Днес в Ел Ей се открива филмовият фестивал SEEfest с участието на българска лента

Каръци ли са наистина, че са родени в тази държава?

Каръци ли са наистина, че са родени в тази държава?

28 Април 2016 г. Днес в Ел Ей се открива филмовият фестивал SEEfest с участието на българската лента “Каръци” (LOOSERS).

“Червеният килим” на South East European Film Festival ще бъде разпънат пред елитния “Ария Файн Артс” в Бевърли Хилс тази вечер в 6:00, последван от първата прожекция в 7:00 и коктейл.

Продукцията на режисьора Ивайло Христов е избрана в официалната селекция на Югоизточен европейски филмов фестивал в Лос Анджелис, и ще бъде представена на “връх” българския и Православен Великден, точно в 9:00 вечерта, и за първи път на големия екран на Западния бряг в Съединените Щати. Премиерата е салона на престижната зала “Лемли Мююзик Хол 3″ в Бевърли Хилс.

Това е третият филм на Христов, като режисьор, след предишните два – „Емигранти“ и „Стъпки в пясъка”. Историята е черно-бяла, както буквално, така и в дълбочина, и ни разказва за младежи, имали нещастието да се родят на кофти място, тоест в България.

Каръци ли са наистина, че са родени в тази държава?

Действието се развива в „душната атмосфера на провинциално българско градче“, изпълнено с поезия и очарование.

Сюжетът борави с млади и вече уморени хора, попаднали в капана на един живот, който те мразят и от който искат да избягат на всяка цена. И провинцията съответно е тясна за тяхната душа. И в нея друго освен да се влюбиш просто няма какво да се случи.

Елена (Елена Телбис, получила „Златна роза“ за гл.женска роля на фестивала във Варна) е умна, красива и различна, има сложни и болезнени отношения с майка си и мечтае да замине да учи в чужбина. Родителите на Коко (Ованес Торосян) пък изкарват пари в чужбина и са го зарязали в България да се грижи за баба си, която е с тежък Алцхаймер. Деян Донков е в ролята на столична рокзвезда, която обикаля страната да си изкарва хляба.

Всички те се чувстват тотално прецакани от съдбата и са сърдити на целия свят, заради крещящата несправедливост.

Обаче как точно да повярваш на тези „каръци“, ще разберем от екрана.

SEEfest 2016 ОТКРИВАНЕ (7:00 pm, 28 април)

Ahrya Fine Arts
8556 Wilshire Blvd
Beverly Hills, CA 90211

+++

КАРЪЦИ (9:00pm, 1 май)

Laemmle Music Hall 3

9036 Wilshire Blvd, Beverly Hills, CA 90211