Гвардейска сватба удиви България

Подобна церемония не е имало от десетилетия в София

Най-добрият гвардеец Евлоги Веселинов ще взема „за почест” за Констанция, освен за президента

Веселинов защити войнската си чест, като бе с гвардейската униформа на сватбеното тържество с любимата си Констанция

Веселинов защити войнската си чест, като бе с гвардейската униформа на сватбеното тържество с любимата си Констанция

Такава сватба не е имало от десетилетия в София. В неделя най-добрият български гвардеец Евлоги Веселинов, освен на пост пред президенството вече ще взема „за почест” и на жена си – Констанция, споделиха от “Българи”. Двамата се венчаха в столицата, след което вдигнаха сватба за чудо и приказ в резиденция Бояна.

Веселинов защити войнската си чест, като бе с гвардейската униформа на сватбеното тържество, а то наистина е прелестно. Гостите са десетки,  двамата влюбени приемат поздравления.
Евлоги влязъл в гвардията с най-добрият резултат, след като постигнал на всички изпити и тестове отлични оценки. В момента гвардеецът учи история в Софийския университет, но все още не е решил какво точно ще прави с живота си.

Прелестната му половинка пък се занимава с хореография. Красивата Констанция завършва Нов български университет със специалност „Пластични изкуства”, и вече има собствено студио по пътя в любимата си сфера.
„Един от най-интересните моменти на церемонията бе първият ни танц, уникално класическо танго. Всичко беше уникално! Гостите дори се просълзиха”, споделя радостният младоженец.
Балетът на булката пък поздравил съпрузите със специално представление по случай щастливият повод.

„Имаше голямо надиграване между шафери и шаферки. Балетът на Коси ни направи наистина уникална изненада”, заяви Евлоги.
На сватбата им кумува лично кметът на родното на Евлоги село Искрец – Радослав Янчев, който е много горд с младежа и достиженията му.

Ген. Боян Ставрев – командирът на елитната гвардейска част поздрави младоженците с песен и успя да смае всички гости. Той обяви, че Евлоги възражда една славна традиция отпреди десетилетия, когато военнослужещите са се женили в униформи, а не в цивилни костюми.
Гвардеецът признава, че все още не са избрали къде ще бъде меденият им месец.

„Покрай цялото това напрежение и подготовка нямахме време да решим къде да заминем, но все пак ще отидем някъде в чужбина”, признава Евлоги.