Война по нашенски от Чикаго пренасят в Лос Андежлес: DEEP ZONE vs. Глория

MAKE MUSIC NOT WARРодни бизнесмени организират на една и съща дата два концерта на български изпълнители в “Града на Ангелите” – прецедент в историята на гостуващи наши музиканти в САЩ, дори за имена, които от години не слизат от чартовете в Родината – групата “Дийп Зоун Проджект” и певицата Глория

31 май 2014 г. “Война” по нашенски от Чикаго пренасят в Лос Андежлес родни промоутъри, след като стана ясно, че са организирани на една и съща дата два концерта на български изпълнители в “Града на Ангелите”. Това е прецедент в историята на гостуващи български музиканти в САЩ, дори за имена, които от години не слизат от чартовете в Родината – групата “Дийп Зоун Проджект”* и певицата Глория** (Галина Пенева Иванова). 

РОДНИ МЕНАДЖЕРИ ПРЕВРЪЩАТ БЪЛГАРИТЕ В ЕЛ ЕЙ В “ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА” – ДОБРЕ ЧЕ СА МУЗИКАНТИТЕ ДА ИМ “ИЗМИЯТ ОЧИТЕ”

Двете Топ-имена по сцените на България ще се наложи да се “надпяват” в една и съща вечер в Ел Ей, за да стане ясно кой от набедените организатори в “Световната столица на Ентертеймънта” “ще победи” и до колко ще успее да покрие хонорара, наложен му от “вносителите” на наши гласове в “Столицата на България в САЩ”. Както се казва “всичко тръгва от Столицата”, а докъде ще стигне на 31 май, ще се разбере след преброяването на продадените билети за вход.

Чикагските български ентъртеймънт босове, подобно на своите съграждани и основатели на мафията в Америка, много не ги интересува какво се случва по другите места, като успешно ги превръщат в “опитно поле” за своя бизнес, като този път уцелиха “10-та” – Ел Ей – едно от световните места за музика. Бизнес, основан на доста приличен процент от хонорарите на изпълнителите, които така или иначе трябва да бъдат напълно платени от тези, които организират концертите по места, независимо от сумите събрани от продажба на билети.

Това е една от разликите – цените на билетите. Организаторите на концерта на бандата от София “Дийп Зоун” са заложили на $20.00, а тези на родената в Русе Глория на двойно по-висока цена – $40.00.

Но основната разлика е във вида на музиката – поп-фолк срещу съвременен клубен саунд. Нека тези, които не ги познават толкоз добре да видят за какво става въпрос.

Deep Zone Project – Вярвам в теб (Official HD)

Глория – Крепост (“И ще си останеш скитник цял живот, който търси своя бряг и брод. В крепост от лъжи ме заключи ти, как да се спася, как да се спася?”)

Друга съществена разлика е избраното място на концертите – топ-клубът LURE в Холивуд за “Дийп Зоун” срещу пицария-ресторант в Даунтаун за топ-поп-фолк изпълнителката Глория. 

Ще добавим към избора на сцена, и разликата в това, как местните промоутъри в Лос Анджелес работят с медиите и кой реално открито ги подкрепя. Организаторите от питейното заведение, където е участието на Фолк-дивата работят уверено и самостоятелно, без открита подкрепа. Докато отговарящите за “ДИЙП ЗОУН ПРОДЖЕКТ” в Ел Ей, разговарят с медиите и настоятелно са подкрепени в социалните мрежи.  (ВИЖТЕ В ОТДЕЛНА ПУБЛИКАЦИЯ ЕКСКЛУЗИВНОТО ИНТЕРВЮ С ЧЛЕНОВЕТЕ НА БАНДАТА ПРИ ПРИСТИГАНЕТО ИМ В ЕЛ ЕЙ)

Открихме и друга разлика, която се е оказала причина за “случайното” разминаване в програмата на босовете от Чикаго. Оповестените официални данни за турнетата показват, че концертът на “клубните тигри”, е бил планиран доста по-рано от този на Фолк-дивата, и датата му никога не е била променяна. Докато датата на наричаната “Прима на попфолка”  е била определена за Атланта, където концертът е бил отложен, и шефката на фондация „Експертни инициативи“ със собственик госпожа Петя Романова прехвърлила участието на Галина Пенева в Ел Ей. “Външна намеса”, или “внос” на български бизнес в Ел Ей от друг район на САЩ, виждаме и в собственика на пицарията, чиято “главна квартира” и основните й заведения са разположени в Сиатъл, добре познат от миналото в града в щата Вашингтон, където от години се предоставя трибуна на поп-фолк изпълнители. 

Стана ви ясно “що е война по нашенски”, както и кой я е предизвикал. Защото, даже и да има разминавания, истинските професионалисти винаги намират начин да се разберат. (Г-жа Романова и г-н Иван Загоров,  менаджер за турнето на “ДИЙП ЗОУН ПРОДЖЕКТ” в САЩ, “много добре се познават в Чикаго” и са в “билзки отношения”, споделиха отлично запознати с бизнеса в “българската столица” в САЩ.)

Но, НЕ и нашите в Чикаго, за сметка на българите в Ел Ей. За сметка на музикантите,

които са прекият видим контакт с хората, тези, които плащат! 

Кой ще победи ше разберем скоро!

Ние избрахме “Дийп Зоун Проджект” – защо? Ами простичко: защото играят честно, макар и не до край. Но пък ще му сложат края там на сцената! Да именно “на сцена”, та нали е концерт? А не в кръчма! Носят нещо ново, а и възраждат стари вечни български хитове (ремикси, кавъри), които младото поколение не познава – прави им чест! И най-накрая, но не и последно – два пъти по-евтино, а са пет пъти повече участници! А я да видим колко трябва да плати едно семейство, ако повече от един негов член, искат да отидат на концерт?

ВИЖТЕ В ДРУГА ПУБЛИКАЦИЯ ПЪРВОТО ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С “ДИЙП ЗОУН ПРОДЖЕКТ” (ВИДЕО)!

А, вие кого избрахте? – пишете долу в коментари или в социалните групи.

——

13-02-26-66579_1„Дийп Зоун Проджект“ (Deep Zone Project) е българска хаус/електронна музикaлна група, основана във Варна през 1998 г. (Трима от Варна и един от София). в момента групата твори и записва в Столицата.

Групата заедно с DJ Балтазар участва в българския конкурс за Евровизия през 2007 г. и печели участие за Евровизия 2008 с песента „DJ, Take Me Away“ с вокал Йоанна Драгнева. Песента не се класира за финал. Йоанна е пяла в детска вокална формация „Бон-бон“.

През 2010 г. излиза лентата към парчето “On Fire”, което е сред най-високобюджетните музикални продукции, заснемани в България. Във видеото освен много огън, взривове и специални ефекти, взима участие и актьорът Фахрадин Фахрадинов.

Йоанна и Deep Zone Project се разделят в началото на 2011 с цел развитие на солова кариера от страна на Йоанна.

След продължително търсене Deep Zone Project се сдобива с нова вокалистка, но за кратко. Тя е 18-годишната Джули, която също е била част от детската вокална формация “Бон Бон”. Групата се сдобива и с друг член – Алекс Кипров (Startrax).

От септември 2011 г. вокалистка на групата става Надя Петрова и още през същата година имат турне в Китай. В началото на 2012 година излиза първият проект с Надя – сингълът “I Love My DJ”. Видеоклипът към парчето е заснет в атрактивен клуб в Русе от екипа на мощния румънски лейбъл Roton Music. През 2013 на наградите Best DJ & Best Club of the Year Bulgaria 2012, “I Love My DJ” печели награда за най-добър трак на годината.

След успеха на песента “I Love My DJ”, Deep Zone усилено подготвят следващия си сингъл, озаглавен “Made For Loving You”. Сингълът излиза и в българската версия с името “Създадени eдин за друг”. В края на 2012 г. заснемат видеото в отново в Румъния с Roton Music. С модерно звучене и екзотичен клип, песента бързо печели популярност в началото на 2013 г.

През март 2013 г. излиза взривоопасното парче с Криско, в което са миксирани дъбстеп, електро, фолклор и рап. Сингълът се казва “Никой друг” и отново е насочен към българската публика.

Глория

Глория е артистичният псевдоним на Галина Пенева Иванова, родена в Русе на 28 юни 1973 г.

** Глория е артистичният псевдоним на Галина Пенева Иванова. Родена е в Русе на 28 юни 1973 г., зодия Рак, в семейството на Пенко и Стефка Иванови. За първи път се качва на сцена още в детската градина.

Детството й преминава емоционално, в игри с момчетата от махалата –Галя никога не е крила, че се разбира по-добре с момчетата, отколкото с момичетата. Когато е в 6-ти клас, родителите й се разделят. Тя и брат й Николай отиват да живеят при баба им и дядо им в село Две Могили, Русенско. Поради липсата на голям избор от училища там, Галина решава да завърши гимназия със специалност “Механизатор в растениевъдството”, за да вземе и професионална шофьорска книжка категория С. През 1991 г., все още ученичка, получава предложение да стане солистка на оркестър “Извор”, с който вече се изявява Стефани – една от нейните най-близки приятелки и до днес.

През 1992 година, след раздяла с оркестъра, Галя създава собствена група “Лира”, с която пее само 5 месеца. Благодарение на Светослав Стойчев тя решава да обърне поглед и към поп музиката. След като той й казва, че мястото й не е в кръчмите и трябва да потърси по-голямо поле за изява в различни стилове, й дава и синбеците на първите 6 естрадни песни, които тя научава – на Лили Иванова, Георги Христов и др. Нейни приятели пък й дават идея за артистичния псевдоним – Глория. Така от началото на 1993-та до 1995-та, вече като Глория, тя работи като вариететна певица, а в репертоара й освен български песни, влизат и хитове на най-популярните световни звезди. Глория обикаля всички най-големи бар-вариетета в България. През 1994 г. записва дебютния си албум, стилът на който е повлиян от Тони Дачева и оркестър „Кристал”. Тогава тя съчинява първия си текст – „Децата” за първата й авторска песен. По време на търсенето на издател за вече записания си дебютен албум, Глория се запознава със собствениците на “Пайнър студио” Мария и Митко Димитрови в нощния бар на „Интерхотел” – Велико Търново. Така Глория става първата самостоятелна певица, която „Пайнер студио” издава и излиза дебютният й албум “Щастието е магия”. Албумът се продава в рекорден тираж. Така “изгрява звездата” на Глория. (информацията е по данни на Уикипедия)