Кастрираха Шоуто на Слави След Писмо до Парламента за Протест След 16 Години в Ефир

Станислав Тодоров Трифонов (Слави Трифонов) e български певец, телевизионен водещ и продуцент.
Името му се свързва най-често с ТВ предаванията „Шоуто на Слави“, „Хъшове“, „Каналето“ и „Ку-ку“, както и с групата Ку-Ку бенд.

 

“Шоуто на Слави” планирано за тази вечер бе спряно, което разбрахме от бТВ. На синия екран се появи специален надпис, докато тече повторение на старо предаване на единственното в България ток-шоу с подобен формат. 

“Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание”, се видя на монитора на комоютъра, там където гледаме в САЩ програмите на български телевизии.

По-рано днес водещият Слави Трифонов разпространи отворено писмо към бъдещия парламент, в което се казва депутатите, че “им се дават две седмици и ако не се занимаят с въпросите на референдума, иницииран от предаването, то ще се ходи пред Народното събрание на протест”. 

“Несъответствие със стандартите за “телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си,” се казва в писмо на бТВ до медиите. От там добавят, че медиата и продуцентската компания на Трифонов “Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. “Уважаваме професионализма на екипа на “Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV”, се казва още в позицията. 

При първото подобно писмо-обръщение на Трифонов до политиците, обаче от Би Ти Ви не реагираха по никакъв начин! 

Ето и сегашното писмо от Слави Трифонов към бъдещите депутати: 

“Дами и господа политици,

От много време, заради естеството на работата ми, боравя с думи. С много думи. По принцип смятам, че делата са по-важни, но и думите тежат. Та, има четири думи, които ненавиждам да казвам. От всичките много думи те са

Аз.
Нали.
Ви.
Казах.

Всъщност не ви го казах аз, а ви го казаха три милиона и половина българи. Те оглушително ви го изкрещяха на Референдума и вие упорито си запушихте ушите. И какво стана сега след тези избори? Проведоха едни напълно безсмислени парламентарни избори. Резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент.

Парламент, който не беше харесван от никого. Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана. Че единственото, което прави, е да възпроизвежда същите хора. Да възпроизвежда същите безсмислени политически комбинации.

това ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието:

Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти, аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума:

– мажоритарен избор в два тура
– намаляване на партийната субсидия на един лев
– задължително гласуване на избори и референдуми.

Затова ще направя следното

Първо:
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.

Второ:
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.

Ако след този срок вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права. 

Това ще направя сам.

Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.

А за финал ще ви кажа следното:
Зад партиите има електорат, а зад референдума има народ!”


Станислав Тодоров Трифонов (Слави Трифонов) e български певец, телевизионен водещ и продуцент.
Името му се свързва най-често с ТВ предаванията „Шоуто на Слави“, „Хъшове“, „Каналето“ и „Ку-ку“, както и с групата Ку-Ку бенд.

Станислав Трифонов е роден на 18 окт 1966 в Плевен, най-малък брат от трима. Слави описва рода си като дълбоко в равнината, дълбоко в селото.

Самият той не харесва детството си, по причина че не харесва себе си. Характеризира този период от живота си като много самотен. Няма много приятели, освен сестра му Петя, която е три години по-голяма от него. Слави споделя, че тя е най-близкият му човек и досега.

Отраства в строго семейство, където майката има основна роля и държи много на образованието. И Слави, и Петя са отличници. В най-ранна възраст става отряден председател на класа. В началното училище той е по-затворен, често тормозен от връстниците си и участва в много сбивания. Обича да прекарва повечето време в четене на книги.

Приет е в музикалната гимназия в Плевен. Партийното ръководство го предлага за комсомолски секретар и в края на първата учебна година го пращат на пионерски лагер в Кайлъка. Въпреки че се чувства неловко и не на място си там, той решава да участва във т.нар. „вечер на таланта“, където се представят различните отряди. Слави казва няколко смешки, научени наизуст от апокрифна аудиокасета на Шкумбата, записана на ролка и въртяна многократно на магнетофон Юпитер от самия него. Трифонов е изненадан от положителната реакция на лагерниците и дори го извикват на бис. Това той определя като превратна точка в живота си, която го отваря към живота и хората.

Завършва музикалната гимназия с виола, а по-късно и Българска държавна консерватория.

Заедно с Петър Курумбашев и Любен Дилов-син Слави Трифонов е 1ят продуцент на частна продукция в Българската национална телевизия.

Първата му поява в телевизионното предаване Ку-ку е в един скеч, пародия на хеви метъл група, сниман в Студио 4 на БНТ през 1992 г. Довежда го Влади Въргала, който е прекъснал срещата му с тогавашната му приятелка в кафенето на Сатиричния театър. Трифонов си спомня, че го окичват с топузи и едно казанче от тоалетна чиния на гърба. Той свири на виола и дори има една реплика: „Мразя Росица Кирилова!“. Нужни са само две години, за да добие достатъчна популярност, за да се ориентира изцяло към шоубизнеса в България.

На 1 април 1995 г. от зала 12 на НДК на живо по Канал 1 стартира „Каналето“ (приемано като продължението на „Ку-Ку“). От лятото на 1996 г. Трифонов е и копродуцент с Камен Воденичаров и Любен Дилов-син чрез тяхната обща компания „ТриВоДи“ ЕООД. През 1997-ма в предаването „Каналето“ участва активно в протестите срещу управлението на Жан Виденов. Пред 1998 г. при преподписване на договора за предаването с БНТ Камен Воденичаров се опитва да направи това не от името на „ТриВоДи“ ЕООД, а от едноличната си фирма „Камен Во.Студио“ ЕООД, което води окончателно до разпада на екипа на предаването.

Слави Трифонов продължава своята телевизионна кариера с голяма част от екипа на студентските предавания през 1998 г. като продуцент и водещ на „Хъшове“. То е свалено от БНТ след едно-единствено излъчване на 8 февруари. След това две години се излъчва в телевизия 7 дни всяка неделя вечер, а във вторник по стотици други кабелни телевизии в страната. Основен елемент на предаването, освен гостите, отново е острата политическа сатира, но и силното участие на групата „Ку-ку бенд“, на която той е и основател заедно с приятелите си от детството и следването Евгени Димитров – Маестрото, Евгени Йотов и Илия Илиев-Професора. Основни идеолози на „Хъшове“ са сценаристите Росен Петров, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Драго Петров и Иво Сиромахов. В началото на 2000 г. Трифонов и Дилов осъзнават, че Хъшове е изчерпано от съдържание – политическата му дейност е продължена от Движение „Гергьовден“ с председател Любен Дилов-син (по-късно избран за почетен председател), а останалата творческа част от екипа, ръководена от Слави Трифонов и Росен Петров започва подготовка за реализация на ежедневно вечерно шоу.

След стартирането на първата частна национална телевизия в страната bTV, Слави Трифонов знае, а и чака тогавашният изпълнителен директор Светлана Василева да му звънне за предложение за предаване. Това се случва и, след подписан договор, на 27 ноември 2000 г. от 22:30 часа е излъчено 1-то издание

на 1-то всекидневно вечерно телевизионно шоу в България – „Шоуто на Слави“.

Предаването се излъчва всеки делничен ден отново от зала 12 на НДК, където се намират студията на частната телевизия и до днес. Част от публиката на първото издание са изпълнителните директори Светлана Василева и Албърт Парсънс. От стартирането си предаването се превръща в рейтингов водач като в първите години събира пред екраните всекидневно между два и три милиона зрители. „Шоуто на Слави“ трайно разширява праймтайма на bTV до 23:30 часа.

Изпълнителен продуцент на „Шоуто на Слави“ е продуцентска къща „Седем-осми“ АД (Seven-Eight Production), където до май 2008 г. негов съдружник е Росен Петров. Компанията продуцира основно за bTV на bTV Media Group. Освен „Шоуто на Слави“ през годините „Седем-осми“ реализира много други световни формати за телевизията.

Като певец от 1993 г. Слави заедно с групата си Ку-Ку бенд по време на цялата си кариера в телевизионния бизнес в страната издава 22 албума и има над 300 песни. Прави множество турнета из цялата страна, както и едно турне в САЩ и Канада. Изпълнителите държат и рекорд за посещаемост на открит концерт в страната на български изпълнител – на концерта им от 25 септември 2015 г. на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата с 70 000 души публика.

2007 г. Слави Трифонов признава, че страда от ретробулбарен неврит на лявото око. „Преди 11 години истината е, че имах сериозно засягане на лицеви нерви, вследствие на сериозен възпалителен процес в лицето ми. Имах зъби, които бяха много сериозно възпалени, трябваше да ги извадя, но те вече бяха дали този проблем. И единственото, което остана оттогава, е, че имах и продължавам да имам много сериозно нарушено зрение на лявото око.“ Слави Трифонов обясни тогава, че е поразена централната част на зрението му, вследствие на което се натоварва периферното зрение на лявото око и дясното око.

 „Процесът може и да е обратим, но може и да остане така“, заяви през 2007 г. Слави Трифонов. Засега лекарите са оптимистични, но оставят и сериозен процент съмнение, обясни той. Причините обаче за влошеното зрение и на дясното око може да са различни, пренатовареност, стрес, лекарите се опитват да ги установят.”

След участието на екипа на предаването „Каналето“ в протестите срещу правителстовото на Жан Виденов през 1997 година, дълги години Слави Трифонов изразява своята гражданска позиция относно актуални въпроси в страната чрез ефира на предаването „Шоуто на Слави“.

През 2015 г. става председател на Инициативен комитет за организирането на референдум за промяна на политическата система с шест въпроса. В комитета влизат още сценаристите на „Шоуто на Слави“ – Тошко Хаджитодоров, Ивайло Вълчев, Филип Станев, Иво Сиромахов, Александър Вълчев, Драгомир Петров и Иван Кулеков. Впоследствие, след сезиране на Конституционния съд от страна на Президента на Републиката Росен Плевнелиев и последвалото съдебно решение, въпросите за референдума са намалени наполовина, а самото допитване се произвежда на 6 ноември 2016 г.

През 2008 г. Слави Трифонов е осъден на 500 лева глоба за обида по адрес на Недялко Недялков, издател на вестник „Уикенд“. В интервюто за вестник 24 ЧАСА Трифонов нарече Недялков „утайка на обществото, която трябва да бъде натикана там, където ѝ е мястото“. Трифонов има множество дела срещу т.нар. „жълта преса“ като по-голямата част от тях той е спечелил. Спечелените пари той е дарил за благотворителност.

В началото на 2013 г. Слави Трифонов осъжда компанията на Магърдич Халваджиян и Джуди Халваджиян „Глобал вижън“, които са продуценти на Господари на ефира на Нова Телевизия за това, че те са нарушили правата на „Седем-осми“ чрез използване на откъси от „Шоуто на Слави“ по неправомерен начин.