“Знамето ме прави силен” – Стоян Копривленски пристигна в Ел Ей за битка тази събота (видео интервю)

“Снайпера” ще доказва Световната и Европейската си титла срещу канадец в Лонг Бийч Арена 

Стоян Копривленски пристигна в Лос Анджелис за битката в събота, която е стъпка към мача за световната титла. Най-добрият ни професионален кикбоксьор е фаворит в леката категория на турнира в Ел Ей на най-силната верига в този спорт – Glory. ФОТО: Евгени Веселинов, BulgariCA

28 март 2018 г. Световният и Европейски шампион по муай тай Стоян Копривленски пристигна в Лос Анджелис за битката в събота, която е стъпка към мача за световната титла. Най-добрият ни професионален кикбоксьор е фаворит в леката категория на турнира в Ел Ей на най-силната верига в този спорт – Glory. 

“Снайпера” е 4ти в световната ранглиста и ще се изправи срещу Джош Джонси (Josh Jauncey) на 31-ви март (събота) в Лос Анджелис, по време на GLORY 52 SuperFight Series в Лонг Бийч Арена. Турнирът ще започне в 6:00 след обяд, но нашият мач ще започне между 7:30 и 8:00 часа.  

Копривленски e под номер 4 в леката категория, след като успя да спечели турнира на GLORY 49 Rotterdam. Josh Jauncey е под номер 10 в категорията. 

Знамето и Самураят в Лос Анджелис. Photo: Evgeni Veselinov, BulgariCA

“Българското знаме ме прави силен, когато излизам и се бия. Стимулира ме всичко българско, особено българска реч,”

това каза Копривленски в ексклузивно интервю, което се съгласи да даде за Булгарика, след дългия полет до Ел Ей.

Стоян Копривленски и треньорът му “Биг Майк” Пасение в хотела в Лос Анджелис. Фото: Евгени Веселинов, bulgarica.com

Стоян ще излезе в събота между въжетата в престижната зала, като част от професионалния отбор на Mike’s GYM в Холандия, където треньор е небезизвестният наставник на Бадр Хари – Майк Пасение. “Биг Майк” сподели с нас, че “Стоян е един от неговите любимци за всички времена и очаква победа с нокаут”. Пасение добави, че “неслучайно мачът на Стоян е специално избран, да бъде предван “на живо” по ESPN 2 и 3″. 

Силна българска група се очертава за мача на Копривленски, вече има и специално създадено събитие (event) във Фейсбук (линк по-долу).

“Страшно се радвам, че българин върви нагоре в кикбокса! Да държи формата и килограмите до събота. Нокаут или нищо Стояне! Прибирам се в събота късният следобед, и ще направя всичко възможно да дойда!” Това сподели Десислава Кирова (от София), по-известна по света с псевдонима си Дейзи „Лейди“ Ланг, шампионка в три спорта, 2 пъти европейски и 10 пъти световен шампион в професионалния бокс, световен шампион и по карате и кикбокс. Първата българка в бокса е член на Женската зала на славата и повече от 10 години живее в Лос Анджелис.

“Стояне, изяж го! Дръж здраво и мачкай до край. Призовавам всички българи да го подкрепят в залата!” Това каза Гриша Тодоров, треньор № 1 на Сащ за 2005 и 2006, личен треньор и инструктор по кикбокс и карате, работил с много професионални спортисти, холивудски актьори и известни личности, носител на няколко европейски и световни шампионски титли по кикбокс и карате. Гриша живее в Ел Ей от 2000-та година, а в момента е на спортен лагер в Тайланд.

Стоян “Самураят” Копривленски (Stoyan “The Samurai” KOPRIVLENSKI)

В края на 2017 година Копривленски спечели турнира в Ротердам от най-силната верига в този спорт – Glory, след като победи бразилеца Майкол Йорк с нокаут на полуфинала, а на финала надигра фаворита и 4ти в ранглистата Тижани Безтати от Мароко. 

В “Града на Ангелите” живеят още именити български представители на бойните изкуства, каратистите Антон Касабов и Васил Васев, които най-вероятно ще видим в залата в Лонг Бийч.

Касабов е 3 пъти св. шампион по бойни изкуства и 5 пъти европейски шампион на Таекуондо.

“Знаеш какво да правиш за България. Ще гледам отблизо нокдаун!” Това каза Васев – бронз от Световното по каратр, две Балкански титли, 10 пъти Републикански шампион. Васил има черен колан в каратето и лилав в Жиу Жицу, от няколко години играе и кикбокс. 

Стоян Копривленски спечели отличието „Най-добър нокаут с ритник” на веригата GLORY (Knockout Kick of the Year 2017). Боецът ни, който записа отлична година, спечели вота на феновете изпреварвайки имена, като Брестовац, Киамукао и Хамер-Лайн. “Снайпера” бе номиниран и спечели благодарение на нокаута си срещу Юрк на „Glory 49“, а след ритника му съперникът се строполи по лице на земята и срещата приключи.

 

За да стигне до мач за световната титла Копривленски трябва да постигне поне още една победа над топ-състезател от ранглистата.

Копривленски изстреля българският кикбокс на друго ниво. Той е едва 2ят наш представител, който участва в елитната професионална лига Glory, а същевременно и 1ви победител в историята.

СТОЯНЕ, ЦЕЛИЯТ СВЯТ ТЕ ГЛЕДА, ИСКАМЕ ПОБЕДА! 

ЛИНК ЗА БЪЛГАРСКИ ИВЕНТ ВЪВ ФБ: (носете знамена и гайди)

Българи в Ел Ей за мача на Стоян Копривленски

ОФИЦИАЛНИЯТ ЛИНК ЗА СЪБИТИЕТО в Лонг Бийч Арена:

Official Link GLORY 52 Long Beach Arena

ОФИЦИАЛНИЯТ ВИДЕО КЛИП ЗА СЪБИТИЕТО С УЧАСТИЕТО НА Стоян Копривленски “Снайпера”