Гришо – Надал гледаме тази нощ в САЩ

26 януари 2017 Тази нощ в Съединените Щати ще може да наблюдаваме полуфинала между Григор Димитров и Рафаел Надал на полуфинал на турнира Аустрелиън Оупън.

26 януари 2017 г. Тази нощ в Съединените Щати ще може да наблюдаваме полуфинала между Григор Димитров и Рафаел Надал на полуфинал на турнира Аустрелиън Оупън.

Супер формата на Григор може да го изведе до титлата, заяви треньорът на родната тенис звезда Дани Валверду.

 Григор Димитров е с най-много точки от всички тенисисти в професионалния ATP тур през 2017 г. 25-годишният хасковлия спечели и турнира в друг град на “континента на кенгурата” Бризбън, като там записа 5 победи. Гришо все още няма поражение през 2017-та във всичките си 10 срещи. 

Носителят на 14 титли от “Големия шлем” и шампион на Australian Open за 2009 г. Рафаел Надал похвали Григор Димитров за представянето му в последно време.

“Григор е страхотен играч. Всички мислеха, че ще стане топтенисист и сега той започна сезона по невероятен начин и играе много, много добре. Той е много уверен, играе много добре и ме чака много труден мач. Очаквам, че ще трябва да се боря за всяка топка и ще се нуждая от най-добрия си тенис, за да имам някакъв шанс”, коментира 30-годишният испанец, поставен под №9 в схемата, предстоящият си мач с 1та ракета на България.

Надал има 7 победи от 8 мача срещу Григор. Надежда за победа на нашия тенисист дава, че именно при последния сблъсък с Рафа – на 1/4-финалите на турнира в Пекин през 2016 г., Димитров победи с 6:2, 6:4.

Най-добрият ни тенисист вярва, че работата му в Мелбърн не е приключена. 

“Чувствам, че притежавам всички необходими инструменти, за да стигна още по-далеч, моята работа не е свършена. Чакам с нетърпение мача ми в петък,” каза Гришо на пресконференцията след 1/4- финала с Гофен. 

“Трябва да отдам дължимото на моя екип, особено на моя треньор Даниел, на човека, който се грижи за фитнеса ми – Себастиан, въобще на хората, които бяха до мен в трудните моменти. Не искам да забравям и моето семейство. Подкрепата им беше невероятна. Това е, никога не съм чувствал, че правя нещо грешно. Просто чувствах, че не играя и не тренирам добре, че не правя правилните неща. Но с точните хора около мен нещата бавно започнаха да се получават”, каза Григор, говорейки за подема си в последните месеци.

Тази вечер на Australian Open отново ще видим новото женско лице в специалната ложа, отредена за Гришо на кортовете. Това е Нина Венерстрьом и е тенис мениджърка и директор на АТП турнира в Стокхолм.
Още преди Григор да навърши пълнолетие, Нина се грижеше за развитието му като част от мениджърската агенция “Октагон”. През 2013-та Димитров преустанови отношенията си с
“Октагон”. В края на 2016 г. Венерстрьом загатна, че отново е близо до Димитров със снимка в Инстаграм, заедно с него, треньорът му Дани Валверду и агента Георги Стоименов.
Гришо е част от агенцията на Роджър Федерер “Тийм8”, но присъствието на Венерстрьом на мачовете му загатва и нещо друго. Ведната след победата на Григор над Давид Гофен шведката отново постна снимка на българския топ-тенисист в профила си в Инстаграм и написа: “Готови за полуфинал!”

Двубоят между родната звезда на корта и колегата му от Испания ще бъде излъчен “на живо” тази вечер (четвъртък с/у петък) от 12:30 след полунощ по часовника на Калифорния, или 2:30 сутринта в петък в Чикаго, което е 3:30 в Ню Йорк или 10:30 в България.  В Щатите гледаме на ESPN, в България на Евроспорт 1.