България за първи път на Интернационалния Карнавал Парад в Холивуд (+видео)

Снимка за спомен на участниците представили за 1ви път България на Интернационалния Карнавал Парад в Холивуд, Лос Анджелис, Калифорния. Фото: Евгени Веселинов, BulgariCA

През изминалия уикенд България за първи път взе участие на Интернационалния Карнавал Парад в Холивуд.
Над 50 души бяха в българската група, която бе между други повече от 60, от държави от целия свят.
Представители на наши пет ансамбъла за народни танци от Лос Анджелис – ДЕБА, Хоротропци, Лудоноги, Жарава, Опа-Хей, и детската Хоп Троп, както и от българското училище, въртяха хора по Алеята на славата, дълга над три мили. По Холивуд булевард начело на групата със знаме в ръка бе генералният консул на Република България в Ел Ей – Веселин Вълчев.
А безспорен хит на парада стана специално изработеният авотомобил с кабина огромна глава на кукер, който води колоната и озвучаваше родните танци. Идеята и изработката на “Bulgarian Monster of Hollywood” са на “Хитър Петър Къмпъни”.

След края на марша, участниците се качиха един по един на специално подготвената сцена пред Долби тиатър, където се провеждат наградите Оскар. По веме на едно от изпълненията на българите, бе прекъснат звука, което не спря нашите, и със собствен глас и ръкопляскания продължиха програмата си. 

 

Интернационалният Карнавал Парад в Холивуд се провежда за седма поредна година в “Града на Ангелите”.
 
Това е вторият път в историята, когато българска музика звучи по Алеята на Славата и движението е спряно. Първият път бе през 2007ма, когато близо 2000 наши сънародници излязоха на протест за спасяване на животите на нашите сестри в Либия, със смъртни присъди от диктатора Кадафи. Когато наш свещеник и народна певица пяха пред Кодак тиатър, гайда ручеше и силните възгласи на нашите загрижени сънародници.