Анонимните ще мачкат Джихадистите – Anonymous will crush Jihadists (video)

Членове на Анонимните - международната организация от опитни програмисти публикуваха обръщение в YouTube на английски и френски език, в което ясно заявяват, че предприемат нова кампания срещу джихадистите и обявяват война

Членове на Анонимните – международната организация от опитни програмисти публикуваха обръщение в YouTube на английски и френски език, в което ясно заявяват, че предприемат нова кампания срещу джихадистите и обявяват война “на вас, терористите”. Гласът на говорещия и в двата клипа, и на Белгийския, и на Австралийския клон на ANONYMOUS е обработен, а лицето му традиционно е с маската на Гай Фокс – символ на организацията, която доминира във виртуалното пространство през последните години. Foto credit: YouTube, ANONYMOUS

“Вие убивате невинни хора, затова ние ще отмъстим за смъртта им!” 

“Свободата на пресата е фундамент на демокрацията”

“You kill innocent people, so we will avenge their deaths!”

“Press freedom is a fundamental for the democracy!”

10 януари 2015 г. “Анонимните” обявиха, че ще мачкат Джихадистите, за да отмъстят за атентата в редакцията на френския сатиричен вестник “Шарли ебдо” и поругаването на свободата на словото.

Членове на международната организация от опитни програмисти публикуваха обръщение в YouTube на английски и френски език, в което ясно заявяват, че предприемат нова кампания срещу джихадистите и обявяват война “на вас, терористите”. Думите на нашумялата топ-хакерска световна група фиксират  Ал Кайда и новообявилата се Ислямска държава.

Гласът на говорещия и в двата клипа, и на Белгийския, и на Австралийския клон на Анонимните, е обработен, а лицето му традиционно е с маската на Гай Фокс – символ на организацията, която доминира във виртуалното пространство през последните години.

“Първо, нека изкажем нашите съболезнования на жертвите и техните близки, на този неописуем акт. Ние всички сме засегнати от него. В т.ч. всички голями хора на изкуството и таланти. Цялата история на на медиите бе погребана, като им бе отнета тяхната свобода. Ясно е, че някои хора не искат да има свободен свят,” ясно заявяват от Анонимните.

“Вие убивате невинни хора, затова ние ще отмъстим за смъртта им! Това е наше задължение!”

“Свободата на пресата е фундамент на демокрацията. Това е една от свободите, за които ние винаги сме се борили!”

декларират ясно Anonymous. Строгият анонс на “интернет-лъвовете” завършва с директна заплаха за безотказно преследване навсякъде и отмъщение:

“Това е директен удар върху Демокрацията. Очаквайте масивна реакция от наша страна. Ще разбием всички уебсайтове и акаунти на терористите в социалните мрежи!”

“Няма да спим, докато не ви поставим на колена! Ние ще ви проследим навсякъде. Никъде няма да сте в безопасност. Ние сме Анонимните. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Ислямска държава и Ал Каида, страхувайте се от нас. Ще получите нашето отмъщение. Очаквайте ни!”