Самюел Джаксън си хареса София – снима наред

Холивудската звезда си постна селфи пред Президентството, снима Столицата “отгоре”, “Александър Невски” и меню с агнешко

Самюел Джаксън постна селфи във фейсбук пред президентството в София. И пита

Самюел Джаксън постна селфи във фейсбук пред президентството в София. И пита “какво пише на надписа” на входа на ведомството

Един от символите на съвременното кино, актьорът Самюел Джаксън, постна селфи във фейсбук пред президентството в София, в събота 4 юни. Холивудската звезда задава риторичният въпрос под снимката: “Какво означава надписът на табелата?” (“What it says on the plaque!!”) на входа на ведомството. Това всъщност е емблематична реплика на Самюел от ролята му в тоталния хит на големия екран “Криминале” -“English, Motherfu**er, do you speak it?”, с която подканя чуждоземците да научат Български. (вижте по-долу видео на сцената от филма)

Стотици са коментарите под поста на топ-звездата на 7-то изкуство, от препоръки “да научи български”, до поздравления за “правилния избор България”.

FB_IMG_1465143756637

Още с пристигането си на 3 юни в София Джаксън снима Столицата “отгоре” и постна снимка в Инстаграм с коментар “Добре дошли в София, България!! Прекрасно и горещо за начало!!” (“Welcome to Sofia, Bulgaria!! Nice & hot on entry!!”)

FB_IMG_1465143738823

Следващият пост на Холивудската звезда е към полунощ в събота вечер, а повод е менюто от ресторанта, където вечеря, концентрирал се върху агнешките специалитети.„Никога преди не съм виждал подобни предложения в меню. Никога”, пише Самюел за агнешка главичка и чревца, предлагани в заведението. (Hmmmm, never seen this offered on a menu before. Never!)

Още две супер имена от екрана са със Самюъл Джаксън в София – Гари Олдман и Раян Рейнолдс. В България те снимат филма “Hitman’s Bodyguard”, с режисьор друго голямо име – Патрик Хюз, човекът зад филма “Непобедимите 3”, който също беше сниман на родна почва.

Джаксън и Рейнолдс ще останат в България цели три седмици, а Олдман заминава след една.

+++

MTIwNjA4NjM0MDM0NDIzMzA4

Самюъл Лирой Джаксън (Samuel Leroy Jackson) е Топ-Американски актьор в Холивуд, участвал в над 100 филма, носител на много филмови награди и отличия. Един от най-стойностните хора в Холивуд, с високо семейно и човешко чувство. Джаксън се нарежда на 2-ро място за всички времена за участие във филми с голями приходи от продадени билети “бокс-офис” (box office star) с повече от $4.635.5 Млрд., или средно $68.2 Милиона за филм в кариерата му от 1972 г.

Самюел е роден на 21 декември 1948 г. в столицата на Съединените Щати Вашингтон. Израства в “трудно” семейство, като вижда баща си само два пъти. Майка му Елизабет е работничка във фабрика. Като ученик посещава няколко училища с расово разделение, които създават у него желание за защита на правата на черните, продължаващо много активно с действия, и до днес. По време на обучението си със специалност “Морска биология” в колежа “Морхаус” в Атланта случайно се записва в група за “актьорско майсторство”, за да набере класове, която специалност много бързо се превръща в негова основна (major). Преди да се дипломира, през 1972 г. Самюел става съ-основател на театрална трупа “Just Us Theatre”. Това е и началото на неговата актьорска кариера.

Там в колежа, Самюел среща своята бъдеща съпруга Ла Таня Ричардсън, актриса и продуцентка в спортен телевизионен канал. През 1980 г. те сключват официален брак, който продължава и до днес! Имат едно дете, дъщеря Зои (1982).

Семейство Джаксън основава фондация, която да помага за образованието на децата.

ВИДЕО Емблематична реплика на Самюел от ролята му в тоталния хит на големия екран “Криминале” -“English, Motherfu**er, do you speak it?”, с която днес косвено подканя чуждоземците да научат Български (18+)

Самюъл Джаксън участва в няколко филма на Спайк Лий, като Do The Right Thing, Mo’ Better Blues иJungle Fever. Играе и във филма на Куентин Тарантино Криминале (Pulp Fiction), като е номиниран за Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля, както и в Джаки Браун, пак на Тарантино. Има роля и в Междузвездни войни, където играе джедая Мейс Уинду. Получава Сребърна мечка от фестивала в Берлин за ролята си в Джаки Браун (1997).

Емблематични роли за Джаксън остават тези в Дълга целувка за лека нощ (The Long Kiss Goodnight), Умирай трудно (Die Hard), Джурасик парк, Време да убиваш (A Time to Kill), Море от любов (Sea of Love), Патриотични игри.

Самюел Джаксън е от няколкото “наказани” в Холивуд, и до сега в  45-годишната си кариера не е получавал “Златен Глобус” или “Оскар”, и само с няколко номинации, въпреки завидната му кариера и 2-рото му място за всички времена за участие във филми с голями приходи от продадени билети.

100 НЕЗАБРАВИМИ СЛОВА НА САМ ДЖАКСЪН