“Св. Георги” в Ел Ей с нов Свещеник от февруари – Отец Висарион

image

Отецът спечелил Зелена карта, има Църковен сан на монах и благословията на Владиката

20 февруари 2016 г. Снощи на събрание на Църковното настоятелство (ЦН) на БПЦ “Св. Георги” в Лос Анжелис, бе съобщено, че от 1ви февруари Святото място за българите в “Града на Ангелите” ще се сдобие с нов Свещеник.
На редовната месечна среща, на която присъстваха 12 човека, стана ясно, че Отец Висарион ще бъде настанен в специално пригоденият апартамент в сградата на Храма и всяка неделя ще извършва редовни служби. Свещеникът е спечелил Зелена карта и в момента служи в Манастир в Калифорния, допълниха от ЦН. Отецът има Църковен сан на монах и благословията да извършва служби по Канона на БПЦ, получена от Владиката Йосиф в Ню Йорк.

До момента на приключването на статията, нямаме информация дали Отец Висарион има сключен договор и за колко време.

На събранието се дискутира и промяна на устава на корпорацията с нестопанска цел, с предложения от всеки член и спуснатите от Синода промени, които да бъдат задължителни.
Обсъдиха се и текущи решения за финансите и ревизии, членовете и ремонти на сградата на “Св. Георги”.

Какво ще завари Отец Висарион:

ФИНАНСИ Парите на Храма са “разделени” м/у т.нар. “ново” и “старо” ръководство (Църковно Настоятелство – ЦН) в различни банкови сметки със забранен достъп едно към друго. Липсата на сериозни дарители и дарения, които са основният законов начин за набавяне на средства на една организацията с нестопанска цел (non profit)

ЗАКОН Последствията от официално заведени съдебни дела и доклади в полицията и емиграционните служби

УПРАВЛЕНИЕ Неяснота кой окончателно ще бъде Президент на ЦН до края на годината, дори в близките три до шест месеца. След като за една година се смениха трима, и последните двама заявиха, че са временни. Същото за останалите управленска и изпълнителна част на персонала на организацията с нестопанска цел (non profit), след като бяха дадени оставки и се коментира “конфликт на интереси”

За контакт на официалната страница на Секретаря на Щата Калифорния за регистрации на бизнеси, е записана Росица Миронова от Редондо Бийч. От щата се посочва, че БПЦ “Св. Георги”, намираща се в Лос Анжелис (BULGARIAN EASTERN ORTHODOX CHURCH – ST. GEORGE) е “действаща” (statut: active).
a>

ПРЕСПЕКТИВА Липсата на план за мероприятия, и на бюджет (поне задължителни законни нужни средства за издръжка), за какъвто и да е период от време. Определено проблем от години.

ПРОЗРАЧНОСТ Липсата на обявяване на източниците на приходи и изразходването на средствата, както изисква Закона за организациитр с нестопанска цел (non profit).

Отец Висарион видяхме по-рано по време на няколко служби в нашия храм в Ел Ей, като той бе този, който за Богоявление хвърли Кръста в океана от кея в Санта Моника.

image

За последното на планетата улавяне на кръста за Богоявление, и тази година в Лос Анжелис, и за чудото със щастливеца хванал Кръста – 26-годишният Арх. Пламен Пламенов Мирянов от София, четете и гледайте ексклузивно интервю и видео в отделна публикация.

Богоявление ЕлЕй ’16 Отец Висарион ръси за здраве on YouTube