Обич без Граници за “Шорти” Лютов (+видео)

“Пример за подръжание и за мъжество, детето което ме научи да живея” – Младен, таткото на Антъни

Денят е 11 ноември – ден Свещен – на Св. Мина – покровителят на семейството. Точно този ден български млади спортисти също избраха свой Светец, но от “тяхното семейство”, техният приятел и “ангел” Антъни “Шорти” Лютов, който се бори с “дявола на рака”.

Денят е 11 ноември – ден Свещен – на Св. Мина – покровителят на семейството. Точно този ден български млади спортисти също избраха свой Светец, но от “тяхното семейство”, техният приятел и “ангел” Антъни “Шорти” Лютов, който се бори с “дявола на рака”, за да му дадат сила и надежда. От Светци за Светец на празник на Светия!

Звездата в българската гимнастика Йордан Йовчев бе един от хората, които дадоха старт на ексклузивен благотворителен турнир за Антъни Лютов, по фрийрън и паркур в залата по спортна и  художествена гимнастика на стадион „Георги Аспарухов“. Събитието, посветено на израслия в спортно семейство “Шорти” бе озаглавено „Shorty – forever strong” (Шорти – завинаги силен), и бе подкрепено и от негови приятели и роднини. Вижте видео от събитието.(монтаж Иво Иванов, Боре Студиос)

Бащата на Антъни, Младен Лютов, както и чичо му Коце са бивши съзтезатели по хокей лед на Славия и националния отбор на България.

“Пример за подръжание и за мъжество, детето което ме научи да живея,” каза за сина си Младен.

Най-добрите в едни от най-съвременните спортове фрийръна и трикинга, както и в брейк танците, от сърце се надпреварваха в чест на Шорти на подиума. Този път не за лъскави медали, а за обикновенния човек и спортист. За да получат най-ценните си награди в живота – за човещина. Грамоти, с името на техния приятел, и до него тяхното. Които, отварят сърцето и душата, носят им сила, която остава вечна.

Антони “Шорти” Лютов е роден на 13 август 1991 г. в Лиеж, Белгия в семейството на Милка Поменова и Младен Лютов. Има брат Александър (10г.), играе хокей на лед в Huskies Luxembourg.

Шорти тренира паркур от 12 години. Преди година, Антони научава, че има „Рак”, спира тренировките и започва лечение в чужбина и България.

„Този спорт ми даде свобода,” обича да казва Шорти, превърнал паркура в неговото призвание и начин на живот.

“Най-голямото сърце, най-чистата душа ,” казва Дилян “Дидо” Димитров за своя най-добър приятел Антъни, с който заедно тренират от самото начало.

За да му кажат всички, че нищо не може да бъде “краят”! Че нищо не може да ги раздели. Защото, спорта, приятелството и любовта, да точно те, завинаги остават в главата, душата и сърцето! Истинските хора, човеците, безкрайно живеят! Те са Светците, та дори на празник на Светец!

Шорти, светът е за всички, които се обичат! Ти не си сам!