Будки за мастурбиране в Ню Йорк за “разхлабване на жилата” в обедната почивка

„Yank your chain“ е слоганът на оказалият се доходоносен бизнес, който да задоволява нуждите на тези, които нямат време от работа дори да помислят за секс
Будките се монтират, за да помогнат на мъжете да „олабят жилата“ по време на обедната почивка, за да намалят стреса и да бъдат по-ефективни в работата си след това

Будките се монтират, за да помогнат на мъжете да „олабят жилата“ по време на обедната почивка, за да намалят стреса и да бъдат по-ефективни в работата си след това

Компанията за секс играчки “Горещ октопод” откри своята първа будка “GuyFi”, която предлага нова услуга на мъжете в Манхатън – мастурбиране***. „Yank your chain“ е слоганът на оказалият се доходоносен бизнес, които да задоволява нуждите на тези, които нямат време от работа дори да помислят за секс, съобщава таблоидът Ню Йорк Дейли Нюз.

Първата будка вече е монтирана на ъгъла между 28-ма улица и Пето авеню и целта й е да помогне на мъжете да „олабят жилата“ по време на обедната почивка, за да намалят стреса и да бъдат по-ефективни в работата си след това.

Компанията Hot Octopuss монтира будките като част от своя маркетингова кампания за навлизане на пазара, която е била вдъхновена от резултатите на най-ново излседване на списание Time Out, проведено сред работещите мъже в Манхатън.

Данните от анкетата наистина прозвучали шокиращо: 39 процента от бизнесмените и експертите признали, че се самозадоволяват на работното място, за да „придърпат веригата“ (както звучи изразът на английски “yank one’s chain”).

А целта на експеримента е да не се “цапа работното място” и „да изнесе този навик извън офиса и да го постави в по-подходяща обстановка, придавайки на този момент по-интимен елемент“.

“GuyFi” всъщност прилича на обикновена нюйоркска телефонна будка, която е прикрита с черно гумирано платно, а вътре има само един стол, масичка и лаптоп с бърза интернет връзка.

В специалното прес съобщение на фирмата се казва, че компанията Hot Octopuss си поставя за цел да намери нови решения на един стар проблем на мъжете от Манхатън, които ще подобрят тяхното всекидневие“.

„Надяваме се, че мъжете от ситито ще изпитат удоволствие, ползвайки както намерят за добре предоставеното от нас на тяхно разположение интимно пространство“ – заяви за в.  New York Daily News“ един от създателите и съсобственик на фирмата Адам Люис.

Някои песимисти изразяват съмнения, че тези будки за мастурбиране са само част от маркетингова кампания на компанията и няма да останат за дълго.

В смартфоните вече се върти апликейшън със същото приложение и име.

В смартфоните вече се върти апликейшън със същото приложение и име, но се отнася само за гейове.

Той е създател на първия „guybrator“ – вибратор за мъже, който той рекламира също чрез таки кампания. Люис обаче категорично отхвърли появилите се намеци, че със своето изобретение фирмата на практика „окуражава хората към мастурбация публично място“ – което е забранено и попада под ударите на закона.

 

***Мастурбация (самозадоволяване) е ръчното стимулиране на половите органи с цел постигане на сексуално удоволствие и евентуално оргазъм. Начин за удовлетворяване на половия нагон.

2016-02-16 15.17.07

Мастурбацията при мъжете се нарича още ръкоблудство или онанизъм, по библейската история за Онан (макар че при нея всъщност няма мастурбация, а КОИТУС ИНТЕРРУПТУС (лат. COITUS INTERRUPTUS) – сношение, при което мъжът преди да “свърши” вътре в жената, изважда членът си, за да я предпази от забременяване. Само КОИТУС означва “полово сношаване”, и всичките видове в латинския език се образуват с тази дума, като се добавя втора за различен начин на изпълнение.

Мастурбацията може да бъде извършвана самостоятелно или от един човек на друг. В горния случай може само солова акция, тъй като будките са много тесни.

Най-подходящ за GuyFi будките, и  най-разпространения метод на самостоятелна мастурбация сред мъжете, пенисът се обхваща с ръка и стволът му се разтрива с движения нагоре-надолу. Препоръчва се раничка, а не чанта за новото приспособление за онаниране, за да са свободни и двете ръце, и да се стимулират и други чувствителни части от тялото си – най-често разтриват перинеума, тестисите, гърдите или ануса, където са съсредоточени множество нервни окончания.

ИСТОРИЯ

2016-02-16 15.09.10

В продължения на столетия, допреди половин век, в нашата култура мастурбацията се е заклеймявала и обществото се е „борило“ с нея. Никой не си е признавал че мастурбира; дори прогресивните психоаналитици са твърдяли, че възрастен да мастурбира е отклонение; родители са слагали на децата си всякакви приспособления, вкл. и модерни „девствени пояси“, за да са сигурни, че няма да има мастурбация. Когато Фройд повдига темата за детската сексуалност на границата между 19-ти и 20-ти век, се оказва, че от една страна обществото се бори с всички сили с детската сексуалност, а от друга – че всички твърдят че тя не съществува. През 19-ти век се правят множество хирургически операции за отстраняване на клитора, за да се спре женската мастурбация, в САЩ, премахването на клиторите на малките момичета излиза от мода чак през 1950.

Отношението на западното общество към мастурбацията и други „отклонения“, се променя след „докладите на Кинси“. През 1948, излиза трудът „Сексуалното поведение на мъжа“, базиран върху безпрецедентни социологически проучвания, от които става ясно, че огромна част от населението мастурбира, има садо-мазохистични фантазии и т.н.