Българско училище в Лос Анджелес отново да отвори в Глендейл на 13 Септември

 

Българско училище в Лос Анджелес, наречено от инициаторите Детска Школа по Родолюбие „Златната Ябълка“, отново ще отвори врати в Глендейл.

Българско училище в Лос Анджелес, наречено от инициаторите Детска Школа по Родолюбие „Златната Ябълка“, отново ще отвори врати в Глендейл.

6 септември 2014 г. Българско училище в Лос Анджелес, наречено от инициаторите Детска Школа по Родолюбие „Златната Ябълка“, отново ще отвори врати в Глендейл на 13 Септември. Това съобщи специално за BULGARICA учителката Гаяне Яхджиян (Гая), която всяка събота през нормалната учебна година се занимаваше с български деца в градчето, намиращо се на десетина мили северно от Холивуд. 

“Днес се срещнахме с организаторите, за да потвърдим взаимната готовност да продължим заниманията с българските деца. Ще започнем като всички през септември, а през другата седмица имам да довърша няколко запланувани неща за родителите,” допълни г-жа Яхджиян. 

“Разполагаме с учебници и помагала, които сме закупили и ще предложим за новата учебна година. Помещението, където се провеждат занятията остава същото и на същото място за цялата учебна година. Учителката Гая определя останалите детайли по обучението във времето,” поясни Калин Крумов от Фондация BCELA, познат и от социалната група Махалата.

“Специално съм донесла от България още много полезни помагала за децата,” каза още Гаяне Яхджиян. 

На въпрос колко деца очаква, учителката от Детска Школа по Родолюбие „Златната Ябълка“ в Глендейл сподели, че “7 или 8 са потвърдени, може би 10”. “Ще се радвам ако видя повече следващият уикенд – в 10:00 сутринта в събота 13 септември започваме. Приготвила съм изненади за следващата седмица и за децата, и за родителите,” завърши г-жа Яхджиян.

Повече информация може да получите:

Фондацията BCELA: 310-463-9757, kalin.krum@gmail.com

Учителка Гайане Яхджиян: 818-957-6369, gyahjian@hotmail.com