49-годишният бивш супер модел Хелена Кристенсен облече бански отпреди 26 години – тайните на вечната красота

49-годишният бивш ангел на Victoria’s Secret Хелена Кристенсен е изключително щастлива да се снима за корицата на хитовото модно списание BADASS със същия костюм метално бельо, с който красавицата от Дания е позирала за L.A. Style Magazine , когато е била само 23-годишна. Хелена лично сподели радостта си от публикацията в юлското издание на “лошите момичета” в Инстаграм и Туитър, като публикува и двете си снимки с един и същи секси костюм, преди и сега, в годината на нейния 50-годишен юбилей.

“Красива личност е онази, която е вярна на себе си, и на характера си. Някой, който може да те усмихне.”

49-годишният бивш ангел на Victoria’s Secret Хелена Кристенсен е изключително щастлива да се снима за корицата на хитовото модно списание BADASS със същия костюм метално бельо, с който красавицата от Дания е позирала, когато е била само 23-годишна. Хелена лично сподели радостта си от публикацията в юлското издание на “лошите момичета” в Инстаграм и Туитър, като публикува и двете си снимки с един и същи секси костюм, преди и сега, в годината на нейния 50-годишен юбилей.  

“Носех точнo същият метален костюм на Тиери Мъглер, когато скъпият ми приятел и ментор Хърб Ритс ме снима през 1991 г. за списание L.A. И тогава така много ме стискаше, както и сега, но го направих. Благодаря ви, че ми върнахте тази удивителна част от моя живот! Много съм развълнувана, че отново имах  възможност да бъда отново част от всички тези “лоши момичета”. 

26 години по-късно екс-топ-моделът повтори перфектните си форми, като този път Хелена се появи по улиците на Ню Йорк. 

“Беше изтощителен 18-часов снимачен ден. Снимахме на плаж в Хавай с много остри скали, краката ми кървяха”, разказва Кристенсен днес за видеото към супер хита на Крис Айзък “Wicked game”, сниман именно през същата 1991 година, когато се снима с металното бельо за списание L.A. Style. Клипът, в който през повечето време Хелена е почти гола, по-късно е включен във водещите музикални телевизионни класации “Най-секси видео на всички времена” на MTV и „100-те най-велики видеа” на VH1, като й донася завидния за онова време хонорар от $150,000 Щатски долара.

Над 600 пъти Хелена Кристенсен е по страниците на големи модни издания като Elle, Vogue, Cosmopolitаn, Maxim, и държи рекорда за най-много корици на Elle – 117 пъти.

Хелена Кристенсен е Коледно бебе, родено на 25 декември 1968 г. в Копенхаген, в семейството на датчанин и перуанка.  Като дете я влече музиката, но посоката се променя, след като едва 9-годишна бива харесана за модел, и така започва кариерата си, с която не се разделя 40 години.

През 1986 г. Хелена печели конкурсът Мис Дания и това поставя началото не една бляскав път по модните подиуми. След това отива да представи страната си на конкурса Мис Вселена и подписва договор с парижка модна агенция. Изтънчените й черти помогат на Кристенсен да стане един от най-успешните модели за 90-тте години.

Над 600 пъти Хелена е по страниците на големи модни издания като Elle, Vogue, Cosmopolitаn, Maxim, и държи рекорда за най-много корици на Elle – 117 пъти лицето и фигурата на изваяния модел лъщи на щендерите. Представяла е колекции на модни дизайнери и марки от ранга на Карл Лагерфелд, Valentino, Prada, а е избрана за модел-говорител на Ревлон. Става лице и посланик на световната марка за сутиени Triumph.

В бельото има много повече от това една жена да изглежда секси, въпреки че със сигурност помага. „Научих колко различни са женските форми и на колко много малки детайли трябва да обърнеш внимание, когато създаваш конкретен модел”, споделя Кристенсен.

Трябва да подчертаеш красивите части от женското тяло, да оформиш онези от тях, които имат нужда от коригиране, а всички сме различни една от друга. Това е най-женствената дреха (бельото), с която можеш да облечеш една жена, така че да я накараш да се чувства добре.”

Кристенсен признава, че има мания към бельото, страшно го харесва и не е спирала да го колекционира, като запазва размера. Колко ли жени могат да си го позволят?

Хелена Кристенсен дефилира за Шанел, но не веднъж е признавала, че да бъдеш модел съвсем не е така романтично, както всички си го представят.

Не случайно името на вечно сексапилната датчанка се свързва с мачовци от няколко поколения, като Леонардо Ди Каприо и Майкъл Хътчинс.

Хелена не веднъж е признавала, че да бъдеш модел съвсем не е така романтично, както всички си го представят. „Веднъж докато правихме снимки за сп. „Vogue”, останахме в продължение на пет дни в полуразбита лодка насред Индийския океан, където е пълно с акули”, спомня си провокативната чаровница. „Накрая се наложи да направим повечето снимки през последния ден, на път към летището,” допълва моделът с едно от най-изразителните лица по модните подиуми. 

Красавицата от Дания остава като един от най-емблематичните модели заедно с Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Кристи Търлингтън, Синди Кроуфорд и Ева Херцигова. Преди време златните момичета на модния бизнес се обединиха за нови модни изяви. „Наскоро снимах видеоклип на Duran Duran с Наоми, Ясмин, Синди и Ева и всичко беше като в доброто старо време, припомняхме си смешни моменти от миналото”, разказва Хелена. „Все още от време на време се виждам с Кристи. Тя е много забавна и умна.”

През 1996 г. известният моден критик и журналист Франк Де Каро от авторитетния “Ню Йорк Таймс” нарича Кристенсен заедно с Линда Евангелиста, Кристи Търлингтън, Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Ел Макферсън и Клаудия Шифър като “Великолепната Седморка”. Декарро категорично заявява: “Известни с първите си имена на легиони от фенове, те са легендите на модерния подиум”.

Хелена Кристенсен продължава да бъде търсена, като модел и в новия век. Тя гравитира по кориците на испанския Vogue (2011), Bazaar на Британския Харпър и ELLE, и американското списание American Vs.. Макар и надхвърлила 40-те Хелена участва в рекламните кампании на Ermanno Screvino, Reebok, Charactere и обожаващия Triumph. Кристенсен подписва договори с агенциите ZZO Management в Париж, D Management в Милано, Unsigned Management в Лондон и One Management в Ню Йорк.

Септември 2017 г. (от ляво надясно) Карла Бруни, Клаудия Шифър, Донатела Версаче, Наоми Кембъл, Синди Крауфорд и Хелена Кристенсен на закриването на модно шоу в памет на Джани Версаче.

През септември 2017 г. Хелена Кристенсен, бе специално избрана заедно с вечните фигури на модния подиум Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Карла Бруни и Синди Крауфорд, да закрият пролетно/ляното модно шоу на “емблемата” “Версаче”, което отдаде последна почит на покойния Джани Версаче.

Кристенсен настоява, че модната индустрия не се е променила чак толкова от времето, когато тя е започнала кариерата си, но все пак търпи “вътрешно-човешки” промени.

„Имах щастието да започна да работя във време, когато момичетата можеха просто да бъдат себе си. Никой не ни караше да променяме външния си вид. Всяка от нас беше уникална по свой начин и природа, без особени “подобрения”. Бяхме разпознаваеми благодарение на уникалността си. Винаги съм харесвала стила на Джийн Сибърг, Джейн Бъркин и Мерилин Монро. За мен красива личност е онази, която е вярна на себе си, и на характера си. Някой, който е самоуверен и може да те усмихне.”

Хелена Кристенсен се изявява и като фотограф, като пред обектива ѝ застават известни имена като Джулиан Мур и Роби Уилямс, а синът Мингъс е задължителния образ. Тя също е моден дизайнер, съосновател на сп. Nylon и говори шест езика, свири на пиано.

Кристенсен опитва и в благотворителната дейност, след като си партнира с Оксфам през 2009 г., за да документира въздействието на изменението на климата в Перу, където се е родила майка й. През 2002 и 2006 г. датския модел е лице на кампанията “Модата Атакува Рака на Гърдата”.

Мингъс Рейд, син на Хелена Кристенсен, и актьор Норман Рейдус върви по пътя на майка си като модел. (Може да го помните от дебютната му разходка в шоуто на Калвин Клайн 2017). Самата Хелена фотографира сина си.

Хелена живее с фронтмена на INXS Майкъл Хътченс във Франция и Дания за период от 5 години в началото на 90-те години. След това в продължение на 5 години тя има връзка с американския актьор Норман Рейдус; с когото имат син, Мингъс Люсиен Рейдус (род. 13 октомври 1999 г.), и с когото се разделят през 2003 г. 

Кристенсен има апартамент в Копенхаген и живее в Манхатън, където кара “единственият тип кола, който някога съм имал”, “Морис Минор”. Тя съобщи през 2007 г., че ще се откаже от мястото си в Монако.

В момента Хелена Кристенсен живее с 18-годишния си син Мингус, чиито баща е американският актьор Нормън Рийдъс, разделили се след 5-годишен брак. 

“НАФТАЛИН”