Съдят Силвестър Сталоун в Лос Анджелис за сексуално насилие от преди 28 години?

В края на миналата година жена подала полицейски доклад до полицията в Санта Моника
Четете историята на Слай

Силвестър Сталоун е роден на 6 юли 1946 г. в Ню Йорк. Един от най-касовите му филми е “Рамбо” (1982) адаптиран от Слай по книгата на David Morrell.

13 Юни 2018 г. Окръжният прокурор на Лос Анджелис, преразглежда случая срещу актьора Силвестър Сталоун за сексуално насилие, каза говорителя на съдебния офис.

 
Не е ясно точно какво е делото, но през декември медията TMZ съобщи, че 50-годишна актриса е подала полицейски доклад до полицията в Санта Моника, обвинявайки 71-годишния актьор, че я бил изнасилил преди 28 години, през 1990 г. Тогава адвокатът му нарече обвиненията “напълно измислени” и каза, че Сталоун категорично оспорва твърдението.
Според „жертвата“ това се случило през 1990 г. – 3 години, след като жената се запознала с него по време на снимки на „Рамбо III“ в Израел.
 
“Никой никога не знаеше за тази история, докато не беше публикувана днес, включително г-н Сталоун”, заяви говорителката Мишел Бега пред The ​​News миналата година. “Никога досега г-н Сталоун не се е свързал с властите или с никой друг по този въпрос,” добави Бега тогава.
“Това не се е случило. Едно е да тръгнат след мен, но с тези обвинения атакуват невинни, чиито живот и репутация страдат“, сподели актьорът миналата година пред “Радар ОнЛайн”. Силвестър Сталоун определи тази клюка като „жестока“ и бе категоричен, че тя е пълна измислица.
 
Ако разследването установи, че обвиненията не са верни, статутът на Сталоун ще бъде променен на жертва. Адвокатът на Силвестър Сталоун вече каза, че ще настояват жената да бъде обвинена за подаване на лъжлива информация.
 

24 май 2018 г. Президентът на САЩ Доналд Тръмп и шампионът боксьор Ленъкс Луис гледат как Силвестър Сталоун прави жестове в Овалния кабинет на Белия дом във Вашингтон. Сталоун е откровен поддръжник и дарител на Републиканската партия. (AP Photo / Сюзън Уолш, Файл)

Майкъл Силвестър Сталоун (Michael Sylvester Gardenzio Stallone), по-известен като Силвестър Сталоун – Слай е роден на 6 юли 1946 г. в гр. Ню Йорк. Като тинейджър бъдещото холивудско светило бил много буен. 10 пъти го гонили от училище. На 15-годишна възраст попада в училище за проблемни деца (по-мек вариант на нашите ТВУ-та), където започва да се занимава със спорт и театър. На 16 години започва да се занимава с „лек“ културизъм.

“Когато бях в прогимназията, учителите ме смятаха за ученика, който най-вероятно ще свърши на електрическия стол,” споделя Силвестър.
Учи драматично изкуство в Университета на Маями. Първата му роля на големия екран е във филма „Италианският Жребец“ („The Party at Kitty and Stud’s“, който след като излиза Роки през 1976 г., преименуват на „The Italian Stallion“) през 1970 г.
“Успехът обикновено е кулминация на взетия под контрол неуспех,” казва Сталоун.
Феновете по света се тълпят пред кината да гледат филмите на Слай повече от 30 години, което прави Силвестър Сталоун една от най-успешните Холивудски звезди. Но, сред колегите си така и остава забравен, и е едно от “лошите момчета на Холивуд”. Слай даже не е и номиниран повече от два пъти за Оскар, и то без успех – Роки (1976) и Вероизповедание (Creed, 2015). За негова радост вторият филм в категорията “поддържаща роля” носи на Сталоун първите и единственните му големи награди – Златен Глобус и Наградата на Критиците. Записал е и две номинации за наградите на Британската Филмова Академия (BAFTA). Но, за сметка на това 21 години е номиниран за “Златната Малинка” за “най-лош” актьор, сценарист и режисьор, от които “печели” цели 11. 
За успех на Сталоун може да броим и Звездата му на “Алеята на Славата” в Холивуд, поставена 1984г. Както и да добавим, като успешни години за цялостната му работа в киното – 2010-та, когато получава почетната награда за “цялостно творчество” на Холивудския Филмов Фестивал, и същата на Международния Фестивал в Палм Спрингс през 1998г. 
За финал ще кажем, че Слай е номиниран, не само, но и печели повече награди на Фестивали в чужбина, отколкото в собствената си Родина. 
 
ФИЛМИТЕ НА СТАЛОУН

“Роки” по сценарий на Силвестър Сталоун, в който изпълнява и гл.роля, има 10 номинации за Оскар, както и става един от най-успешните във финансово отношение филмови продукции.

В началото на войната във Виетнам майка му му уредила преподавателско място по физическа подготовка в привилегирования колеж “American College of Switzerland”. Там за първи път Силвестър Сталоун се качил на сцената, участвайки в много студентски спектакли. Това е второто място на което той се почувствал в свои води.

Първите му стъпки в киното е като играе ролята на Stud в софт по*рното “The Party at Kitty and Stud’s” (1970) играе като статист във филми като трилъра “Klute” (1971) и комедията “Bananas” (1971).
Съдбовна роля в кариерата му изиграва участието му във филма The “Lord’s of Flatbush” (1974).
Премествайки се в Холивуд, Сталоун се снима няколко сериала с малки роли.
Следващата голяма стъпка следва с написването на сценарий за филма “Роки”. Компанията „Юнайтед артистс” решила да заснеме филма, като предложила на Слай твърде ниския хонорар от 75 хиляди долара и десет процента от бъдещите приходи. Никой не можел да предположи, че само след година тези 10% ще се превърнат в милиони долари, а самия филм има 10 номинации за Оскар, както и става един от най-успешните във финансово отношение филмови продукции. След триумфа на „Роки” Сталоун написал продълженията – „Роки 2” и „Роки 3”. Така се превърнал в популярен актьор с легендарната роля на леко глуповат боксьор с големи юмруци и голямо сърце.
 
След “Роки” (1976) Силвестър Сталоун се снима във “F.I.S.T.” (1978) и Paradise Alley (1978), преди да сложи отново ръкавиците и да снима втората част а превърналия се в хит “Роки 2” (1979). Като всяка втора част на някой хит и тази не успява да надмине първата. Преди да снима третата част на Роки участва във филмите Nighthawks (1981) и Victory (1981), които не впечатляват публиката.
 
Слеващият касов филм на Силвестър Сталоун е “Рамбо” (1982) адаптиран от Слай по книгата на David Morrell. Филмът се радва на голяма популярност поради това, че тъкмо е свършила Виетнамската Война. Сталоун се оказал принуден да се придържа към образа и дълго време му се налага да играе сходни, приличащи си една друга, но по-примитивни от първообраза роли, като например във филмите “Cobra ” (1986), “Over the Top” (1987) и др.
През 1989 година Силвестър Сталоун се снима в друг хитов филм, където играе ченге заедно с Кърт Ръсел – “Tango & Cash” (1989). Един от моите любими …
 
През новото хилядолетие актьорът се снима в няколко филма, чийто успех е далеч от обичайното за него: “Get Carter” (2000), “Driven” (2001), “D-Tox” (2002), “Avenging Angelo” (2002).
През 2003 г. в актьорската му кариера настъпва пауза.
Епизидочните му появи в „Taxi 3” и ролите му в „Spy Kids 3-D: Game Over” са дотолкова нетипични за него, че на феновете им домъчнява.
И той се завърна през 2007. 30 години след първия удар на гонга, Роки Балбоа надяна ръкавиците си за последен път… „и нанесе нокаут” (US Weekly)! Въоръжен с много правдоподобна, сърцераздирателна история, Силвестър Сталоун скочи “обратно на ринга с нетърпение” (Rolling Stone) и ни представи “последната триумфална страница за една от най-видните личности в историята на киното” (Ричард Ройпър, Chicago Sun-Times)!

“България е мястото!” казва Силвестър Сталоун в промо клип от 2015 г. на М-вото на туризма. Той заедно с другите мега звезди Антонио Бандерас, Салма Хайек и Джейсън Стейтъм са героите, които не просто рекламират България, а показват личното си отношение към страната ни като място, което трябва да се види и усети.

След като съживи два от героите от миналото, Силвестър Сталоун започна участието си в една звездна поредица, а именно „Непобедимите“ (“The Expendables”, 2010) в която втора и трета част се снимат в България с едни от най-култовите екшън актьори. Между тях се снима във филми като “Escape Plan” (2013) които имат добър успех в бокс офиса.
През май 2018 г. стана ясно, че поредицата „Непобедимите“ ще получи четвърта част, съобщи Screen Rant. Първата част събра изненадващо високи приходи и впоследствие получи две продължения. Силвестър Сталоун е основният продуцент на поредицата. Във филмите участваха имена, като Джейсън Стейтън, Долф Лундгрен, Мел Гибсън, Жан – Клод Ван Дам, Мел Гибсън, Чанинг Тейтъм, Джет Ли, Ронда Раузи и Брус Уилис.
Холивудските актьори Силвестър Сталоун (Rocky, Rambo), Антонио Бандерас (Desperado, The Mask of Zorro, The Expendables 3, Spy Kids), Салма Хайек (Desperado), Джейсън Стейтъм (The Transporter trilogy, The Italian Job, The Mechanic, Spy, Fast and the Furious franchise), Ейдриън Броуди (The Pianist, The Thin Red Line, The Village, King Kong, Predators) и Шохрех Агдашлу (Star Trek Beyond, 24), режисьорът Том Кърк и продуцентите Лез Уелдън и Алън Сейгъл, рекламират безплатно България през 2015 г., когато м-вото на туризма представи нов рекламен клип на България с участието на известните актьори.
Рекламата е безплатна и показва тясната връзка между туризма и киноиндустрията.
Изпълнителният директор на „Ню Бояна филм” тогава Ярив Лернер отбеляза, че е много развълнуван от това партньорство. „Харесва ни да снимаме филми в България. Когато в една страна пристигат световни знаменитости, това е едно много добра реклама за нея и много добър начин да се популяризира”, заяви той.

 
СЕМЕЙСТВО

Силвестър Сталоун с трите си дъщери и жена си Дженифър Флавин на наградите „Златен глобус“ в Лос Анджелис, Калифорния. През 2016 г. Сталоун заведе всичките в Сен Тропе, където посрещнаха неговия юбилеен 70-ти рожден ден.

За 1ви път Сталоун се жени 28-годишен през 1974 г. за Саша Цак. С нея имат двама сина – Сейдж Сталоун (5 май 1976 г. -13 юли 2012 г.), който също като баща си е актьор и режисьор, и Серджо Сталоун (1979), който е аутист. Развеждат се на 14 февруари 1985 г.

Същата година се жени за модела и актриса Бриджит Нилсън. С нея нямат деца. Но, бракът се разпада само две години по-късно – през 1987 г.
На 17 май 1997 г. се жени за бившия модел Дженифър Флавин (14 август 1968 г.), с която имат три дъщери – София Роуз Сталоун (28 август 1996 г.), Систин Роуз Сталоун (27 август 1998 г.) и Скарлет Роуз Сталоун (25 май 2002 г.).

2012-та е “черната” година за Силвестър Сталоун – тогава преживя внезапната смърт на сина си Сейдж, а после изгуби и сестра си, която почина от рак. Това явно не беше достатъчно според съдбата, след като се оказа, че голямата му дъщеря София трябва да се подложи на сърдечна операция осем дни преди Коледа тогава. Дженифър Флавин споделя, че голямата им дъщеря прилича най-много на знаменития си баща и като цяло е любовта на живота му.

През 2016 година Слай позволи на средната си дъщеря Систин да позира по черно дантелено бельо на Marc Jacobs за секси фотосесия в списание LOVE. 18-годишната тийнейджърка тогава се опита да започне да гради кариера на модел, подобно на майка си. Другите две дъщери на Сталоун от Флавин също са наследили перфектната външност на майка си.
Сталоун признава за Дженифър Флавин, че се страхува от това да не я вбеси: “Аз наистина избягвам да ядосвам жена си. Сериозно. Никога не мога да спечеля дебат срещу нея. Това е генетично невъзможно. Тя просто не се отказва, а след известно време моите уши започват да кървят и аз се предавам…”
Сталоун расте, като строг католик, но спира да ходи на църква, когато кариерата му напредва. По-късно той преоткрива детската си вяра, когато дъщеря му се разболява през 1996 г., и отново става активен католик. През 2010 г. той е интервюиран от списание GQ, на което той каза, че се смята за духовен човек, но не е част от нито една организирана църковна институция.