Тръмп наложи нови санкции на Северна Корея

Администрацията на Американския президент Доналд Тръмп наложи санкции на 8 севернокорейски банки и 26 банкови работници, живеещи в чужбина. Това съобщи АП.

Администрацията на Американския президент Доналд Тръмп използва нови правомощия за санкции, за да накаже осем севернокорейски банки и 26 банкови работници, които живеят в чужбина.

 
Санкциите се основават на документ на президента Доналд Тръмп, подписан миналата седмица, за да се огранич достъпа на Северна Корея до международната банкова система. Наложените ограничения идват, след като Организацията на обединените нации неотдавна прие и най-тежкия си санкции, насочени към Северна Корея.
 
Осемте банки са в Северна Корея. Министерството на финансите твърди, че 26-те лица са граждани на Северна Корея, наети от тези банки, които работят в Русия, Китай, Либия и Обединените арабски емирства.
 
Министърът на финансите Стивън Мнучин каза, че санкциите на САЩ са насочени към тези “по целия свят”, които улесняват финансовите сделки за Северна Корея. Той твърди, че това е част от усилията за изолиране на Северна Корея от програмата й за ядрени оръжия. Това съобщи АП.