Омбудстман Мая Манолова зад българите в чужбина и правото им на гласуване (видео – ексклузивно интервю)

“ДЯВОЛЪТ Е СКРИТ В ДЕТАЙЛИТЕ”

Мая Манолова е Национален Омбудсман на Р България от 30 юли 2015 г.

Мая Манолова е Национален Омбудсман на Р България от 30 юли 2015 г.

Националният Омбудсман на Р България Мая Манолова “ще защитава българите в чужбина и ще сезира Конституционният Съд (КС) за правото им на гласуване”. Това заяви г-жа Манолова в ексклузивно интервю за bulgarica.com, по време на 12-тата Световна среща на българските медии, организирана от БТА и АБМС в Прага.

“На сънародниците ни “зад граница”, бяха отнети законни права от депутатите,” допълни Националният Омбудсман.

Вижте цялото интервю

Мая Манолова е Национален Омбудсман на Р България от 30 юли 2015 г.
Омбудсманът е застъпник за правата на хората и пазител на обществения интерес. Той е висш и независим конституционен орган, който се избира от НС за срок от 5 години. Независим, подчинява се само на Конституцията, законите и международните договори, ратифицирани и влезли в сила за Р България. Гарантира защита на правата на гражданите, най-големият гарант за българите в чужбина.

+++

Мая Божидарова Манолова е родена е на 4 Май 1965г. в Кюстендил. Основното си образование получава в VI ОУ „Паисий Хилендарски“ в Кюстендил. Продължава обучението си в езиковата паралелка на ПГ „Неофит Рилски“, където изучава английски и руски език. Завършва висше образование, както следва – история в Москва, икономика (1994) и право в Юридическия факултет наУНСС през 1996г. Има и специализация по социален мениджмънт.

От 1998 г. до 1 октомври 2015 г. е адвокат в Адвокатска колегия в Кюстендил. 2003-2005 г. е секретар на Адвокатския съвет в града.

Член е на БСП от 1989г. През 2008 г. наследява на поста областния лидер на БСП в Кюстендил – Иво Атанасов.

През 2013 г. Мая Манолова огласява схема за предполагаема изборна измама, посредством т.нар. костинбродска афера.

Депутатът от БСП Ангел Найденов съобщи, че ще вдига сватба с Мая Манолова. Бившият министър на отбраната потвърди новината за бракосъчетанието с омбудсмана, цитиран от „България днес”.

Мая Манолова е толерантна към всички религии, с изключение на сектите, самата тя е вярваща християнка.

Мая се занимава и със спорт – играе футбол, женски и смесен. Тренирала е бодибилдинг, танцувала е във фолклорни групи.

Нейна слабост са модата и дрехите. Обича да е стилно облечена и да изглежда добре. Не прекалява със скъпи дрехи и обувки. Стандартът й не се е променил откакто работи в парламента – най-често избира българското качество.

Типичен представител на Зодия Телец – работлива, упорита, амбициозна, добър приятел. Често сама признава, че е работохолик.

Мая Манолова има една дъщеря.