната серия с 3-1 мача.

Най-големият любимец на феновете на един от най-популярните спортове в Съединените щати смени екипа на родния му щат, като свободен агент за 2ри път в кариерата си. Преди 4 години “Лицето на НБА” заяви намерението си да завърши кариерата си с Кливланд Кавалиърс. Дали 4-кратният “най-полезен играч на НБА” (MVP) с 14 участия в “Мача на Звездите” (All-Star Game) със сигурност оставя дълбока рана  върху неговия град. Леброн донесе 1та титла на Кливланд от 52 години насам и ги направи 1ят отбор в историята на финалите на НБА, който печели финалната серия с 3-1 мача, като размаза не кой да е, а “Войните на Златния Щат”, които държаха рекорда за победи за един сезон в историята на НБА – 73-9. В последния сезон (2017-18) на Джеймс в Кливлънд, тй даде всичко от себе си и направи истинско шоу, като безуморно играе във всичките 82 мача за 1ви път в своята 15-годишна кариера и го завърши с най-добрата си игра за всички времена. 

“Леброн е човек на семейството, на първо място ние искаме да пожелаеем на децата му, на съпругата му Савана, на майка му Глория и на самия Леброн, да се чувстват изключително добре през годините и десетилетия напред.

През 2015 г. Леброн закупи имот в Брентууд (Скъп район в Западен Ел Ей, до Беверли Хилс), разположен на 9,440-кв. фута (877 кв.м.) за $20,986,500. Photo credit: LA Times

Със сигурност Леброн показа своето отношение към Акрон, Кливлънд и наоколо, за целия щат, неговата подкрепа бе изключително удачна и важна за толкова много деца и семейства.” Това написа собственикът на “Кавалерите” Дан Джилбърт. 

“Леброн, ти дойде у дома си и постигнахме крайната цел – нищо друго освен благодарност и благодарност за всичко, което ти направи във всеки един момент с екипа на Кавалиърс. Очакваме с нетърпение един ден да видим известната фланелка с №23 обратното тук за “пенсиониране“,” допълва с надежда Джилбърт.
Леброн Джеймс побърза ясно да заяви, разясни, че последното му решение за всичко, което ще се случва с него в Лос Анджелис, ще бъде взето единственно заедно със семейството му. Джеймс има два огромни имота в Ел Ей, от където подържа неговите успешни бизнеси извън залата.

Леброн и Кобе – една настояща и една бивша супер звезда на Лос Анджелис Лейкърс.

Веднага след официалното обявяване на присъствието на Джеймс в неделя следобед, Ел Ей Лейкърс бързо започнаха да попълват новият списък на играчите си. В разгара на кампанията те се съгласиха да сключат едногодишни сделки с Кентавиус Колдуел-Поуп за $12 милиона долара, Ланс Стивънсън за $4.4 милиона долара и ХаВайе МакГий, който е избран на договорната позиция на НБА за закупуване на драфта на “задължителен ветеран”.

Скоро ще разберем кои от младите надежди на Лейкърс ще останат да играят заедно с Джеймс. №1 в списъка “за запазване” е 2-кратният “защитник на годината в НБА” Каухи Леонард, който според медийните съобщения тук е недоволен от Сан Антонио Спърс и предпочита да играе за “Лейкърс”. 

Дуейн подори шампионския си колан на Леброн, а той благодари в Туитър: “Специални благодарности на Скалата за да се сбъдне моята детска мечта! Чувствам се като малко дете отново.”

Други сериозни опции за нови попълнения Лейкърс ще има следващото лято, когато ще се променят агентските договори на някои от звездите на НБА. Не без финансовата помощ и общественно влияние на “сивите вълци” на “езерняците”. Супер Холивудската звезда Дуейн “Рок” Джонсън, който притежава тренировъчният център на Лейкърс, който прикова вниманието с предложение за продажба на имота. През последния сезон “секретният списък”, наречен “Гениите на Серийте на Лос Анджелис Лейкърс”  беше допълнен още с имената на собственика на ТЕСЛА и СПЕЙС ЕКС Елън Мъск, представителят на “Холивудската тежка артилерия” Джефри Катценберг и световният шампион в леката атлетика спринтьорът Алисън Феликс. Така лесно не се купува “Кралят на Паркета” Леброн Джеймс!

Леброн Джеймс има вертикален скок от 40 инча (101 см), като един играч от средна класа на NBA може да скочи 28 инча (71 см). “Чудовището” Леброн е висок 2 м 3 см (6 фита и 8 инча) и тежи 113 кг и 400 гр (250 паунда), по последни данни на НБА. Така че, скокът и височината му го изпращат за “целувка” с коша. Джеймс e №1 в класацията “Топ 10 Чудовищни Забивки ​​на Всички Времена”.

Леброн Джеймс (LeBron Raymone James) е “новогодишно бебе” и е роден на 30 декември 1984 в Акрон, Охайо когато майка му Глория Мари Джеймс е едва на 16-годишна възраст и тъй като биологическия му баща ги изоставя, отглежда сина си сама. По тази причина и досега Леброн носи нейната фамилия Джеймс.

Семейството изпитва затруднения и се мести често, поради факта, че Глория трудно успява да си намери стабилна работа. Осъзнавайки, че за Леброн ще бъде по-добре, ако е заобиколен от стабилни хора около себе си,
майка му решава да се раздели с него и го изпраща да живее при семейството на Франк Уолкър, местен треньор по футбол, който по-късно, става негов ментор и му помага да направи първите си стъпки в баскетбола.

Юношата Леброн Джеймс

От ранните си години в гимназията, той привлича вниманието на баскетболните скаути, които му предричат голямо бъдеще. Паралелно с баскетбола, младия Леброн тренира и американски футбол. 

През 2003 г. е избран под номер едно в драфта от Кливланд Кавалиърс на едва 18-годишна възраст, ставайки едва 2ия играч в историята избран направо от гимназията под номер едно в драфта.
Още от първия си сезон в Кливланд Кавалиърс, Леброн бързо се превръща в безспорния лидер на отбора, като още в 1ия си професионален мач срещу Сакраменто Кингс, отбелязва 25 точки и чупи рекорда за най-много точки отбелязани при дебют. По-късно, същата година в мач срещу Ню Джърси Нетс, Леброн бележи 41 точки, което се превръща в най-високият резултат за сезона. Статистиката му през този сезон (2003 – 2004) е 20.9 точки, 5.9 асистенции, и 5.5 борби средно на мач, но въпреки това Кливлънд не успяват да се класират за плейофите.

2010 г. Леброн с най-висок скок в НБА подписва с Маями Хийт

През сезона 2005–06 Леброн най-накрая извежда отбора си до плейофите в НБА за 1ви път от 1998, бележейки средно по 31.4 точки, 7.0 борби, и 6.6 асистенции през редовния сезон. Кавалиърс стигат до втория кръг на плейофите, където губят от бъдещия шампион на Източната конференция Детройт Пистънс с 3:4 победи.

Следващия сезон 2006–07 г. е най успешния сезон за Леброн с екипа на Кавалиърс. Той успява да изведе отбора си до 1ви финал в НБА, загубен обаче катастрофално от Сан Антонио Спърс с 4:0.
На 8 юли 2010 г. подписва официално с отбора на Маями Хийт. Едната от причините, много лична, които се посочват за напускането на домашния си тим на известния с човещината си “Човек на Семейството” е отказа на отбора на Кливлънд да обърнат внимание на болестта му от “свински грип” през 2009 г. 16 октомври 2009г. Суперзвездата от НБА и водеща фигура тогава в Кливланд Леброн Джеймс не получи каквото и да е съчувствие и разбиране от своите съотборници, когато дойде на тренировка, след като прекара два дни болен в леглото. 
През 2012 и 2013 г. е с основен принос за 2та и 3та шампионска титла на отбора.
През юли 2014 година Джеймс взима решение да се върне в родния си щат – Охайо и да играе отново за Кливланд Кавалиърс.

“КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА” Леброн Джеймс с бразилския топ-модел Жизел Бюндхен на корицата на “Вог”

Леброн Джеймс е определян от много, като “Лицето на НБА”, а мнението му, има голямо влияние, върху много ключови решения взимани в лигата. На 13 Февруари 2015 г. Джеймс е избран за 1ви Вицепрезидент на Асоциацията на Играчите на НБА (National Basketball Players Association (NBPA).

“КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА” През март 2008 г. Джеймс стана 1ят чернокож мъж и 3ят като цяло след Ричард Гиър и Джордж Клуни – за да се появи на корицата на “Вог”, когато позира с бразилския топ-модел Жизел Бюндхен. Кореспондентът на ESPN Джемал Хил, смята снимката за “прикрита и предизвикваща грешна представа”, описвайки я като позоваване на класическите изображения на влюбеното филмово чудовище Кинг Конг. 

През 2017 г. Леброн е избран в авторитетната класация на списанието Time като един от “100-те най-влиятелни хора в света”

Найки инсталира постер на Леброн Джеймс, висок 10 етажа в центъра на Кливланд, след като подписа договор с него за $90 Мил.

Фланелките с №23 и името на Леброн Джеймс са 6 пъти по-продавани от тези на всички останали спортисти.  

Извън залата, “Кралят на паркета” също е “Цар на Положението” и сключва договори с едни от най-известните брандове в света. Договорите му с гиганти като Кока Кола, Макдоналдс, Найк и Самсунг го превръщат в “най-добре печелещият играч в НБА” извън залата с доход от $72 милиона долара, само за 2014 г.
 

Леброн със съпругата си Савана Бринсън и трите им деца, двама сина Леброн Джеймс младши (род. 6 окт 2004) и Брайс Максимус Джеймс (род. 14 юни 2007), и дъщерята Зури Джеймс.

На 14 септември 2013 г. в Сан Диего, Калифорния Леброн Джеймс (р.1984) се жени за своята приятелка от гимназията, Савана Бринсън (р. 1986). Двамата имат три деца, двама сина Леброн Раймон Джеймс младши (род. 6 окт 2004) и Брайс Максимус Джеймс (род. 14 юни 2007), и дъщеря Зури Нова Джеймс (2014). Бринсън е завършила средно образование в гимназията “Бучтел”, където е и в състава на танцуващите момичета за подгряване на спортни срещи. Там едва 16-годишна Савана среща Леброн, който я кани на негов мач и на вечеря. Забременява с 1то дете още докато е в гимназията и така през 2004-та се ражда Леброн Младши. И 2то дете се ражда по време на тяхната неофициална връзка, докато по време на Новогодишната нощ на 31 декември 2011 г. и отпразнуването на 27ия рожден ден на Леброн, той най-сетне предлага на Савана да се оженят след 9-годишна връзка. Влюбените гимназисти се женят на 14 септември 2013 г. в Сан Диего, Калифорния, пред около 200 гости, по време на голяма 3-дневна сватбена церемония. Сред многото знаменитости гостите са Бионсе и Джей Зи, които изпълняват хита “Crazy in Love”.

2007 Леброн Джеймс с шоумена Джими Кимел са водещи на официалната церемония на годишните награди за “Най-добро представяне в Спортта” (ESPY Award – Excellence in Sports Performance Yearly Award).

Леброн опитва и в ентертеймънта и киноиндустрията. През 2007 заедно с шоумена Джими Кимел са водещи на официалната церемония на годишните награди за “Най-добро представяне в Спортта” (ESPY Award – Excellence in Sports Performance Yearly Award). Джеймс участва в рекламни клипове, телевизионни филми и кино-продукции. През февруари 2018 г. бе обявено, че продуцентската компания на Джеймс SpringHill Entertainment ще продуцира нов филм в сериала House Party с негово участие. 

Логото на Фондацията на “Краля” Леброн Джеймс

Леброн Джеймс е активен поддръжник на организации с нестопанска цел, сред които “Аутсорсинг”, “Момчета и момичета” на Америка, Фонд за отбрана на децата и “Онксон”.

Той също така има своя собствена благотворителна фондация LeBron James Family, която се намира в родния Акрон с Вице-президент съпругата Савана Бринсън. От 2005 г. насам фондацията набира средства по различни поводи. През 2015 г. Джеймс обяви партньорство с Университета в родния си град за предоставяне на стипендии за най-много 2,300 деца. През 2016 г. той дари $2,5 Милиона долара на Националния музей на афроамериканската история и култура “Смитсониън”, за да подкрепи изложба за Мухаммад Али. През 2017 г. получава специалната награда на НБА за “изключителната си служба и отдаденост на общността”.

Джеймс е заемал и позиции по спорни въпроси. В няколко случая той заявява, че е негово задължение да извърши промяна, използвайки статута си. Това включва войната в Дарфур и расистките коментари на собственика на НБА Доналд Стърлинг.

След расистки инцидент в дома си в Лос Анджелис през 2017 г. Джеймс заяви: “Да бъдем черни в Америка е трудно. Чака ни дълъг път за да се впишем в обществото като афроамериканци, докато не се почувстваме равни в Америка”.

Леброн връчва фланелка на Барак Обама.
“Ще мога да покажа на децата си, че съм играл за президента на Съединените щати. Това е много готино.”

Леброн Джеймс стои на твърда политическа позиция и е изявен подръжник на Демократите. Леброн нарича президента на САЩ от квотата на Републиканците Доналд Тръмп “бездомник” (скитник, англ. bum). През юни 2008 г. Джеймс дари $20,000 долара на изборите за демократичния кандидат за президент Барак Обама. По-късно същата година Джеймс събра почти 20 000 души за гледане на 30-минутната телевизионна реклама на Обама, която беше показана на голям екран над сцената, където по-късно Джей-Z изнесе безплатен концерт. През ноември 2016 г. Джеймс открито подкрепи демократичния кандидат Хилъри Клинтън. 

Леброн Джеймс играе в Националната асоциация по баскетбол (НБА) за Кливланд Кавалиърс (2003-2010 г., 2014-2018 г.) и Miami Heat (2010-2014 г.). Често е смятан за най-добър баскетболист в света, и за мнозина за “най-великя на всички времена”. Постиженията на Джеймс в НБА са много и включват четири (4) награди на НБА за най-ценни играчи, три (3) НБА Наградите MVP на финала, два (2) олимпийски златни медала, три (3) награди All-Star Game MVP, титла от НБА и е лидер за плейофите. Също така Леброн е натрупал четиринайсет (14) участия в най-престижния баскетболен мач – на NBA All Star, дванадесет (12) отличия на All-NBA First Team и пет (5) отличия на All-Defensive First Team.

Леброн Джеймс вече се е превърнал в “център на спортната вселена”, сега вече и на Лос Анджелис, за да раздаде таланта си и тук. Той е най-поляризиращият спортист на планетата: или го обичаш или го мразиш – но всеки може да оцени таланта му. Съдбата ни даде тази възможност в “Града на Ангелите”.