ОСКАРИ Затварят улици в Лос Анджелис – започват този уикенд 12 февруари

 

ОСКАРИ В деня на шоуто ще бъде най-тежко преминаването по Холивуд булевард в района на Долби тиатър в Лос Анджелис, Калифорния

10 февруари 2017г., Лос Анджелис. Традиционно и тази година улиците около Долби Тиатър в Лос Анджелис ще бъдат затворени за цели десет (10) дни, заради подготовката и провеждането на така очакваните Оскари, и добре известният “Червен килим”, който реално се опъва на асфалта на самия булевард “Холивуд”. 
От “Академията за филмови изкуства и науки” отново ни уведомяват, че случващото се през последните седем дни на февруари, наречени “Седмица на Оскарите” е, за “да се гарантира обществената сигурност и улесняване на организацията”. 

Още този уикенд в неделя 12 февруари започва частичното затваряне на улици, като последователно ще бъде затворен един цял район около Долби тиатър. 

ОСКАРИ Затворени улици в Лос Анджелис 12 февруари – 1 март 2017 г.

Финализирани са плановете на Ситито за цялостно затваряне на отсечката на булевард Холивуд, между Highland Avenue и Orange, като това ще започне в 10:00 вечерта в неделя, 19 февруари, и ще остане затворено до 6 часа сутринта на първия ден на месец март, сряда.

СЕДМИЦА НА ОСКАРИТЕ Затворени улици в Лос Анджелис 19 февруари – 1 март 2017 г.

 

Също така цели допълнителни улици и тротоари ще бъдат затворени за различни периоди от време, между 19 и 26 февруари. 
В деня на шоуто ще бъде най-тежко.
Подробности за затварянето и карти на засегнатите райони са на разположение в Търговската Камара на Холивуд, в Общинския съвет и на интернет страницата на Академията на http://www.oscars.org/closures.
  89-та церемония по връчване на Оскарите ще се проведе в неделя, 26-ти февруари, 2017, в Dolby Theatre® в в Холивуд. Картина ще се излъчва “на живо” по телевизията в Америка по канала на ABC 7:00pm ET / 4:00pm PT В България церемонията ще бъде предавана на живо по тв-канала bTV Cinema. За 6-та поредна година bTV ще бъде единствената българска телевизия с права за излъчване на най-голямото събитие в света на киното. Церемонията започва на 26 февруари, неделя, още преди полунощ българско време.
Оскарите също ще бъдат предавани на синия екран “на живо” в повече от 225 страни и територии по света.
Продуценти на тазгодишното издание на Оскарите са Майкъл Де Лука (Michael De Luca) и Дженифър Тод (Jennifer Todd).
Водещ ще бъде Шоу-звездата от Ел Ей Джими Кимел (Jimmy Kimmel), който имаше две много успешни представяния на наградите ЕМИ през 2012 и 2016 г., като първият път бе водещ на годишната Вечеря на Медийните Кореспонденти в Белия дом. През януари 2013, Кимел получи и Звезда на Алеята на Славата в Ел Ей. Преди да започне в телевизията 12 години Джими е радио-водещ, а за ТВ-комедийното си шоу печели награда ЕМИ през 1999 г.

6 февруари 2017 г. (Лос Анджелис) Теодор (Teo) Ушев (1ви седнал долу дясно на статуетката) на официалния обяд на номинираните за “Оскар”, където звездите се събират, за да си похапнат, поговорят и да си направят годишната снимка със заветната златна фигура в киното.

Българите Тео Ушев и Георги Господинов са в канадската продукция „Сляпата Вайша”, която е сред номинираните късометражни анимации. БНТ ще излъчи филмчето в навечерието на наградите, от 8:45pm б.вр. (10:45 am PT Los Angeles) на 26 февруари.

Мюзикълът “Страната Ла-ла-ла” („La La Land”) на Деймиън Чазел влезе в историята като 3-ия филм (след „Титаник“ и „Всичко за Ева“) получил общо 14 номинации за „Оскар“. Гилдията на продуцентите отличи мюзикълакато филм на годината в категорията. Тези награди се смятат за почти сигурен предвестник на големия победител на Оскарите.

Актрисата Мерил Стрийп подобри собствения си рекорд с 20-а номинация за “Оскар”, и закръгли номинациите си от двете най-престижни американски кинонагради (+Златен Глобус) до 50. Стрийп е почетена с награди или номинации от общо 98 кино и 5 театрални организации, предлагана е и 5 пъти за “Грами”.

Девет филма от Австралия, Канада, Дания, Германия, Норвегия, Русия, Швеция, Швейцария и Иран продължават в състезанието за чуждоезичен “Оскар”. Българското предложение “Каръци” не попадна в този списък.

Рита Уилсън е омъжена за Том Ханкс от април 1988 и има две деца от него.

Другата “българска връзка” на 89-то издание на Оскарите, която бе задраскана е холивудската легенда Том Хенкс. Топ-актьорът не получи признание за Съли: Чудото на Хъдсън” (Sully), макар че филмът “Съли: Чудото на Хъдсън” бе приет много добре от публиката, а и режисьорът Клинт Истууд е любимец на Академията. Иначе Ханкс има вече две статуетки, но не е бил номиниран от 16 години (последната е за „Корабокрушенецът”). 

Том Хенкс е щастливо женен за Рита Уилсън, родена като Маргарита Ибрахимова, дъщеря на Хасан Халилов Ибрахимов (1920 – 2010), българо-мохамеданин от Ксанти. Ибрахимов се мести в България след 1927 г., където израства, а след 2СВ емигрира в САЩ, където се жени за гъркинята Дороти. Когато става американски гражданин през 1960 г., Ибрахимов, който е приел православието на сватбата си, сменя и името си на Алън Уилсън, приемайки за фамилия наименованието на улицата, на която живее семейството му – “Удроу Уилсън”. С Дороти имат три деца. Рита (Маргарита) е родена на 26 октомври 1956 г. в Лос Анджелис, Калифорния.