Аполония 2016 – слабо откриване и силна програма в следващите дни с участието на наш музикант от Ел Ей

“Българският клавиш на Ел Ей” Милен Киров ще шепне джаз в трио 

Откриването слабо и закъсня, забавляват българите с ретро парчета на английски – компенсират с десетки концерти, филми, театри и книги

Откриването на

Откриването на “Аполония 2016” слабо и закъсня, забавляват българите с ретро парчета на английски Фото: bulgarica

2 Септември 2016 г. Днес в #Созопол при слаб интерес и закъснение от обявения час започна българският #фестивал на изкуствата „#Аполония”.
За сметка на това, програмата обещава впечатляващи преживявания. Тя включва #джаз, класическа и популярна #музика, представяне на #писатели, #поети и #художници, панорама на българското документално и игрално #кино, като голяма част от излъчваните #филми са #премиери.
Откриването започна днес, макар и със закъснение, с бенда на #БНР. Под тяхния акомпанимент стари хитове на #английски пяха солистите #Милица #Гладнишка и #Атанас #Сребрев.(вижте видео)


Скромното откриване няма да спре зрителите през следващите дни, когато ще могат да видят звезди, спектакли и екранизации. Нотите ще проговорят с групите на #Антони #Дончев (11pm/3 Sep) и #Хилда #Казасян (11pm/5 Sep), на големия #Теодосий #Спасов, “#Фондацията” с Бургската #Филхармония (9pm/10 Sep).
За да излезе на сцената и “българският клавиш на Ел Ей” Милен Киров (Milen Kirov Jazz Trio) със Сашо Леков (бас) и “водопадът” #Стоян #Янкулов (ударни) (11pm/7 Sep).
В естрадата личат имената на #ПолиГенова, #Тоника СВ, #Графа, #Д2. Фолклорът идва с #ИвоПапазов и #Ансамбъл “Филип Кутев”.
Единадесет (11) театрални постановки и осем (8) игрални филма ще видят любителите на театъра и киното.
Почитателите на класическата музика ще чуят единадесет (11) концерта, между които е и единственният “оригинален” американски участник Дилън Вон. Той е на сцената, заедно с Стивън Кавано (Ирландия), в групата им #TheCracks.

Носител на тазгодишната награда на

Носител на тазгодишната награда на “Аполония” стана Иван Теофилов Фото: bulgarica

Книжната Аполония се разпростира от поезия до романи. Между тях Златна Костова с “Отмъстителна поезия”. И най-вече премиерата на автоантологията “Вкусът на Живота” на носителя на тазгодишната награда на “Аполония” Иван Теофилов.

Откриването на “Аполония 2016” не бе уважено от официални лица, но бяха прочетени изпратени поздравителни адреси, и наредени цветя.

ЛИЧНОСТИ НА АПОЛОНИЯ В СОЗОПОЛ

Но, в публиката видяхме познати лица.

Максим Бехар, основател и главен изпълнителен директор на M3 Communications Group, със съпругата си Мила.

Максим Минчев, ген. директор на Българската телеграфна агенция (БТА) със съпругата си Натали.

Георги Лозанов, експерт по медии и журналистика, със съпругата си Галя.