Французойка спечели Мис Вселена с преводач на скучен конкурс в Манила

Французойката Ирис Митаниер бе избрана за Мис Вселена 2017

Французойката Ирис Митаниер бе избрана за Мис Вселена 2017 с помощта на преводач по време на най-важният 3-ти кръг на конкурса, който се проведе в Манила. 24-годишната студентка по стоматология бе харесана най-много от 12-те финалистки и взе короната на 65-то издание на конкурса в столицата на Филипините. Съответно, тя ще води световна кампания за грижи за зъбите и устата.

В последната неделя на януари цели три часа продължи сравнително скучното шоу, по време на което кралиците на красотата от страни по целия свят, умело се опитваха да изглеждат най-добре във вечерни рокли и бански костюми. Но на красавиците им беше додта трудно да отговарят на въпроси по теми, вариращи от тялото до президентството на Доналд Тръмп. 

Точно преди да започне “интелигентният” 3-ти кръг със задаване на въпроси, водещият обяви, че четири от красавиците – Мис Колумбия, Мис Франция, Мис Тайланд и Мис Хаити – ще използват преводачи. И тогава публиката изригна с викове и освиркване. “Бунтът” бързо бе потушен, макар и късно, след като по телевизионните екрани по целия свят всички видяха и чуха реакциите в залата. 

Американският водещ Стив Харви пускаше тънки майтапи през цялото време на големия конкурс за красота. “Черният крал” на Щатския ентертеймънт Харви иронизираше включително и себе си, за това, че отново е избран да обяви Мис Вселена и тази година, след голямата издънка на миналия конкурс, когато короняса две победителки.  Но и това не направи по-весела нощта на красотата, въпреки че “Крал Стив” се стараеше да обгрижи всички принцеси на сцената. За Стив Харви се “погрижи” миналогодишната победителка Мия Вурцбах, която каза пред родната й публика, че “той я е направил най-известната Мис Вселена”.

Харви бе “довършен”, след като услужливо заяви на Мис Колумбия, на която връчи по погрешка короната м.г., а сега във финалната дузина, че “иска да се ожени за сина му”. И “случайно” я попита “каква е репутацията му в страната й, след гафа.”

“Искаш истината,” каза Андреа Товар. “Много хора те мразят,” при корто тълпата в залата здраво се разсмя. “Но аз те обичам,” допълни Андреа. 
Представителката на България Виолина Анчева не успя да влезне във финалната дузина принцеси. Финалисти бяха
Колумбия, Филипините, Кения, Индонезия, Мексико, Перу, Панама, Канада, Бразилия, Франция, Хаити, Тайланд и Мис САЩ Deshauna Barber. Общо 86 състезателки от цял ​​свят участваха в конкурса Мис Вселена 2017. 
Конкурсът „Мис Вселена“ се появява в САЩ през 1952 г. В него участват жени от 18 до 26-годишна възраст. Изискванията са да са неомъжени и без деца.
До 2015 г. организацията „Мис Вселена“ е притежание на американския милиардер и сегашен президент на САЩ Доналд Тръмп.