Уволненият Шеф на ФБР свидетелства за Президента Тръмп – оригиналният съдебен документ

Има ли “кукли и парцалки” и кой губи най-много от всички?

1ва страница на оригиналния документ на обяснението на уволнения от Американския президент Доналд Тръмп, шеф на ФБР, който официално ще излезе утре, публикуван днес от АП

7 юни 2017 г. Оригиналният документ на обяснението на уволнения от президента на Съединените Щати ДоналдТръмп, шеф на ФБР Джеймс Коми, който официално ще излезе утре 8 юни, публикуван днес от Американската информационна агенция Асошиетед Прес.

Уволненият началник на тайните служби ФБР, разказва за срещите си с Тръмп, включително “на 4 очи”, при които си водел подробен писмен отчет. Както и тези заедно с “главите” на другите Американски тайни служби, като ЦРУ. Не са изпуснати всякакви подробности за времето на провеждане и обстановката. 

Не желая да превеждам този текст, защото е съдебен документ. И най-вече защото мен, лично ме е срам от подобни документи, които според мен разбиват имиджа на тайните служби, Президента, и в крайна сметка и най-вече на целите САЩ. Особенно след смяната на цели шест (6) шефа на ЦРУ само за последните осем (8) години по времето на Обама. Моето мнение е, че някой от някъде иска да “довърши” службите, а други от всички вътрешни страни и цветове, му помагат с пълна сила! 

Кой успява – вие преценете! 2017-та, държава без силни тайни служби и въоръжение, е като “добре облечено сираче! Без кукли, и без парцалки, дори!”

“Коми ще заяви под клетва, че многократно му е оказван натиск от президента Доналд Тръмп.”
Целият текст на английски тук:

Fired FBI Director James Comey will testify under oath Thursday that President Donald Trump repeatedly pressed him