“Христос” е в сградата на Българския клуб в Ел Ей

Може би защото не можете да откриете “Господ Бог” в двете Български Църкви в Лос Анжелис?

18 февруари 2016 г. Членове и подръжници на

18 февруари 2016 г. Членове и подръжници на “Световната Мисия Общество Църква на Господа” (World Mission Society Church of God) скандират “ние ви обичаме” (We Love You) пред сградата на т.нар. “Български Клуб” в Ел Ей, след акция за събиране на боклук. Фото: Евгени Веселинов, bulgarica

18 Февруари 2016 г. Защо днес не можете да “откриете” Иисус Христос в двете Български Православни Църкви (БПЦ) в Лос Анжелис, ли?

Ами защото “Христос” е “под наем”  в сградата на т.нар. “Български клуб” BACES в Ел Ей. Там от няколко години се помещава “Световната Мисия Общество Църква на Господа”(“World Mission Society Church of God”). На кръстовището на Вермонт Авеню и Сънсет Булевард се издига двуетажната сграда, с три магазина на 1ия етаж, и голяма зала, оборудвана професионална кухня и бар, дори и асансьор. Според разрешителните документи за строеж на Сити Лос Анжелис, сградата е библиотека, но никога не е работила, като такава и лавици и книги не е имало.

“Световната Мисия Общество Църква на Господа”, която е известна, като “Църква на Господа” е ново религиозно движение, което започва дейността си през 1964 г. в Южна Корея. В момента е активно с близо два милиона (2,000,000) членове с повече от 175 различни националности в 2,265 Църкви по Света. И продължава да се разраства. Това разясняват в официалното описание на Световното Общество в сайта Уикипедия. През 2011 г. Барак Обама връчва на Църквата “Награда на Президента на съединените Щати за доброволство” (US President’s Volunteer Service Award). По повод дългогодишни акции за дарителство на кръв, помощ на млади и възрастни хора, почистване на улиците и др.

“Българският клуб” в Ел Ей е регистриран 17 годино по-рано през 1947г., по официални данни на управата на Щата Калифорния в Сакраменто. Членовете на “Клуба” от стотици през годините, в момента са стигнали до единадесет (11). Това показват данни, изнесени от бивши членове на управата на BACES, според регистрацията в Щата. “Клубът” е затворен за всеки друг, освен за подръжници и клиенти на наемателите му. На пръсти се броят, подобни на наемателя им “Световната Църква”, дарителски акции. Напр. няма нито едно българче, което да е изпратено да учи в колеж, или създадено българско училище или друга група за култура и изкуство, дори не са спазени изискванията на Закона за библиотека. Същото се отнася и за двете БПЦ в Ел Ей.

“Църквата на Господа” е създадена от Ким Жо-чеол (Kim Joo-cheol, мъж) и Янг Джил-я (Jang Gil-ja, жена) след смъртта на Ахн Сахнг-хонг (Ahn Sahng-hong). Главната й квартира се намира в Бунданг, Сунгнам Сити, Провинция Киунги в Южна Корея. Църквата вярва в Бащата и Майката Господ (God the Father and God the Mother,[1, и че те възстановяват истината на ранната църква. “Църквата на Господа” вярва във второто пришествие на Иисус Христос в жива плът на Земята, като Той е дошъл и се е превъплатил, именно в тялото на Ахн Сахнг-хонг, но вече с ново име (Revelation 3:11–12, Revelation 2:17). И, че Сахнг-хонг напълно е образът от библейските книги и вярвания. Според Световната Църква, създадена в Южна Корея, съществуват два Господа на Земята, единият мъж, а другият жена. Мъжът вече е “слязъл”, именно Сахнг-хонг, а жената ще се появи в плът през последните дни. Църквата вярва, че “Майката Господ” е именно Янг Джил-я, източник на Майката.

“Българският клуб” в момента е разделен, и традиционно от години, във “виртуалното пространството”, между двете БП Църкви в “Града на Ангелите”, по-точно между две групировки, във/и гравитиращи около тях, и съответно провеждащи срещи “по интереси” в сградите на Храмовете. Президент на сегашното ръководство на “Клуба” е Свещенникът от едната Църква, вкл. и членове, бивши президент и ръководители, както и техни близки и семейства. А в другата група са трима бивши Президенти, единият от които имаше съдебно дело с “Клуба”. Което не е единственното в историята на BACES. Както и техни близки и семейства.

Нашите две Църкви в Ел Ей, “Св. Климент Охридски” и “Св. Георги” 100% проповядват Православното Християнство, и считат църквата си за Единната, Свята, Съборна и Апостолска църква, основана от Иисус Христос иНеговите апостолиПравославието е едно от най-разпространените вероизповедания на християнството (3-то по брой хора), наброяващо приблизително 225 милиона членове по Света (всеки Кръстен е член). Догмата за върховенството и непогрешимостта на жив наместник на Земята (когато говори ex cathedra, т.е. от името на Църквата) е несъвместимо с православната еклезиология.

В търсене на Христос и Господ Бог, “намерих” два “различни” в двете БПЦ в Лос Анжелис. И един, или два в сградата на т.нар. “Български Клуб”.

Докога ще търсим нещо, което го имаме по рождение – Българското?! Ако щете Христос, т.е. истината?!

“Бог създаде човека в началото, за да се наслаждава на общение с Него, взаимоотношения с другите, работа и упражняване на власт над земята.”

Може би, докато всичко старо, и всеки във, и около него, не бъде подменено с ново!

Това написах, докато гледах видеото на празника на Световната Мисия Общество Църква на Господа”(“World Mission Society Church of God”), по повод събирането на боклука, около сградата на “Българския Клуб” в “Града на Ангелите”. Сигурно сме “дяволи”! А те викаха “Ние ви обичаме!”

ВИЖТЕ ВИДЕО:

В момента в интернет върви Анонимна Петиция, търсеща поименна обществена подкрепа, и с поименни обвинения. Защо, ако бях аз, да се крия за една толкова истинска кауза, и то срещу толкова дребен брой съдържатели на сегашното жалко положение, си задавам въпросът?!

“Защото относно всяко скрито нещо Бог ще докара на съд всяко дело, било то добро или зло.” (Еклесиаст 12:13-14).

Готови ли сме да изгубим всичко, за да намерим всичко? Днес не желаем ли отчаяно едно – да не рискуваме нищо, а да спечелим всичко? Чак толкова ли сме немощни същества, които се радват на приятните неща и изпадат в отчаяние от неприятните?

Какво означава „етичен човек“, ако не си готов да загубиш себе си за Христос, т.е. да откриеш Него, и да намериш себе си? Как така, тази чужда Църква, го намери на “наша територия”?

И какви ли не още, вече “земни” въпроси ми идват в главата, били те дори само за някои от “двете страни на барикадата”, която сами сме построили!

И се питам, пак, и пак, когато чета това:

“ЗА ДА СЕ СПРЕ ЛИКВИДИРАНЕТО НА НАШИЯТ КЛУБ, НИЕ БЪЛГАРИТЕ В КАЛИФОРНИЯ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА ПОИСКАМЕ СЕДЕЙСТBИEТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА ЩАТА (CALIFORNIA ATTORNEY GENERAL) ДА СЕ НАМЕСИ ЗА ДА ОПАЗИ ВСИЧКИ СРЕДСТВА И АКТИВИ НА КЛУБА КОИТО ДА СЕ ВЪРНАТ ОБРАТНО КЪМ СВОЯТА ПРЕДНАЗНАЧЕНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ДЕЙНОСТ.”

Сградата на

Сградата на “Българския клуб” в Лос Анжелис. Фото: save baces

Много често, Българите се обединяват, ако има някой умрял, или “общ враг”. С риск, и за двете ще продължа да си задавам въпроси. И да търся Христос!

Очаквайте подробности за Петицията.