Мелания нави Доналд Тръмп да отмени решението си за разделените семейства в Калифорния и по южната граница на САЩ

Първата дама Мелания Тръмп има голямо сърце. Децата на детската болница Bambino Gesu (Baby Jesus) знаят добре това.
По време на пътуването на президента Доналд Тръм във Ватикана първата дама посети тази детска болница.

Разделените семейства на емигранти могат да останат заедно 20 дни, а след това те трябва да бъдат разделени или депортирани. което означава, че Американският Конгрес трябва да действа веднага
 
20 Юни 2018 г. Имало е сериозна причина за това, американският президент Доналд Тръмп да отмени решението си за неговата спорна политика, която доведе до хиляди семейни разделяния на южната граница на САЩ, и това е първата дама Мелания Тръмп.
По-рано днес президентът Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, която спира политиката на администрацията за разделяне на семействата на мигранти, пресичащи границата между САЩ и Мексико, като забравя за предишната си позиция, че само Конгресът може да реши проблема.
Служителят на Белия дом Сара Маккамон потвърди, че г-жа Тръмп е настоявала съпругът й да позволи семействата на имигранти без документи да останат заедно.
“Тя разговаря с него от самото начало”, каза официалният служител.
Мелания Тръмп за първи път в неделя е направила официално изявление чрез говорителката си, а именно, че “мрази да вижда деца, отделени от семействата си, и се надява всички от двете страни на пътеката най-накрая да се съберат, за да постигнат успешна имиграционна реформа. като следват всички закони, но също да знаят, че тази страна се управлява и със сърце”.
Коментарите на първата дама бяха предизвикани от подхода на президента към кризата в продължение на няколко дни, когато Тръмп обвини демократите и настояваше само Конгресът да може да спре прекратяването на семейните разделяния, като прехвърли причините в имиграционните закони.
Освен Мелания, всяка една друга жива първа дама също осъди практиката да се отделят децата от родителите си. Във вестник “Вашингтон пост”, Лаура Буш го нарече “жестоко” и “неморално”. Мишел Обама повтори мнението на Буш и написа: “Понякога истината е над партийните интереси”. Хилари Клинтън също изрази своето мнение против практиката на Тръмп. Розалин Картър също излезе с изявление, с което нарече политиката на администрацията на “Тръмп” “позорна и срам за нашата страна”.
Имаше и други членове на семейство Тръмп, които също настояваха президентът да преосмисли позицията си. Келси Снел от NPR съобщи, че Иванка Тръмп, която служи като съветник на Белия дом, също го е убеждавала да предприеме действия за спиране на разделянето на семействата.
В сряда публичният натиск на демократите и републиканците, както и личните изказвания на собственото му семейство, най-сетне са проработили с президента. Тръмп подписа изпълнителна заповед за решаване на проблема, макар че в този момент не е разработил как семействата, задържани на границата, ще бъдат държани заедно или как ще бъдат таксувани задържанията.
“Ще продължим да поддържаме семейства заедно, но ние все още трябва да поддържаме твърдост или нашата страна ще бъде нападната от хора, от престъпления, от всички неща, които не сме в състояние да понесем и които не искаме”, каза Тръмп.
Когато Доналд Тръмп подписа заповедта в сряда следобед, президентът бе попитан дали дъщеря му Иванка му е показала снимки на деца, които са отделени от родителите си. “Не”, каза президентът, добавяйки: “Иванка се чувства много уверена, също и съпругата ми в това отношение, аз също, но мисля, че всеки със сърце ще се почувства така при вида на разделените семейства, но в същото време не искаме хората да идват незаконно в нашата страна.”
Според официалната документация, смействата наистина могат да останат заедно, но само за двадесет (20) дни. След това те трябва да бъдат разделени или депортирани. Което означава, че така или иначе Американският Конгрес е притиснат да действа веднага. 

През месец Май т.г. Мелания Тръмп официално обяви, че като първа дама на страната започва кампания за образованието на деца в неравностойно положение. А също и за борба с дрогата и оръжията в училище. И насърчаване на здравословния живот. Кампанията се казва „Be Best“ — „Бъди най-добрия“. „Моралният урок на нашето поколение е да се научим да поемаме отговорност и да помагаме на децата“, заяви съпругата на американския президент, каза Мелания Тръмп при откриване на кампанията.

Мелания Тръмп, родена като Мелания Кнавс (на словенски: Melanija Knavs, на английски: Melania Trump) е словенски модел, а от 22 януари 2005 г. съпруга на американския бизнесмен и президент на Съединените щати – Доналд Тръмп.
Мелания Кнавс е родена на 26 април 1970 г. в Ново Место в югоизточната част на Словения (тогава част от Югославия). Тя е дъщеря на Амалия Улчник и Виктор Кнавс. Баща ѝ е от близкия град Радече. Майка ѝ е от село Рака. Той се занимава с дистрибуция на коли и мотори от близкия завод, а тя е шивачка, правеща модели за детски дрехи. Мелания израства далеч от блясъка на светското общество в Ню Йорк в бетонен блок в бивша Югославия по време на управлението на Йосип Брос Тито и говори пет езика.
 Семейството не е било богато, но пък възпитали дъщеря си в човещина и да бъде дисциплинирана и вежлива с добри обноски. В което няма съмнение, че много й е помогнало много като първа дама днес. 
Мелания Кнавс придобива постоянно жителство в Съединените щати през 2001 г., а американско гражданство през 2006 г.
От 20 януари 2017 г. е първа дама на 45-ия президент на САЩ.
Бившата Мелания Кнаус започва да излиза с Тръмп през 1998 г. и се жени за него през 2005 г. и е първата първа дама, която е родена в комунистическа държава и едва втората, родена в чужбина, след Луиза Адамс – английската съпруга на шестия президент на САЩ Джон Куинси, който е на власт от 1825 до 1829 г. 
Бил и Хилари Клинтън са сред 350-те госни на сватбата на Милания и Доналд в имението на бизнесмена в Палм бийч, щата Флорида.Според списание GQ булката е облечена в рокля на Диор за 100 000 долара с 1500 кристала. За създаването й са необходими 550 часа. 12-каратовият й пръстен с изумруд е на стойност 1.70 млн. евро. Сестрата на Мелания – Инес, е шаферка, а двамата сина на Доналд – Доналд-младши и Ерик, са кумове. Сред гостите са Хайди Клум, Барбара Уолтърс и Саймън Кауъл. 
Мелания Тръмп е единствената първа дама, която е позирала гола. 13 години преди да се запознае с Доналд Тръмп, Мелания позира гола за френско месечно списание. Фотосесията, публикувана от New York Post, я показва гола в легло до скандинавския модел Ема Ериксон. Фотографът Джарл Ейл де Басвил, който прави снимките, казва, че те са „красиви, а не порнографски“. Запознат с фотосесията източник заяви, че Мелания се държала като истински професионалист по време на снимките и била очарователна през цялото време. В същото време самият Тръмп каза: „В Европа снимки като тези са много модерни и обичайни“. 
Мелания ражда сина на Доналд – Барън през 2006 г. Барън обича да носи костюм и вратовръзка и да играе голф с баща си. Освен това той споделя любовта на баща си към командването на хората.
„Той уволнява бавачки, домашни помощници“, разказа Мелания в интервю от 2011 г. и добави, че той бързо ги наема отново. Барън е по-близък по възраст с племенниците и племенничките на Тръмп, отколкото със собствените си братя и сестри и прекарва повече време с майка си заради натоварения график на баща си. Доналд определи съпругата си като „невероятна майка“. „Тя обича сина ни Барън толкова много и трябва да кажа, че ще бъде невероятна първа дама“, заяви Тръмп по време на предизборната си кампания. 

“Мелания всъщност е много забавна. Двете с нея имаме еднакво чувство за хумор и много се смеем заедно”, казва съпругата на френския президент Еманюел Макрон – Бриджит се запознават по време на тридневната им визата във Вашингтон. Макрон е убедена, че Мелания Тръмп, без блясъка на прожекторите, е съвсем различна и е много интелигентна и отворена.

„Тя има много силен характер, но прави всичко необходимо да го скрие. Всичко в нейното поведение е подложено на прекалено много интерпретации и спекулации”, допълва Макрон.

Запознати източници предупреждават, че Мелания не трябва да бъде подценявана. Биографът на Джаки Кенеди Памела Кеог заяви пред Daily Mail, че точно като съпругата на Джон Кенеди Мелания е „красива, умна и има собствено мнение по всички въпроси“. “Въпреки че съпругът й спечели президентските избори, Мелания е истинският победител,” казва Селия Уолдън пред Daily Telegraph. 

От влизането на семейството Тръмп в Белия дом, Мелания има повече задължения — от ремонт и преобзавеждане на резиденцията, чак до планиране на събитията.

Тя се събужда след съпруга си, около 5:30 сутринта. Двойката спи в отделни стаи, а причината е именно фактът, че в някои дни Доналд може да си позволи отдих, докато Мелания трябва да го изпревари.

След събуждане, Мелания закусва с плодове, след което подготвя Барън за училище, помага му с домашните, подготвя му закуска и обяд, води го в училище и го чака след края на часовете. Докато синът й учи, тя се занимава с държавните си ангажименти.

Първата дама отделя време и за упражнения – най-често сутрин. Тя тренира пилатес, пешеходно ходене и играе тенис. След тежък ден тя се отпуска в ароматна вана, след което си ляга да спи.

Освен това се храни много здравословно. Мелания яде по седем плода на ден, а денят й започва задължително със смути с чия.

Въпреки че внимава с храната, Мелания не може да устои на диетична кола и шоколад. Любимото й ястие пък е пиле с пармезан.

Преди Мелания, Тръмп е женен за Марла Мейпълс през 90-те години на миналия век, която е майка на дъщеря му Тифани Тръмп. Двамата се запознават, докато бизнесменът все още е с 1та си съпруга – чехкинята Ивана Зелничкова, за която се жени през 1977 г. От нея той има три деца – Иванка, Ерик и Доналд Тръмп-младши, който е на 38 години и е само с осем години по-млад от мащехата си Мелания. Ивана и Доналд са едни от най-популярните светски личности в Ню Йорк през 80-те години на миналия век, но бракът им приключва с шумен развод през 1992 г. 

Мелания беше критикувана заради ентусиазираната си подкрепа за острата реторика на републиканците по отношение на мигрантите, тъй като самата тя е имигрирала в САЩ. „Спазвах закона, никога не съм планирала да остана тук без документи“, сподели преди време Мелания.