Пуйката пристигна в Белия дом за Денят на Благодарността – там те остават живи (видео)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посреща традиционната пуйка в Белия дом. Фото: Белия дом

Пуйките за празника в Белия дом не отиват на трапезата, а ги пенсионират

22 ноември 2017г. Вчера традиционната пуйка за Денят на Благодарността (Thanksgiving Day) пристигна в Белия дом (White House). 

Напереното животно бе в компанията на президента Доналд Тръмп, първата дама Мелания, неговото семейство, както и на множество гости.

След национален вот, пуйката бе кръстена с име Дръмстик (Drumstick) и получи официалното президентско помилване – една от уважаваните титли на Деня на благодарността. Докато приятелят Уишбон (Wishbone), беше избран за негов заместник, ако Дръмстик не може да изпълни задълженията си, съобщават от Белия дом. След церемонията, двете пуйки бяха придружени до постоянната изложба на “Virginia Tech” в Блекбърг, щата Вирджиния, където се присъединиха към пуйките от миналата година, за да получат и заслужено пенсиониране. За пуйките ще се грижат студенти и ветеринарни лекари, а посетителите могат да научат за програмите в областта на птиците и ветеринарната медицина.

“На Деня на благодарността, който имаме почти четири века, американците благодарят на Всемогъщия Бог за нашите изобилни благословии. Събираме се с хората, които обичаме, да покажем благодарността си за нашата свобода, на нашите приятели и семейства, и за процъфтяващата нация, която наричаме “наш дом””, каза американският президент Доналд Тръмп в специално изявление за празника.

Празникът е един от най-обичаните и почитани в САЩ, и отдавна се отбелязва. На 26-ти декември 1941 президентът Франклин Делано Рузвелт подписва законопроект, одобрен от Конгреса, който урежда като официален празник Деня на благодарността на 4-ия (а не последния) четвъртък на ноември.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА – + бързи рецепти за пуйка: Денят на Благодарността – Thanksgiving Day: защото трябва да благодарим!

Днес видео-клип бе разпространен от Белия дом в интернет: