Мърдок се сгоди с Джери Хол в Лос Анджелис

image

Милирдерът Рупърт Мърдок се сгоди с Джери Хол – бивш модел и половинка на Миг Джагър

Милирдерът Рупърт Мърдок (1931) се сгоди с бившия модел Джери Хол (1956) в Лос Анджелис. Сякаш “по поръчка” само два дни, след като в неделя двойката се появи на “Златните Глобуси” в “Града на Ангелите”.
Именно там, където бившата половинка на американския модел, Британската рок-легенда М

image

иг Джагър (1943) взе златна статуетка за музика и текст на поредния хит “Старите Навици Умират Трудно”.

След четири месеца връзка, новата “диамантена” двойка публикува официално съобщение за годежа на страниците на в-k “Таймс”, собственност на Мърдок, и с обява в специалната секция “Родени, Бракове и Починали”.

След сключването на брака родените в Тексас Джери, и в Австралия Рупърт, ще трябва да се грижат заедно за общо десет деца, шест след три брака на Мърдок, и  четири наследника за Хол от непризнатия (от Великобритания) брак и 22-годишна връзка (1977-1999) с посветения за Рицар Сър Джагър. Самият рицар със 7 деца от 4 различни жени.

Ето и оригиналната обява в “Таймс”:
“Mr Rupert Murdoch, father of Prudence, Elisabeth, Lachlan, James, Grace and Chloe Murdoch, and Miss Jerry Hall, mother of Elizabeth, James, Georgia and Gabriel Jagger are delighted to announce their engagement”.

84-годишният медиен магнат Мърдок и 59-годишният бивш модел Хол не демострираха особено присъствие на “Златните Глобуси” в неделя, след като се “сгодиха през уикенда в Ел Ей,” се казва в съобщението. Джери Хол не показа своят годежен пръстен по време на събитието, са забелязали пък от сп. Пийпъл.

ВИ

image

ЗИТКА

Кийт Рупърт Мърдок (Keith Rupert Murdoch) е австралийски медиен магнат, основен акционер, председател и управляващ директор на Нюз Корпорейшън, част от която беше и българската телевизия bTV, до февруари 2010. (Фото: Уики)
Мърдок започва своята кариера в новинарския бизнес с един вестник в град Аделаида, като по-късно придобива и други медии в родната си Австралия, преди неговата компания да започне да се разширява в световен мащаб, първоначално във Великобритания а по-късно и на медийните пазари в САЩ и Азия.
Според списанието Форбс, през 2008 г., Мърдок е на 109-то място, сред най-богатите хора в света, с приходи от 8,3 млрд. евро. През октомври 2015 г. са посочени $12,7. В класацията за “най-влиятелни хора” семейство Мърдок е под номер 35.

Кийт Рупърт Мърдок е роден на 11 март 1931 г. в семейството на сър Артър Кийт Мърдок, могъщ австралийски вестникарски собственик, от шотландски произход (кланът Мърдок всъщност представлява разклонение на клана Макдоналд). Майка му Елизабет Мърдок, е дъщеря на богато ирландско семейство.
Рупърт учи в „Geelong Grammar School“, едно от елитните частни училища в Австралия, а по-късно учи философия, политика и икономика в колежа „Уорчестър“ и в Оксфордския университет в Англия.
Рупърт Мърдок се връща от Оксфорд за да стане управляващ директор на „Нюз Лимитийд“ през 1953 година. Под негово ръководство, нараства броя на служителите, както и на рекламните приходи. Започва да насочва вниманието си към придобиване и разширяване на медийни издания.
Мърдок започва разширяването на своята компания в посока Англия през 1968 година. Той успява да спечели надпреварата със своя именит съперник-издател Робърт Максуел, за придобиването на „News of the World“, който е един от най-популярните английскоезични вестници в света, с тираж от 8,441,966 броя през 50-те години на ХХ век. Това е и 1ят път, когато Мърдок рискува цялата си империя която вече е създал, ипотекирайки най-ценното от съществуващия си австралийски капитал, и постига огромен успех.
Когато ежедневникът „The Sun“ излиза на пазара през 1969 г., Мърдок го придобива и го превърна в поредното си печелившо начинание, като през 2006 г. вече има тираж от над 3,000,000 на ден. Следва придобиването на вестник „The Times“ (в пакет със „The Sunday Times“).
През 1979 г. Мърдок създава News Corp в Австралия. През 2004 г. я регистрира и в Съединените Щати, а през 2013-та я закрива след трансформации в други медии.
На 4 септември 1985 Мърдок придобива Американско гражданство, защото според закона чужденци не могат да притежават телевизия. Така през 1976 г. се ражда медийният гигант Fox Broadcasting Company. В т.ч. телевизия Фокс, която в момента достига до 96% от домакинствата в Съединените Щати.
Следват множество покупки и продажби на бизнеси по целия свят, един от тях е българската бТВ.

„News Corporation“ има дъщерни дружества на Бахамските острови, Каймановите острови и Вирджинските острови.

image

Джери Хол е родена на 2 юли 1956г. в градчето Гонзалес, щата Тексас в семейството на изпълнителна служителка в медицински офис и шофьор на камион. (Фото: telegraph.uk) Произходът й е смесен Английско-Ирландско-Холандско и малко местно индианско Чероки потекло. Расте и учи в Тексас, заедно със сестра си близначка Тери, като посещава и Агенция за модели. Баща им дава тези мъжки имена, защото е ядосан, че не са момчета, след родените вече три момичета, или общо пет. Джери Хол заминава за Франция с парите, които е усвоила от застраховката след катастрофа. Там тя живер на “Френската ривиера”, където на плажа в Сан Тропе я открива модният агент Клод Хадад.
Малко по-късно заживява с модния илюстратор Антонио Лопез, и така започва нейната кариера, като модел. През 1975 г. известният музикант Брайън Фери (Рокси Мюзик) и дава годежен пръстен. Живеят заедно в Лондон и Лос Анджелис. През 1977г. Джери Хол зарязва Фери на вечеря в Манхатан, Ню Йорк, и отива с Миг Джагър.
Следва кариера с излизане на корицата на 40 списания, вкл. Vogue and Cosmopolitan, и получава по $1,000 на ден. Когато съпругата нс Миг – Бианка Джагър разбира, тя се рзделя с него.
През 1999г. Джери и Миг се разделят, а тя обвинява него за прекъснатата връзка.