Стена около звездата на Тръмп на “Алеята на Славата” в Холивуд

Миниатюрна стена се появи около звездата на Доналд Тръмп на холивудската

Миниатюрна стена се появи около звездата на Доналд Тръмп на холивудската “Алея на славата” в Лос Анжелес

19 юли 2016 г. По същото време вчера, когато Доналд Тръмп в Кливланд, щата Охайо “подписа” номинацията на републиканците за президент, миниатюрна стена се появи около звездата му на холивудската “Алея на славата” в Лос Анжелес.

Шест инча високата сива стена, изрисувана с бодлива тел бе премахната чак днес сутринта, въпреки специалният надпис на нея “Да се ​​съхранява”. Най-вероятно представители на силно подържащия Демократите град и щат Калифорния, са си “затворили очите” за една нощ.

Стотици туристи се снимаха около “крепостта Тръмп, построена”, съвсем на “пъпа” на звездното място на Холивуд булевард, между Хайленд Авеню и Долби тиатър.

“Хулиганът-милиардер” е добре известен с отрицателноти си отношение към нелегалните латино-емигранти, и особено тези от Мексико. По време на предизборната си кампания Тръмп обеща да изгради стена по границата на САЩ и южните съседи, за да спрат нелегалната имиграция и трафика на наркотици.

„Аз ще построя велика стена – никой няма да я построи по-добре от мен, вярвайте ми. Ще я вдигна на южната граница. Няма да излезе скъпо и ще накарам Мексико да я плати. Помнете ми думата”, настоява Тръмп.

Тръмп пожела и забраната мюсюлмани да влизат в Съединените Щати.

Звездата на бившия телевизионен водещ на риалити шоу бе поставена в Холивуд на 16 януари 2007 г.

Доналд Тръмп е представян, като американски бизнес магнат, член на висшето общество, автор и медийна личност.

  • “Има много начини да направиш кариера, но най-сигурният от тях е да се родиш в подходящо семейство” – Доналд Тръмп

Доналд Тръмп (Donald Trump) e роден на 14 юни 1946 г. в Ню Йорк, и е четвъртото от пет деца на Фред Тръмп, богат строителен предприемач. Доналд е силно повлиян от баща си в своята цел да направи кариера в сферата на недвижимите имоти. След като завършва бизнес училището Wharton към университета в Пенсилвания през 1968 г., се присъединява към компанията на баща си, „Тръмп Организейшън“. Първите си бизнес сделки Тръмп прави именно в нея  едва 28-годишен (1974 г.) в Манхатън. Той бързо става известен в града със самовлюбеното си отношение, но и с готовността за поемане на рискове. Скоро след построяването на Тръмп Тауър, той вече е считан за един от най-популярните богаташи в САЩ. Така, през март 2004 г. Доналд Тръмп е избран от американските граждани за най-обичан милиардер.

От 8 януари 2004 г. в американския телевизионен ефир започва излъчването на риалити шоуто „Стажантът“ (The Apprentice), в което Доналд Тръмп търси ръководител за една от своите компании с начална заплата от $250 000. През септември 2015 г. телевизия NBC обявява, че водещ на „Стажантът“ от следващия сезон ще бъде Арнолд Шварценегер.

През септември 2015 г. Тръмп откупува дяловете на NBC и продава „Мис Вселена“ и „Мис САЩ“ на WME/IMG (агенция за търсене на таланти). Това се случва няколко месеца след като NBC отказва да предава „Мис САЩ“ и заявява желание да прекрати съвместната работа с Тръмп след неговите коментари за мексиканските емигранти по време на речта му, в която обявява кандидатурата си за президент.

На 16 юни 2015 г. Доналд Тръмп обявява, че се включва в борбата за поста президент на САЩ през 2016 г.

Доналд Тръмп е баща на пет деца, а сегашната му съпруга словенката Мелания Кнаус е трета по ред. Тя също е от заможно семейство. Баща й е бил управител на автосалон, а майка й била моден дизайнер. През 1998г., се запознават с Доналд Тръм, който е с 24 години по–възрастен от нея. През 2005, Мелания и Доналд се женят. Гости на сватбата са и семейство Клинтън. Днес Хилари и Доналд са изправени един срещу друг в надпреварата за президентския пост. През март 2006г. се ражда синът им Барън Тръмп.

Тина Брaун, журналист и редактор описва Мелания: “Под нейната красива външност се крие сила на духа, която допълва имиджа на Тръмп. Изглежда, че тя няма да направи същата грешка като Ивана Тръмп и да се противопостави на мъжа си. Нито ще допусне да бъде заменима, като Марла Мейпалс. Един от нейните приятели описа много добре нейното държание: Мелания не пита какво може Доналд да направи за нея, а какво тя може да направи за него.”

През 1993 г. Доналд Тръмп се жени за актрисата и телевизионна звезда Марла Мейпълс (р.1963), с която имат едно дете – Тифани, родено същата година. Бракът приключва през 1999 г.

През 1977 г. Тръмп се жени за чехкинята Ѝвана Зѐлничкова. От този брак се раждат синовете му Доналд Младши (1977) и Ерик (1984), както и дъщеря му Иванка (1981). През 1992 г. се развежда.

Заплатата на Тръмп възлиза на 32 милиона долара (2007), а нетната стойност на богатството му възлиза на $1.6 милиарда (2009). През 2016 г. милиардерът вече разполага със състояние от 3 милиарда долара, предаде БТА, като се позова на Индекса на милиардерите на Bloomberg. Миналата година пък състоянието на Тръмп се е оценявало на 2,9 млрд. долара. Същевременно дълговете на Тръмп са се удвоили от 350 млн. до 630 млн. долара.