Бензинът “Воскресе” вече в Калифорния – Губернаторът Разписа за $52 Милиарда за Пътища

Планът на губернатора на Калифорния Джери Броун води до повишаване на акцизите на бензина с 12 цента за галон, което ще качи и цените.

Сенатът на Калифорния одобри планът на губернатора Джери Браун за финансиране от цели $52 милиарда за пътищата на щата, чрез увеличаване на данъците за горивото и други такси за превозните средства.

Мярката се очаква да бъде незабавно одобрена от Щатския Парламент, който се нуждае от цели две трети от гласовете за одобрение, съобщи местната телевизия АВС7.
 
10-годишният план на губернатора води до повишаване на акцизите на бензина с 12 цента за галон. Това ще бъде задължителното най-малкото увеличение само от допълнителни надценки на базисната цена, която пък се влияе от цените на петрола.
Губернаторът също така ще увеличи и таксите за регистрация на превозните средства и ще наложи една нова такса от $100 за Еко-превозните средства, в т.ч. хибриди и електрически автомобили.
Представителят на Демократите,  който заема най-високият пост в слънчевия щат заяви, че Калифорния има $59 Милиарда отложени плащания по поддръжката на държавните пътища и $78 Милиарда на местните улици и пътища. Което прави общо $137 Милиарда задължения само за пътищата.
Миналия месец Браун предложи увеличаване на данъците, за да може да се справи с проблема.
 
Депутатите са в треска да предприемат действия до идващия четвъртък, преди държавата и законодателната власт да започнат своята едноседмична пролетната великденска ваканция. Датата на Великден, тази година съвпада за всички Християни.
Политическото предизвикателство за Джери Браун и лидерите на Демократите в Калифорния трябва да получи някаква подкрепа от Репуликанците в щатската управа, тъй като законопроектът изисква мнозинство от две трети в двете камари на законодателния орган.
Предложението обхваща освен закърпването на дупки по улиците и ремонт на мостове, но и трябва да осигури средства за обществения транспорт, велосипедистите и пешеходните пътеки.
В момента дефицитът на близо 40-милионния щат Калифорния надминава $455 Милиарда, а разходите $526 Милиарда.
Ето как се движи (кликнете върху заглавието): 
 Ето и за целите Съединени Щати: