“Шоуто на Слави“ по бТВ отново спряно – сега заради участие на напуснал за цензура журналист от НОВА ТВ

„Шоуто на Слави“ е българско вечерно делнично ток шоу с водещ Слави Трифонов. Предаването се излъчва от 27 ноември 2000 г. по bTV.
На 27 март 2017 г. предаването бе спряно за 1ви път от създаването си, а на 18 април за втори.

Излъчването на „Шоуто на Слави“ отново бе спряно по бТВ, след като се разбрало, че е взел участие разследващият журналист Васил Иванов. Той днес пък напусна НОВА ТВ, като официално обвини продуцентката си за цензура, в писмото си до шефа на електронната медия, публикувано в неговия профил в социалната мрежа.

Иванов се прости с работодателите си, точно една година след като карикатуристът Чавдар Николов обвини същата медия, в същото – цензура, вследствие на спряните му рисунки тогава. 

Тази вечер БТВ пусна запис на старо предаване от шоуто, което в Америка се гледа по интернет.

На синия екран прочетохме същият надпис, който бе и предишното спиране на предаването: „Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за тв съдържание.“ (бел.ред. Шоуто се излъчва на запис, който винаги се прави по-рано същият ден)

“Аз участвах и казах истината,” заяви Васил Иванов пред в-к „Труд“ по повод спряното шоу.

В 30-дневното си предизвестие за напускане, адресирано до Дидие Щосел, управител на “НОВА БРОАДКЕСТИНГ ГРУП”, с голями букви Иванов е написал, че напуска заради “СИСТЕМНА ЦЕНЗУРА, КОЯТО МУ Е БИЛА НАЛАГАНА…”.

Екипът на “Шоуто на Слави” е решил, утре да даде пресконференция, на която ще бъде излъчено и предаването с участието на напусналия журналист от НОВА ТВ.