СП 2018 Световното първенство по футбол 2018 – Всичко, Което Трябва да Знаем и Пълна Програма по Американския и Българския Часовник

Мачовете по часове и дни, регламента, състави, рекорди, история, любопитно … ВСИЧКО, АМА ВСИЧКО ЗА МОНДИАЛА

ВИДЕО – ВСИЧКО НАКРАТКО

Световното първенство (СП) по футбол 2018 (2018 FIFA World Cup Russia, Чемпионат мира по футболу Россия 2018) ще бъде 21-то издание на Световната купа (СК) и ще се проведе от 14 Юни до 15 Юли в Русия, и за 1ви път в историята ще бъде в Източна Европа. 

Градове-домакини (стадиони, капацитет) на СП 2018 са Москва (Лужники, 81,000), Волгоград ((построен наново, Волгоград Арена, 45,000), Екатеринбург (Централен стадион, 35,000), Казан (Казан Арена, 45,000), Калининград (нов стадион, Калининград, 35,000), Краснодар (нов стадион, 34,055), Нижни Новгород (нов стадион, 44,899), Ростов на Дон (нов стадион, Ростов Арена 43,702), Самара (нов стадион, Космос Арена, 44,918), Санкт Петербург (Санкт Петербург Арена, 66,881), Саранск (нов стадион, Мордовия Арена, 45,015) и Сочи (Олимпийски стадион, 47,659). Всички тези градове се намират в Европейската част на страната, с изключение на Екатеринбург, който е в Азия. Разстоянието между най-далечните градове, които ще приемат мачове от турнира това лято (Калининград – Екатеринбург) е 3076 километра! За сравнение приблизително съща е дистанцията между Москва и Лондон. Благодарение на Световното първенство, фенове от цял свят ще могат да посетят Русия без виза.

Първият мач на СП е на 14 Юни от 8:00 ч. AM PT (18:00 ч.б.вр.), когато Русия срещa Саудитска Арабия в Група А. Мачовете от груповата фаза се играят между 5:00 и 11:00 ч. AM PT (15:00 и 21:00 ч. б.вр.). Осминафиналите (1/8) и четвъртфиналите (1/4) започват в 7:00 и 11:00 ч. АМ РТ (17:00 и 21:00 ч.б.вр.) Полуфиналите (1/2) и мачът за 3-тото място се играят от 11:00 ч. АМ РТ (21:00 ч.б.вр.). Финалът на 15 юли 2018 г. се играе на стадион „Лужники“ от 8:00 ч. АМ РТ (18:00 ч.б.вр.). /Легенда: б.вр. – българско време//вижте по-долу подробно разписание/

Българите в Северна Америка ще могат да гледат “на живо” СП 2018 по ФОКС ТВ и локалните й канали, както и в интернет по българската национална телевизия (БНТ). Те са официални партньори на FIFA за излъчване на предстоящия Мондиал и ще покажат всички срещи от първенството. В своята специална рубрика „Световното на Христо Стоичков“ по БНТ футболната легенда споделя своите впечатления от мачовете, играчите и първенството. Носителят на “Златната топка” за 1994 г. помага на БНТ с анализи от мястото на събитието, въпреки, че той е в Русия с мексиканската телевизия “Унивижън”, за която работи в Маями (Флорида). Около 3,2 милиарда души са гледали последното издание на надпреварата през 2014, което е близо половината от населението на Земята, и прави първенството най-гледаното телевизионно предаване на Планетата.

Общо групите са 8 по 4 отбора или общо 32, 14 са от Европа, по 5 от Африка, Азия и Южна Америка, и 3 от Северна и Централна Америка и Карибите. В тях играят 736 футболисти от 310 клуба, струващи 10,47 Млрд. Евро ($12,145,200,000) Зимбвабве се класира за Мондиала това лято, но няма да участва. Причина за това са финансови проблеми и откази за плащания. 

РЕГЛАМЕНТ 

Групова фаза – 8 групи по 4 отбора

Първите два отбора от всяка група продължават в осминафиналната (1/8) фаза на директната елиминация. Класирането на отборите в групите се определя по следния критерий:

  1. точките спечелени от мачовете в групите.
  2. голова разлика от всички мачове в групите.
  3. вкарани голове в груповата фаза.

Жълт картон и директен червен картон лишават от 5 точки отбора в началната фаза на Световното първенство по футбол 2018. Най-бързият червен картон в историята е за уругвайския защитник Жозе Батиста, който остава на терена само 56 секунди срещу Шотландия през 1986. Въпреки численото предимство цял мач, “островитяните” не постигат победа (0:0).

Ако два или повече отбора са с еднакви показатели от първите три показателя, класирането им се определя по следния начин:

  1. спечелени точки в мачовете между отборите с равни показатели.
  2. голова разлика в мачовете между отборите с равни показатели.
  3. вкарани голове в мачовете между отборите с равни показатели.
  4. точки спечелени в класацията за феърплей:
  • първи жълт картон: минус 1 точка
  • индиректен червен картон (втори жълт картон): минус 3 точки
  • директен червен картон: минус 4 точки
  • жълт картон и директен червен картон: минус 5 точки
  • … или теглене на жребий от ФИФА.
  • Регламентът на този Мондиал предвижда само мачове в директна елиминация
  • Отборите първо обявяват предварителен състав от 30 състезателя. Окончателният състав включва 23 играчи, от които трима са задължително вратари. В случай на контузия, играчите в окончателния състав могат да бъдат заменени не по-късно от 24 часа преди първата среща на съответния отбор в турнира.
  • По правило на Мондиал могат да играят общо 32 отбора в 8 квалификационни групи, които да излъчат по 2 за 1/8-финалите. През 2026 броят на участниците ще нарасне с 1/3-та или до 48.

МАЧОВЕТЕ ПО ДАТИ (Калифорнийско време, за б.вр. добавете 10 часа)

Програмата за 14, 15, 16 Юни

През това лято Русия за 1ви път посреща Световното първенство по футбол. До момента най-голямата страна в света е участвала 11 пъти на Мондиал, а най-доброто класиране на “сборная” е 4-то място от преди 50 години – през 1966 г. Руснакът Олег Саленко остава рекордьор по отбелязани голове в рамките на 1 мач на СП – той е точен 5 пъти във вратата на Камерун. Талисманът на турнира в Русия т.г. е вълчето Забивака и името е избрано в интернет. Логото на надпреварата бе разкрито от космонавти на 28 октомври 2014 в Международната космическа станция. Забивака стана талисман не само на първенството, но и на участниците в 55-тата експедиция на Международната Космическа Станция, като излетя в Космоса с руския космонавт Олег Артемьев и астронавтите на НАСА Андрю Фойстел и Ричард Арнолд. 

Програмата за 17, 18, 19 Юни (Нед, Пон, Вт)

До момента Световното първенство е проведено 20 пъти – Бразилия печели 5 от тях. Италия и Германия “дишат във врата” на южноамериканците с по 4 триумфа. Бундестимът може да се превърне в 1-ия отбор след Бразилия от 1962 г., който печели шампионата два пъти поред. Англия пък чака 2-та си световна титла от 1966 г. насам.

Постерът на 1то Световно първенство, което се провежда в Уругвай през 1930 г. Фото: ФИФА архив

Първото Световно първенство се провежда в Уругвай през 1930 и домакините стават първите Световни шампиони по футбол. Индонезия е държавата с най-малко мачове от всички участия на Световно първенство по футбол – 1. Благодарение на Мондиала в Щатите през 1994, голяма част от населението на страната разбира за съществуването на футбола като професионален спорт. Средната посещаемост на мач от миналия Мондиал през 2014 в Бразилия е над 53 000 зрители.

Англия е единственият отбор, в който всички 23-ма футболисти на СП 2018 играят във вътрешното си първенство, докато Сенегал и Швеция нямат нито един футболист от местните си първенства. Разбираемо с най-много клубни футболисти на световното е шампионът на Англия “Манчестър сити” с 16 представители. Следва европейският шампион “Реал” (М) с един по-малко, 14 от “Барселона”, и по 12 от ПСЖ, “Тотнъм” и “Челси”. Но, пък португалската школа на “Спортинг” (Лисабон) е тази, създала най-много играчи сред участниците на световното – 11. Английските футболни лиги също са №1, като в тях играят най-много от избраните футболисти за световното – 124, а само в 6 от националните гарнитури в Русия няма представител от английски клуб. Следват първенствата на Испания, Германия и Италия, въпреки че националите от “ботуша” не успяха да се класират за форума.

България се представя в Русия с Яцек Горалски от “Лудогорец” и Холмар Ейолфсон от “Левски”.

“Най-бързият гол” в историята на световните финали отбелязва звездата в нападението на Турция от турнира през 2002 – Хакан Шукур, Само 11 секунди бяха нужни на тарана да изведе тима си напред в резултата срещу Южна Корея (3:2).

Програмата за 20, 21, 22 Юни (Ср, Чет, Пет)

През 2002 домакинството на Мондиала бе разделено между държави за първи път, което много ясно говори за отношението им към футбола и спорта. Двете страни, които организираха надпреварата, бяха Япония и Южна Корея, две от елитните икономики на Планетата.

През 2026 г. това ще се случи за 2ри път, като домакинството ще поемат не две, а даже вече три, и то от “върха на световния елит” – САЩ, Канада и Мексико. Два града в Калифорния са избрани да домакинстват – Лос Анджелис и Сан Франциско. ФИФА им дава шанс да печелят пари, въпреки, че точно Американците изпратиха ФБР да разследва “зад граница” футболната организация и застанаха на пътя на статуетката към Първото издание на Мондиала в Източна Европа, това на територията на само една държава Русия. От ФИФА даже увеличиха броят на участниците с цели 50% – от 32 на 48. Тези, които живеете в Америка, сами си отговорете за разстоянията, часовата разлика (цели 3 часа) и документите по границите, осбенно на влизане от Мексико в САЩ.

От Едмънтън (Канада) до Маями (Флорида, САЩ) или до Мексико Сити (Мексико), и от Сан Франциско до Ню Йорк разстоянието е близо 5000 км (3000 мили). Това са по 6-7 часа във въздуха, плюс времето за подготовка на полетите, което е задължително 3 часа за международните полети и 2 часа за вътрешните в САЩ. Нито спортистите ще се “видят”, нито феновете, които плащат големият масраф, и искат да видят повече от своя отбор. 2002-ра година започна “увеличаването” на разстоянията между най-далечните градове, които приемат мачове от турнира. 2018-та не се различава особенно, въпреки, че се намира в една държава – дистанцията между Калининград и Екатеринбург е 3076 км, приблизително същата между Москва и Лондон.

С две думи – ТЕНДЕНЦИЯТА Е 

СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ДА РАЗДЕЛЯ ХОРАТА, А ДА НЕ ГИ СПЛОТЯВА, КАКВАТА Е ИДЕЯТА НА СВЕТОВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА И ОЛИМПИАДИ, И ВЪОБЩЕ НА СПОРТА. ТОВА ПЪРВЕНСТВО ДА НЕ СЕ ПРАВИ ЗА ХОРАТА, А ЗА САМОЛЕТНИТЕ КОМПАНИИ, НАЙ-ВЕЧЕ, И ДРУГ БИЗНЕС, ВКЛЮЧИТЕЛНО ХОТЕЛИТЕ!

Както споменахме по-горе Русия премахна визите за фенове за СП 2018, нека да видим какво ще наравят Северноамериканците. Ще видим и как ще се разберат къде да се играят най-посещаваните мачове от СП, 1/4 и 1/8- финалите, да не говорим за финала! Ще разрешат ли и на трите държави-домакини автоматично да се класират за първенството без да играят квалификации? Ще припомним, че САЩ спориха с Катар за домакинството на “Мондиал 2022” и дори тогава сериозно заявиха, че са готови да вземат първенството, ако бъде отнето от азиатската страна при доказване на обвиненията в корупция. От сега е ясно, че в САЩ ще се играят повечето мачове, които вече веднъж бяха домакин през 1994 г., когато България стигна до историческото 4-то място. На Мексико пък дават шанс да стане 1-та държава, която три пъти да бъде домакин на световни финали след 1970 и 1986 г., с “тъжния помен” от 1994 г., когато “лъвовете” изхвърлиха “сомбрерата” от първенството в САЩ. Любопитно е, че именно гласът на Русия в последния момент реши домакинството на американската кандидатура за 2026 година. Всички очакваха домакинът на тазгодишното световно първенство да подкрепи Мароко, но в последния момент е настъпила промяна. Не може да не отбележим, че тази година специално, заради Русия, от ФИФА бе въведена специална система за превантивни действия срещу расизъм и дискриминация. Ще видим как тя ще бъде приложена в Северна Америка.

Програмата за 23, 24, 25 Юни (Съб, Нед, Пон)

Най-възрастният голмайстор на Световно първенство по футбол 2018 е Роже Мила. 42-годишният камерунец отбелязва на Русия през 1994 в САЩ. Най-много отбелязани голове в един мач в историята има Унгария. “Маджарите” допускат само 1 попадение и вкарват 10 на Ел Салвадор през 1982.

Най-възрастният играч е 45-годишният Есам Ел-Хадари от Египет.Със средна възраст от 29 години и 236 дни Панама има най-старата селекция на шампионата. Сред “узрялите” играчи най-възрастен е 39-годишната бивша звезда на Барцелона – Рафаел Маркес. Рафа ще запише участие на 5-то световно, с което ще изравни рекорда на сънародника си Антонио Карвахал и германската легенда Лотар Матеус.

Испания е световен шампион от ЮАР 2010 г. и 4та на световното първенство в Бразилия през 1950 г. Отборът е и 3 пъти европейски шампион – през 1964, 2008 и 2012 г., като по този показател дели 1то място с Германия. Тимът участва във всички св.първенства без едно. Съставът на Испания от 2007 – 2013 г., който печели всички големи шампионски титли – 1 световна (2010) и 2 европейски (2008 и 2012), е считан от много футболни специалисти, журналисти и фенове за най-силния отбор в цялата история на футбола.

“Най-уморените” футболисти са тези на Испания, които имат най-много игрово време през миналия сезон на клубно ниво, и са записали общо 85 554 минути за периода от 1 юли 2017 до 31 май 2018 г. по данни на Mеждународния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory). Това означава, че всеки един ибериец е изиграл средно повече от времето на 41 пълни мача за сезона. Франция и Бразилия са другите два отбора, чиито футболисти преминават границата от над 80 хиляди минути игрово време.

Най-младият играч е 19-годишният австралиец роден в Иран Даниел Арзани, който е единственият футболист на световното в Русия, който се е “появил на бял свят” след 1999 г. Нигерия е най-младият отбор на СП 2018, и със средна възраст 25.9 оглавява подреждането, следвана от подмладените състави на Франция и Англия, със ср. възраст и на двата отбора 26 години. 

КОЙ ДА ГЛЕДАМЕ? Световното в Русия ще се окаже повратна точка в кариерата на младите футболисти – 22-годишните най-надеждни

№1 в списъка на агентите е нападателят на “Лайпциг” Тимо Вернер, който отбеляза 34 попадения в последните два сезона в Бундеслигата. 22-годишният германец не е случаен след 3-те си гола и 2-те асистенции, които само преди година донесоха на Германия Купата на конфедерациите. Чисто немски възпитаник, юношата на “Щутгарт” винаги знае къде да застане в наказателното поле и е изключително бърз. 

Ирвинг Лосано (“Чъки”), другият 22-годишен в списъка участва за 1-ви път на световно, но вече спечели титлата в Холандия с екипа на ПСВ, след като изигра силен първи сезон в Европа. Юношата на “Пачука” вкара 17 гола и направи 8 асистенции, и записа средно по 3.4 удара и по 2.6 ключови паса на мач. “Слабост” на Лосано са свободните удари, отличното центриране и дрибъла по крилото. Силата на десния му крак се видя по време на Купата на конфедерациите, когато заби красив гол срещу Русия, и като национал. 

Третият 22-годишен таран е уругваецът Лукас Торейра, който вече привлече вниманието на европейските грандове, като е оценяван на 30 милиона евро. Дефанзивният полузащитник пропусна само два мача за “Сампдория” в Серия А и беше играчът с най-много отнети топки от противника в първенството през миналия сезон. Торейра е опасен и в атака с ударите си от далечно разстояние, заедно със способността му да “дирижира” атаките.

Едва преди 3 години Александър Головин през 2014 г. записва 1ия си официален мач за ЦСКА (М). През сезон 2016/17 се налага като основна фигура, следват успешни мачове и за национала. Интерес към футболиста проявява английският гранд Челси.

4-ят 22-годишен талант е представителят на домакините Александър Головин, който вече има 19 мача и 2 гола за националния отбор на Русия. Полузащитникът на ЦСКА (М) беше част от руския отбор, който спечели европейското до 17 години през 2013 г. Дрибълът, точните подавания и силата му да задържа топката са неговите големи предимства. 

Друго име е 20-годишният Родриго Бентанкур, който вече показа какво може, след като от поста си на халф изигра 20 мача на три различни позиции в първия си сезон в “Ювентус”. 

По “низходяща възрастова линия” следва 19-годишното дете на Ливерпул, като град и футболен отбор – Трент Александър-Арнолд. Защитникът бързо се превърна в титуляр в състава след 33 мача за червените с пробивите си по крилото и точните центрирания. Арнолд стана най-младият играч от 40 години насам, който започва във финала на Шампионската лига. 

Програмата за 26, 27, 28 Юни (Вт, Ср, Чет)

Роман Торес (Román Torres) е роден на 20 март 1986 г. в Панама.

“Най-дебел” е съставът на Дания, на който играчите тежат средно по 82.6 кг, следвани от исландците (80.7) и сърбите (80.5). Най-тежкият играч е Роман Торес от Панама с тегло 99 кг, само “на килограм разстояние” от звездата на Англия Хари Кейн, показват данните на светованата футболна централа ФИФА. Очаквано японците са “най-слабият” отбор в турнира със ср. тегло 71.52 кг, с Такаши Инуи, който тежи едва 59 кг., като със същите килограми са и Хавиер Акино от Мексико и мароканецът Мaрк Бусуфа.

“Най-високият” отбор на Мондиал 2018 е този на единственния представител на Балканите – Сърбия, със среден ръст от 186.69 см. Най-високият играч на Световното първенство е вратарят Ловре Калинич от Хърватска – 201 см. “Най-ниският” тим са наследниците на маите и индианците – играчите на Перу със средно 177.6 см., следвани от “последователите на Мохамед” от Саудитска Арабия, латиносите от Аржентина, Португалия, Мексико и Испания, и съвременните самураи от Япония. Най-ниските играчи са двама – Яхия Ал-Шехри от Саудитска Арабия и Джердан Шакири от Швейцария – по 165 см.

Тази година боси играчи по терена няма. За разлика от финалите през 1950 в Бразилия. Тогава чорапите и обувките стават една от възможните причини за отказа на Индия от участие. Официално ФИФА е записала забрана за футболистите да играят боси. Във футболния турнир на Олимпийските игри, където забрана няма, тези през 1948 г. индийците губят драматично от Франция (1:2), а половината от състезателите им безопасно ритат топката по чорапи. Останалите без. 

СЪСТАВИ НА ОТБОРИТЕ ЗА МОНДИАЛ 2018 РУСИЯ (кликнете в/у всяко име на държава)

$$$ Най-скъпият отбор на Световното в Русия е този на Франция – 1,08 Млрд. Евро, а най-евтин с 8,43  милиона е тима на Панама. Най-скъпо оцененият футболист на Мондиал 2018 е англичанинът Хари Кейн – 201 милиона евро, което прави 15% от стойността на целият му тим на Англия. Следват 26-годишният бразилец Неймар, играч на ПСЖ (196 милиона евро) и доста по-младият му съотборник 19-годишният французин с баща от Камерун и майка от Алжир – Килиан Мбапе (187 милиона евро).

Отпечатайте тази таблица и попълвайте прогнози и резултати от мачовете от 1/8-финалите до края на Мондиал 2018 в Русия

Стадион «Лужники» в Москва, на който е откриването на Световното първенство по футбол 2018. Единственият признат от УЕФА 5-звезден стадион в Русия е открит е на 31 юли 1956 г. Там се провеждат Летните олимпийски игри през 1980 г., които са бойкотирани от Запада. През 1999 г. е домакин на финала за Купата на УЕФА между „Парма“ и „Олимпик“ (Марсилия), спечелен от италианците. На 21 май 2008 Лужники е домакин на финала на Шампионската лига между „Челси“ и „Манчестър Юнайтед“. През април 2013 е одобрен проект за реконструкция на Лужники, като след завършването ѝ капацитетът на стадиона ще стане 89,000 зрители.
На 9 Септември 2017 стадионът е официално открит от Президента Владимир Путин, Президента на ФИФА Джани Инфантино и кмета на Моска Сергей Собянин. Към този момент реконструкцията на стадиона е почти готова – върнато е естественото тревно покритие, трибуните са доближени до терена, а капацитетът ще бъде 81 000 зрители. Вложените средства от федералния бюджет са 22 млрд. рубли (около 220 млн. евро). „Лужники“ приема 7 мача от Мондиал 2018 (вкл. 1/8 финал и 1/2 финал), като на него ще се проведе и финалът на първенството. Днес целият комплекс, към който е стадиона и парка, обединява повече от 80 съоръжения и обекти.

$$$ Още преди Русия да получи домакинството на Световното първенство по футбол са били планирани 335 млрд. рубли ($3,886 Млрд. Щатски Долара, 3,350 Млрд. Евро) за неговата подготовка, предимно за строителство и реконструкция на стадиони, като 101,2 млрд. рубли (около 1.012 млрд. евро) допълнително се поемат от регионите където ще се изиграят срещи от груповата фаза и до четвъртфиналите. Новите разчети за обновяването на стадиони и строеж на нови, както и частичната девалвация на рублата и наложените санкции от Западния свят, наложи разходите за първенството от федералния бюджет да бъдат увеличени с 16% до 390 млрд. рубли ($6,240 Млрд.). Цялата програма за подготовка, до откриване на шампионата заедно с регионалните и частните инвестиции да нарасне със 7,4%, до общо 678 млрд. рубли ($10,848 Млрд. или около 6.780 млрд. евро). Кои точно обекти и мероприятия са поскъпнали информация от Министерството на спорта на Русия все още няма, според руски интернет издания. Това означава, че оскъпяването спрямо предварителните разчети е с над 64%.

Cпopeд изчиcлeниятa нa opгaнизaтopитe oт Pycия в дългocpoчeн плaн eфeĸтът oт Moндиaлa щe ce изчиcлявa нa дoпълнитeлнo, но се очакват $30,8 Млрд. Щатски дoлapa ĸъм иĸoнoмиĸaтa дo 2023 г. Дo гoлямa cтeпeн зa тoвa щe дoпpинecaт влoжeниятa в инфpacтpyĸтypaтa, ĸaĸтo и пpивличaнeтo нa инвecтиции.

$$$ По време на Световното първенство в Южна Африка през 2010 са изпити над 750 000 литра бира или 3,170,064 халби и са консумирани 400 000 хот дога.

$$$ Предходното издание на Мондиала бе най-скъпото в историята. В организирането Бразилия харчи $14,5 милиарда долара!

$$$ “Наследници на Капоне” на Световното първенство (СП) по футбол 2018 в Русия – Кристиано Роналдо се призна за виновен за укриване на данъци – с условна присъда 2 години затвор

Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо се е признал за виновен за укриване на данъци към испанската хазна, твърди El Mundo. Водещият играч на “Белия балет” е осъден на 2 години затвор, но няма да влиза зад решетките, тъй като в Испания всички присъди до 24 месеса са условни. Отделно португалецът ще плати 18,8 Млн. Евро. Официалното обвинение е, че Роналдо съзнателно е създал специална структура, която да скрие приходите му от имиджови права. Дълго време Кристиано не желаеше да се признае за виновен, но в един момент започнаха разговори за намаляване на глобата. 

“РУСКАТА ВРЪЗКА” Е … пак Кристиано Роналдо 

Звездата на Реал Мадрид и Португалия Кристиано Роналдо (33 год.) все още обича бившата си приятелка – моделът Ирина Шейк. Това е признал самият той пред приятелите си, съобщи през Април 2018 г. английският The Sun. Двамата се разделиха преди 3 години след 5-годишен романс. Според приказливия приятел футболната звезда ревнувал рускинята от сегашния ѝ приятел – холивудския актьор Брадли Купър, от когото има момиченце Леа Де Сийн. Ирина даже си позволи да се съблече чисто гола и да демонстрира перфектни форми след раждането. На кадрите за сп. Sports Illustrated Swimsuit Issue. руският модел позира по бански, а също така и само по китара.
32-годишната Ирина и 42-годишният Брадли са заедно от 2015 г., но за момента нямат планове за брак
5-кратният носител на “Златната топка” се среща с испанката Джорджина Родригес от ноември 2016 г., и през ноември миналата година бившата продавачка в бутик роди дъщеря на Кристиано./вижте по-долу/. Ето и видео – португалската звезда Кристиано към рускинята Ирина: “Ти си всичко”

ФУТБОЛИСТИ ОТ МОНДИАЛ 2018 – ШАМПИОНИ С НАСЛЕДНИЦИ

Един от безспорните фаворити между футболистите на Мондиал 2018 за титлата “ШАМПИОНИ С НАСЛЕДНИЦИ” е супер звездата Кристиано Роналдо. Португалският ас на “Реал” (Мадрид) има три деца от сурогатни майки, а по-рано заяви, че иска да има седем (7) деца. Първородният му син, и негов пълен адаш и близнаците Ева и Матео, които се родиха през юни 2017 г. 
От приятелката му Джорджина Родригес на бял свят през ноември 2107 г. се появи Алана Мартина. Роналдо има три деца от сурогатни майки, а по-рано заяви, че иска да има седем (7) деца. През Април 2018 г. 23-годишната Родригес обяви, че не иска да има повече деца от звездата на Реал Мадрид. Кристиано е 2ри в списъка на “най-сексапилните футболисти на СП 2018”.

Kристиано Роналдо в дома си в края на 2017 година с децата си и приятелката си Джорджина Родригес, която също му роди дете.
Португалският ас на “Реал” (Мадрид) и първородният му син, и негов пълен адаш са гушнали близнаците Ева и Матео, които се родиха през юни 2017 г. отново от сурогатна майка.
В обятията на Джорджина пък е появилата се на бял свят през ноември 2107 г. Алана Мартина. Роналдо има три деца от сурогатни майки, а по-рано заяви, че иска да има седем (7) деца. През Април 2018 г. 23-годишната Родригес обяви, че не иска да има повече деца от звездата на Реал Мадрид. Кристиано е 2ри в списъка на “най-сексапилните футболисти на СП 2018”.

НАЙ-КРАСИВИТЕ ЗА МОНДИАЛ 2018 

За “най-сексапилният футболист на Мондиал 2018” все по-често се спряга името на 31-годишния испанец роден в Барцелона Пике (Жерар Пике Бернабеу, Gerard Piqué i Bernabéu).
Защитникът на “Барцелона” и Испания е висок 1.92, тежи 85 кг. От пролетта на 2010 г. Пике има връзка с известната колумбийска поп-певица Шакира. И двамата имат рожден ден на една и съща дата – 2 Февруари, но с разлика във възрастта – той е 10 години по-млад (1987-1977).
След месеци на спекулации в медиите през март 2011 г. певицата потвърждава официално връзката си чрез Twitter и Facebook, като публикува снимка на двамата с надпис „Представям ви моето слънце” на испански. През септември 2012 г. Шакира обявява, че тя и Пике очакват дете. 1ят им син Милан Пике Мебарак е роден на 22 януари 2013 г., а 2ят Саша Пике Мебарак – на 29 януари 2015 г., в Барселона.
Пике и Шакира са обявени за №1 в Топ 10 на звездните двойки във футбола.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ДОКАТО ГЛЕДАТЕ МАЧОВЕ, НЕЖНАТА ПОЛОВИНКА ГЛЕДА ЗА ВАС 

Футболистите са уважавани по цял свят и то не само от мъжете, които дишат заради тази игра. Дамите точат лиги за буен чувствен секс по атлетичните мачовци, които освен с визия и талант, могат да се похвалят и с много пари. Мрежата гъмжи от весели футболни секс-пожелания, като: 

Ударът с коляно е труден за изпълнение, тъй като се изисква точно премерване на момента на замаха и уцелване на топката във фазата и на летеж.

“Центрирай я, като Бекъм” … качете вашата дама на облегалката на дивана, на кухненската маса или на капака на автомобила си, центрирайте я и…. както Дейвид Бекъм умее да разиграва топката по целия терен и центрира много точно!

 “Плъзгай я като Меси” … в чест на аржентинския футболен бог, който плъзга топката … легнете с партньорката си върху сатенени чаршафи, вземете чаша сладолед, мед или сметана и я намажете цялата, а след това се плъзгайте, плъзгайте … опитайте деликатеса, директно от където и да е!

“Гол с ръка” … Марадона вкара “скрит” и „незаконен” гол с ръката си… А Вие? Възпроизведете това и в спалнята, нежно масажирайте … прониквайте … не се притеснявайте съдия и камери няма и голът не може да бъде оспорен … така “противника” ще мине във вашия отбор, или вие в неговия! 

“Играйте, като за Световно” … 90 минути нон-стоп в спалнята… ако има продължения където и да е – още по-добре … ако се стигне до дузпи грабвайте шампанското!

На 13 Юни белгийката Зое Брюнет стана “Мис Мондиал 2018”. Конкурсът бе проведен във Фрайбург, Германия и в него участваха точно толкова красавици, колкото са отборите на Световното първенство в Русия – 32. Според правилата на конкурса всичките желащи момичета тряба да разбират от футбол и да са на възраст между 18 и 33 години.