Робин Уилямс – Абсолютно Всичко с Усмивка

Когато чуете името на Робин Уийлямс винаги се сещаме за нещо смешно и весело … винаги ще ни припомня за себе си…

Незабравимата усмивка на Робин Уилямс. Веселякът, който даваше живот на всичко добро и лошо.

И години след смъртта на великия Американски актьор Робин Уийлямс, гласът му звучи …

През 2015-та за последен път от тоталната комедия “Абсолютно Всичко”
(“Absolutely Anything” – a sci-fi comedy). Интересно е, че тогава филмът излезе по екраните…, но не в Америка, а първо в Европа! Премиерата на Щатската лента бе във Великобритания, и дава последна възможност да се види името на гениалния комик на големия екран. Да се чуе незабравимият глас, който съдбата заглуши твърде рано!
Защо допълнително да я заглушаваме – НЕ!!!
Другият филм, който ни показва и последното живо участие на голям екран на Великия Робин е Булевард” (“Boulevard”), който също по някакъв начин е ограничен за Американците. Лентата е предвидена с ограничено разпространение, само на някои места в Щатите, и е превърната в цифрово копие на DVD, което  излезе на 1ви септември 2015-та.
Ах, този “мръсен цифров свят”, който чистият Робин Уийлямс осмиваше до последния си дъх!
Няма да забравим твоите послания!


“Няма значение какво ти казват хората, словото и идеите могат да променят Света” (No matter what people tell you, words and ideas can change the world.)


“Човек е надарен само с една малка искрица лудост! Не я загубвайте” (You’re only given a little spark of madness. You mustn’t lose it.)


Специално за българите: “Трябва започнеш да търсиш собственият си глас, защото колкото повече се бавиш, толкова е по-голяма вероятността никога да не го намериш”!!!
Велик!!!
Благодаря Робин, трудно някой ще ни накара да те забравим!
Вижте трейлъра на “Абсолютно Всичко”

Филми на Робин Уийлямс може да намерите в интернет и на разпродажба в магазините.

Робин Уилямс (Robin Williams) е Американски актьор,  който става известен след участието си в телевизионната поредица „Морк и Минди“ (Mork and Mindy) и редица популярни филми през 1980-те. Като стенд-ъп комик е известен с импровизаторските си умения. Носител е на „Оскар“ за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си във филма „Добрият Уил Хънтинг“ (Good Will Hunting, 1997), както и на две награди „Еми“, шест награди „Златен глобус“ и четири награди „Грами“. Той е на 13-то място в списъка на „100 най-големи комици за всички времена“. През 2009 година е отличен като Легенда на Дисни!

Робин МакЛаурим Уилямс е роден на 21 юли 1951 г. в Чикаго, Илинойс. Умира на 11 август 2014 г. в Калифорния. 
   

Робин израства в щатите Мичиган и Калифорния. Баща му, Робърт Фицджералд Уилямс, е с произход от Великобритания (цели три националности Английска, Уелска и Ирландска), а майка му е от Ню Орлиънс. Отгледан е като член на епископалната църква.

След кратко изучаване на политология, през 1973 г. Робин Уилямс е приет с пълна стипендия в известното училище Джулиард, за да изучава театрално изкуство – един от 20 новоприети ученици през тази година и един от двамата, приети в програмата за напреднали на Джон Хаусман (заедно с Кристофър Рийв). През 1976 г. напуска Джулиард преди да е завършил образованието си.

Кариерата на Робин Уилямс започва в Калифорния

В средата на 70-те Робин Уилямс започва кариерата си като стенд-ъп комик в Сан Франциско, а по-късно се мести в Лос Анджелис. През 1978 г. е одобрен за ролята на извънземния Морк в популярния ТВ-сериал „Щастливи дни“ (Happy Days). Уилямс импровизира голяма част от репликите и поведението на героя си, който става толкова популярен сред зрителите, че е създаден нов сериал с него в главната роля – „Морк и Минди“ (Mork and Mindy), излъчван от 1978 до 1982 г.

Първата филмова роля на Робин Уилямс е в нискобюджетния Can I Do It… ‘Til I Need Glasses? (1977 г.), но първата му главна роля е във филма „Попай“ през 1980 г. Големият му пробив идва през 1987 г. с участието му в главната роля във филма на режисьора Бари Левинсън „Добро утро, Виетнам“ (Good Morning, Vietnam), за който получава номинация за „Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля“. Последващите роли на Уилямс в комедии и драми му печелят още две номинации за „Оскар“ – за ролята му на учителя по английски в „Обществото на мъртвите поети“ (Dead Poets Society, 1989 г.) и на бездомника в „Кралят на рибарите“ (The Fisher King, 1991 г.), а в крайна сметка и „Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля“ за ролята му на психолога в „Добрият Уил Хънтинг“).

Уилямс многократно озвучава герои в анимационни филми. Ролята на Джина в „Аладин“ на Дисни е написана специално за Робин Уилямс и му носи награда „Златен глобус“; следват я роли във „Фърнгъли: Последната дъждовна гора“ (FernGully: The Last Rainforest, 1992 г.), „Роботи“ (Robots, 2005), „Весели крачета“ (Happy Feet, 2006 г.) и „Весели крачета 2“ (Happy Feet Two, 2011 г.), и др.

През 1979 година издава албума „Действителност… каква концепция“ (Reality… What a Concept). През 1988 г. издава диск Pecos Bill – разкази за деца, с музика от Рай Кудър.

Има три деца: Захари (род. 1983 г.), от първия си брак с Валери Веларди, Зелда (род. 1989 г.) и Коуди (род. 1991 г.) от втория си брак с Марша Гарсес Уилямс.

Почива на 11 август 2014 г. Намерен е мъртъв в жилището си при предполагаемо самоубийство. Най-вероятната причина за смъртта е задушаване