“Под прикритие” отива в историята

БНТ ще закрие най-успешния си филмов проект с галацеремония и червен килим на 4-ти юни

„Под прикритие“ се нарежда до най-големите световни заглавия

„Под прикритие“ се нарежда до най-големите световни заглавия

Българската национална телевизия ще закрие най-успешния си филмов проект – сериалът „Под прикритие” (UNDERCOVER) с галацеремония. Това ще се случи на 4-ти юни (събота) в зала 1 на #НДК пред погледа на хиляди зрители както в залата, така и пред екраните. Прякото предаване ще започне в 20:30 ч.б.вр., а час по-късно (21:30 б.вр.) ще бъде излъчен финалният епизод на криминалната поредица. Той ще бъде предаван едновременно в ефира на БНТ1, в зала 1 на НДК и на голям екран пред сградата на двореца на културата.
Ще видите “на живо” любимите си герои от всичките пет сезона на сериала.
Ивайло Захариев, Захари Бахаров, Владимир Пенев, Мариан Вълев, Бойко Кръстанов, Йоана Темелкова, Силвия Петкова, Кирил Ефремов, Пламен Манасиев, Михаил Билалов, Александър Сано, Ирена Милянкова, Цветана Манева, Койна Русева, Теодора Духовникова, Снежана Макавеева, Явор Бахаров, Деян Донков, Христо Мутафчиев и много други. #БНТ ще отдаде дължимата почит и на незабравимия Чочо Попйорданов, който остави ярка след и в този филм като ченгето Момчил Нешев.
Ще присъстват и продуцентите, режисьорите, сценаристите, операторите, монтажистите, стилистите, художниците.
Гости на събитието ще бъдат дистрибуторите на телевизионната поредица в САЩ, Латинска Америка и Европа. Сериалът на БНТ “Под прикритие” е абсолютен прецедент в българската телевизионна и филмова индустрия с разпространение в 186 територии. Американската продуцентска и дистрибуторска компания “Ню Филмс” има правата на “Под прикритие” и може да бъде разпространяван в цял свят. “Разпространението на „Под прикритие” в още 16 територии, дели продукцията от книгата на Гинес за най-продаван сериал в света.” Това обяви президентът на американската компания New Films International Нисим Хейзън на премиерата преди време.

Fox Crime ползва правата за излъчване на копродукцията на БНТ и SIA.Това е 1ят проект между държавната БНТ и частен канал.

“Успехът за БНТ е, че разби представите, че българските продукции са локални и създаде касов хит, който е лидер на световния пазар. Поредицата връща на обществената телевизия близо 1 милион лева на година и тези постъпления ще продължат, докато сериалът се гледа по света,” каза в началото на излъчването на сериала, програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова.

„Постигнахме една голяма мечта – да изведем български сериал на световния пазар” – заяви тогава ген. директор на БНТ Вяра Анкова.

Според продуцента Димитър Митовски, „Под прикритие“ се нарежда до най-големите световни заглавия. „Нашите партньори „Ню филмс интернешенъл“ и „Лайънс гейт“ са изключително доволни от този факт. Това е голям успех за мен и за всички от екипа, но това е и част от естественото развитие на българското.

Авторите на “Под прикритие” се опитаха да надзърнат зад кулисите на тайния престъпен обръч, за който медиите у нас често говорят, но все не успяват да опишат толкова отблизо. В същото време художественото развитие го прави интересен и увлекателен.

ГЛЕДАЙТЕ СЕРИАЛА НА YOUTUBE: напишете в търсачката “Под прикритие” и ще намерите официалният видео канал и други, с всичките пет сезона.