ОСКАР – “Каръци” тръгват за Холивуд

Каръци (LOSERS) е български игрален филм от 2015 г. на режисьора Ивайло Христов

Каръци (LOSERS) е български игрален филм от 2015 г. на режисьора Ивайло Христов

Филмът “Каръци” (LOSERS) бе избран да представя България в чуждо-езичната зона на наградите “Оскар”, които по традиция ще бъдат в Лос Анжелис. Българското предложение за номинация на най-престижните награди в “7-то изкуство” е лента на режисьора и актьор Ивайло Христов.

Днешното заседание на комисията по определянето на български филм за участие в надпреварата за 89-ите награди “Оскар” на Американската филмова академия, категорично избра “Каръци”. Това съобщиха от Националния филмов център.

На 28 Април 2016 г. в Ел Ей филмът откри филмовият фестивал SEEfest, за което bulgarica.com ви информира от мястото на събитието.

Днес в Ел Ей се открива филмовият фестивал SEEfest с участието на ...

Това се случи само няколко дни след премиерата му в България на 1-ви същия месец.

Във филма участват Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин, Пламен Димов. Лентата проследява историята на Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рокгрупа. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни отношения.

“Каръци” спечели редица награди на Фестивала на българския играен филм “Златина роза – 2015”, сред които голямата награда, наградата за най-добра женска роля – на Елена Телбис, наградата на гилдия “Критика” към СБФД, наградата на публиката, на акредитираните журналисти и на критиката.

Филмът се радва и на международни отличия, сред които голямата награда за най-добър филм, награда на руските кинокритици и на Федерацията на руските киноклубове по време на Международния кинофестивал в Москва, наградата на публиката на  на CInEast – 2015, наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм на 20-ия Международен “София филм фест” – 2016 г.

Ивайло Христов е режисьор и сценарист, оператор е Емил Христов, а музиката е на Кирил Дончев. Продуцент е Асен Владимиров, с подкрепата на НФЦ.

Официален трейлър: