Гледаме “на живо” в САЩ Българка за Мис Вселена в Неделя 29 януари

България ще бъде представена от 21-годишната Софиянка Виолина Анчева

Дешона Барбър е 1та Мис САЩ, която е на редовна военна служба в американската армия

Виолина Анчева ще представи България на Мис Вселена 2017

Мис Вселена 2017 ще се излъчва в САЩ “на живо” от Манила, Филипинте, в неделя (29 януари), от 4:00pm PT Лос Анджелис, 6:00pm CT Чикаго и 7:00pm ET по телевизионния канал Fox. В интернет (Livestreaming) конкурсът ще бъде достъпен на FoxNow, DirectTVNOW и Sling с абонамент за тези услуги.

Общо 86 състезателки от цял ​​свят участват в Мис Вселена. Всвка се състезава в бански костюм, вечерна рокля и категории за интервю. Тези с най-високите резултати ще преминат към ТОП 12.

За настрението ще се погрижат Flo Rida и Boys II Men. 

България ще бъде представена от Виолина Анчева. 21-годишната Софиянка ще излезе с национален фолклорен кукерски костюм, който е вдъхновен от “Сирни заговезни”. В добавка студентката по Европеистика в Софийския университет ще има дефиле по бански и официална рокля.

Ако Виолина се класира в Топ 12, България ще запише рекорд на този конкурс, защото до момента българка не се е класирала.

“Ако Виолина Анчева сбъдне мечтата си и отнесе короната у дома, тя се надява да помага да хора, които са страдали или страдат от анорексия,” поясни за Булгарика националният директор на “Мис Вселена” за България Маги Вълчанова. 

Виолина е участничка в “Мис Национален отбор 2016”, който трябваше да избере талисман на българските национали по баскетбол и да излъчи представителка за “Мис Вселена”. От началото на “Мис Национален отбор 2016” досега Виолина е успяла да свали 17 кг.

“Ако някой ми беше казал, че ще стана “Мис Вселена” щях да се изсмея. Не се обичах и не исках да правя нищо за себе си. Участието ми в този конкурс е най-хубавото нещо, което съм правила”, разказва Виолина.

Дешона Барбър е 1та Мис САЩ, която е на редовна военна служба в американската армия

Между конкурентките на Виолина личи името на представителката на Съединените Щати – Дешона Барбър. Тя е 1та Мис САЩ, която е на редовна военна служба в американската армия. Дешона завършва информационни технологии и живее и работи във Вашингтон. В столицата на САЩ Барбър започва да работи при военните, като обработва данни и обучава войниците на компютърни науки.

Сегашната “Мис Вселена” Пиа Вурцбах, която бе коронясана през декември 2015 г., е 3-тата филипинка “на върха”. Нейният избор бе съпътстван от безпрецедентния гаф на водещия, който първоначално сбърка името на победителката и обяви, че короната печели „Мис Колумбия”. За съжаление миналогодишната представителка Радост Тодорова не успя да класира България в челото, но с милия си жест към Мис Вселена – Филипинката Пиа Вурцбах привлече вниманието на милиони филипинци. Затовс тсзи година Виолина Анчева получава заслужена подкрепа от домакините преди финала на конкурса в Манила. 

До 2015 г. организацията „Мис Вселена“ е притежание на американския милиардер и сегашен президент на САЩ – Доналд Тръмп.

Мис Вселена (Miss Universe) е ежегоден международен конкурс за красота, първия по рода си и един от трите най-престижни конкурси за красота в света. Конкурсът „Мис Вселена“ се появява в САЩ през 1952 г. В него участват жени от 18 до 26-годишна възраст. Изискванията са да са неомъжени и без деца. Също така не трябва да фигурират в никакви откровени снимки или видеозаписи.

Ежегодишно конкурсът Мис Вселена се излъчва в над 100 страни живо пред милиарди зрители от американския телевизионен канал ЕнБиСи. Този конкурс се явява конкуренция на “Мис Свят”, който има британски произход.

До 2015 г. организацията „Мис Вселена“ е притежание на американския милиардер и сегаше президент на САЩ Доналд Тръмп. През септември 2015 Тръмп откупи дяловете на ЕнБиСи и продава „Мис Вселена“ и “Мис САЩ” на WME-IMG. Това се случва няколко месеца след като Ен Би Си отказва да предава „Мис САЩ“ и заявява желание да прекрати съвместната работа с Тръмп, след неговите коментари за мексиканските емигранти по време на речта му в която обявява кандидатурата си за президент.