Най-тихата Коледа в Ел Ей и САЩ, Обама поздарви Американската нация и военните

25 декември 2014 г. Семейният облик на КОЛЕДА бе докрай завършен с появата на екрана на Президента Барак Обама и съпругата му Мишел, с която заедно поздравиха американците за Християнския празник.

25 декември 2014 г. Семейният облик на КОЛЕДА бе докрай завършен с появата на екрана на Президента Барак Обама и съпругата му Мишел, с която заедно поздравиха американците за Християнския празник.Основният акцент в празничното изказване на президентското семейство беше военната тема, това, че хората трябва да си спомнят за тези, които изпълняват дълга си извън страната, като на екрана се появи и надпис с покана за постъпване в армията на Съединените Щати.

През нито един ден през 2014-та, дори от години, не е било толкова празно по улици и магистрали, всички магазини и ресторанти затворени

Основният акцент в празничното изказване на президентското семейство беше военната тема 

ВИЖТЕ ВИДЕО

“Тиха нощ – свята нощ” е заглавието на най-известната коледна песен изпята за първи път през далечната 1818 г. в Австрия.

196 години по-късно в Съединените Щати в текста трябва да добавим и “Тихият ден”. Да точно така, ако някой попита “как е в Америка за Коледа” – отговорът е само един – ТИШИНА. През нито един ден през 2014-та, дори от години, не е било толкова празно по улици и магистрали. Нито пък чак всички магазини до един да са били затворени, без значение за храна или друго. Нито пък ресторантите работеха, само заведенията за бъргъри не бяха свалили кепенците. През най-тихият ден на годината никой не работеше, освен федералните служби на реда и сигурността, и болниците за спешни случаи.

Освен потвържеднието че Коледа е ден за семейството, 25 декември затвърди за пореден път, че америка е бизнес – спре ли той – всичко спира! Сякаш с унисон с песента символ на един от най-големите Християнски праязници – Рождество Христово, но създадена от протестанти в Европа, и разпространена пак от тях в Америка.

Та дори и самият президент Барак Обама е протестант и носи символиката на химна на днешната Коледа в Съединените Щати – ТИШИНАТА.

Единственото, което Обама си позволи, за да наруши “тишината” бе традиционното му седмично обръщение към нацията, с което честити Коледа. Семейният облик на празника бе докрай завършен с появата на екрана на съпругата му Мишел, с която заедно поздравиха американците за Християнския празник.

Основният акцент в празничното изказване на президентското семейство беше военната тема, това, че хората трябва да си спомнят за тези, които изпълняват дълга си извън страната, като на екрана се появи и надпис с покана за постъпване в армията на Съединените Щати.

„Надяваме се, че празничните дни ще ни дадат шанс да разрешим разногласията, да се съберем със семействата, съседите и приятелите си, да подновим връзките, които ни свързват. А за страната това означава уважение към тези, които са служили и са се жертвали заради нас – нашите ветерани, военните и техните семейства”, заяви в телевизионно обръщение Пъвата дама на Съединените Щати Мишел Обама.

Президентът Обама припомни, че след няколко дни в САЩ ще се завърне военната мисия от Афганистан. „Нашата най-дълга война приключва. Днес ние можем да се съберем със семейството и приятелите си, защото нашите войници са отслужили своя дълг към родината. Ние можем да празнуваме, защото те се отказаха от своя празник”, посочи Обама.

За пети път съпругата на американския президент Барак Обама Мишел се включи и в Коледния проект на Командването на въздушно-космическата отбрана на САЩ (NORAD), който още от 1955 година проследява пътя на Дядо Коледа. Всяка година на 24 декември децата започват да звънят на безплатен номер или пишат имейл за да предадат и своите пожелания към добрия старец. Сред хилядите доброволци, които приемат всички обаждания във военния център, тази година бе и Мишел Обама.

На въпрос на 8-годишното момиченце Сара “дали президентът вярва в Дядо Коледа”, Пъвата дама отговорила  “Да, президентът вярва много силно в Дядо Коледа”,

“Честита Коледа на всички. Господ да ви благослови! Пожелаваме ви Щастлива и Здрава 2015-та година,” завърши празничното си обръщение към американската нация президентът Барак Обама.