“Пиронът” на Грами наградите – певица с рокля-постер на Тръмп

12 февруари 2017. Поп певицита Джой Вия на червения килим на Грами наградите със специално ушита рокля с надпис призивът на Доналд Тръмп “Да Направим Америка Отново Велика”

12 февеуари 2017 г. (Лос Анджелис, Калифорния) Поп певицата Джой Вия (Joy Villa) изненада присъстващите на червения килим на наградите Грами 2017 облечена в просто бяло наметало, което изцяло я покриваше и накара фотографите да свалят обективите. Но изненадата беше още по-голяма, след като на Вия бе свалено наметалото и отдолу се откри специално ушита рокля с надпис призивът на Доналд Тръмп “Да Направим Америка Отново Велика”, познат ни от президентските плакати на предизборната кампания.

Днес, малко преди да пристигна в Стейпълс Център в Ел Ей , поп-звездата сподели в Туитър за тоалета си, че той е само примамка. Последва и съобщение, че днешната й “цяла артистична платформа е за любовта!”

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ НОВИНИ, СНИМКИ И ВИДЕО ОТ СТЕЙПЪЛС ЦЕНТЪР В ЛОС АНДЖЕЛИС … 

Наградите „Грами“ (GRAMMY) се присъждат от Националната академия за звукозапис (National Academy of Recording Arts and Sciences – NARAS) на САЩ за изключителни постижения в музикалната индустрия. На ежегодната церемония по връчването им, която обикновено се провежда през февруари, участват най-известните изпълнители, а връчването на наградите в някои от най-популярните категории се излъчва пряко по телевизията и привлича много публика. Това е една от четирите годишни шоу програми за връчване на музикални награди в Съединените Щати, другите са Награди Билборд, Награди за Американска Музика и Рок Енд Рол Залата на Славата Встъпителна Церемония. Грами се счита за музикалния еквивалент на наградите ЕМИ за телевизия, на наградите Тони за сцената и на наградите ОСКАР в света на филмите.

Както Оскарите, така и Грами, които към 2011 са разделени на 109 категории в 30 жанра музика, се присъждат чрез гласуване, а не по индекс на популярност, както се случва с Американските Музикални Награди и Музикалните Награди Билборд.

Първата церемония е проведена на 4 май 1959, и награждава изпълнителите за постиженията им през 1958. След церемонията през 2011 NARAS преразглежда категориите за 2012 и ги намалява до 78.

Крайната дата, за да се кандидатства за Грами, е 1 октомври на текущата година. По тази причина изпълнителите стратегически се стремят да издадат албумите си преди тази дата, за да могат да имат възможност да участват.

Към февруари 2009 са били връчени 7 578 награди Грами. Въпреки това тя се счита от много хора за спорна награда, тъй като големи музикални икони като КУИН и ЛЕД ЦЕПЕЛИН никога не я получават, а ДЕЙВИД БОУИ получава само една в цялата си кариера – за най-добър музикален клип.

Четирите най-престижни награди Грами са в обща категория, която не зависи от конкретния музикален жанр – Албум, Запис и Песен на Годината, и за Нов Изпълнител.

Най-много пъти град-домакин е бил Лос Анджелис.