Свети Патрик – най-известният ирландец – не е ирландец (всичко за празника + принт)

 st-patricks-day17 март – това е Денят на свети Патрик (Lá Fhéile Pádraig (The Festival of Patrick,  Saunt Petherick’s Day), културен и религиозен празник, отбелязван всяка година на тази дата.

Според преданието, покровителят на Ирландия, наречена” Изумруденият остров” – Св. Патрик ползвал трилистната детелина като достъпен за хората пример за Светата Троица. Св. Патрик използвал лист от нея за да обясни на невярващите ирландци фразата “един бог в три лица”. (Четирилистната детелина е символ на четиримата евангелисти.)

Национален символ на Ирландия е Shamrock, т.е., трилистната детелина. След смъртта му на 17 март 461 г. зелените листенца се превърнали в символ на непреклонния ирландски дух, а 17 март станал Денят на Св. Патрик – един от най-веселите и живописни национални празници, който се отбелязва по целия свят.

Истинското име на “Св. Патрик” е Мейуин.

Леприконите – Тези интересни същества са всъщност ирландската версия на елфите, или Феите … Келтският кръст … История на парадите …  ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА – Дъблин е една от най-старите в Европа … Известни ирландци – колко са американските президенти от ирландски птоизход … ТРАПЕЗА с Рецепти …

ТУК СИ ИЗТЕГЛЕТЕ ФАЙЛ С ПОДОРБНА И ЛЮБОПИТНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАЗНИКА И МНОГО СНИМКИ:

SVETI PATRICK – VSICHKO ZA PRAZNIKA