АДРЕНАЛИН Как да се качите в движение на самолет (видео)

Двама френски пилоти на уингсют (wingsuite) влетяха във вратата на аероплан с перка в Щвейцарските Алпи

Френските пилоти на уингсют (wingsuite) Фред Фюжен и Винс Рефе успяха да се качат в движение на самолет.

Френските пилоти на уингсют (wingsuite) Фред Фюжен и Винс Рефе от отбора на Соул Флайърс успяха да се качат в движение на самолет, като влетяха във вратата му, по време на полет в небето. Съвсем истински самолет с перка, която лесно може да ги нареже на парчета.
 

Каскадата започва със скок BASE от върха на планината Юнгфрау в Швейцария. След това дуетът преследва самолета във въздуха, като най-накрая безопасно се приземява вътре в него.

Абсурдно и ненужно, ли е това? Да.  Но пък е страхотно.

Фирмата Ред Бул е добре известна със създаването и финансирането на уникални супер каскади, във всички видове спорт, изпълнен с адреналин.
Компанията притежава 2 тима във Формула 1 – „Ред Бул Рейсинг“ (100%) и „Скудериа Торо Росо“ (50%). Става спонсор на австрийския футболен клуб „Ред Бул Залцбург“ през 2005 г.
„Ред Бул“ (Red Bull) е търговска марка на безалкохолни напитки, която произхожда от Тайланд, и е собственост на едноименна компания от Австрия, провинция Залцбург, село Фушъл ам Зее.
Появата на Red Bull в края на 1980-те години създава нов пазарен сегмент – т.нар. енергийни напитки (газирани напитки с високо съдържание на кофеин).
Рекламната стратегия на Ред Бул е напълно нестандартна, тя винаги търси различна гледна точка, което ще се превърне в запазената марка Red Bull. Но не използва звезфи от висок ранг, а разчита на по-евтини таланти: модерни младежи, студенти и цял легион от екстремни спортисти. 
„Ние не носим продукта при хората”– заявява единият от собственниците на компанията австрийският предприемач Дитрих Матешиц. – “Ние водим хората при продукта”. 
Лозунгът на компанията е „Red Bull дава крила“.