Григор Димитров с наша награда в Ел Ей, с “най-добър удар” и интервюиран лично от Джокович (видео)

Григор Димитров изригна след

Григор Димитров изригна след “най-добрия удар на деня”, с който той започна участието си в турнира от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс. Фото: АТП

Пресконференцията след мача се превърна в шоу на живо, след като топ-звездата Новак Джокович нахлу в залата и прекъсна журналистите и Димитров и сам започна да интервюира българина

Гришо получи уникална статуетка в Ел Ей  

ВИЖТЕ ВИДЕО НА ДВАТА ХИТА НА ГРИШО И ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ И ПРЕДСТАВЯНЕ

Гришо и Новак продължават след победите си във втория кръг 

Григор Димитров започна участието си в турнира от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс с “най-добър удар на деня”, който бе публикуван на сайта на световната професионална тенис асоциация при мъжете (ATP). Освен че видеото за минути набра над 30,000 зрители в интернет, снимката на Григор вече е на първата страница на АТП редом до Роджър Федерер.

Българската “ракета №1” Димитров (№15, G Dimitrov) размаза холандската звезда Робин Хаасе (№46 , R Haase) само в два сета (6:4, 6:3). Гришо постигна 87% успеваемост при неговите първи сервизи, като 20 пъти взе точки от 23 изпълнени. От тях Григор заби 9 аса, като позволи само 2 на Хаасе. От общо изпълнените 47 сервиза  българина спечели 36 и постигна 77% успех.

Кулминацията на мача дойде при 5:3 и 15:0 във втория сет, след сервиз на нашето момче. Уникално движение и поредица от няколко супер технични удара в двата края на корта донесе на Димитров спечелване на разиграването, което ще остане в историята на световния тенис с “най-добър удар на деня”. Вижте го:

“Моят приятел Григор e тук и е най-добре изглеждащият мъж на турнето,” каза Джокович в “интервюто” си с Димитров.”На първо място, той е страхотен човек извън корта”, каза той. “Ние имаме страхотна връзка. Ние си говорим на един и същ език, както граматически, така и “без думи”, каза Гришо в прегръдката на Новак. Фото: АТП

След мача с “удара на деня” Григор пак влезе в топ-новините на турнира в Индиан Уелс с пресконференцията си.  Тя се превърна в шоу на живо, след като топ-звездата Новак Джокович (№2, N Djokovic) нахлу в залата и прекъсна журналистите и Григор и сам започна да интервюира българина. Сърбинът, известен с чувството си за хумор и много добър приятел на колегата му от източната съседка на Балканите, също постигна победа като Григор във втория кръг на турнира  BNP Paribas Open. Новак не пропусна да “натисне” Гришо за избора му на “Дъхът Шугарапова” (Sugarpova flavour), на името на Мария Шарапова, който е и негов избор.

 

Григор Дмитров получи символична награда от сънародниците ни в лос Анджелис през изминалата събота.

Григор Дмитров получи символична награда от сънародниците ни в Лос Анджелис през изминалата събота. “Маскари 2014” е връчена на ген. консул Марин Димитров, който не се оказал роднина на звездата, но обещал да връчи статуетката при първа възможност. Уникалната фигура на тенисист по време на игра е изработена от Мария Бобева.

“Моят приятел Григор e тук и е най-добре изглеждащият мъж на турнето. Не е нужно да се говори за тенис твърде много – стига. Ти имаше толкова много успехи тази година, нека да говорим за външния си вид,” започна Джокович в “интервюто” си с Димитров.

“Какво искаш да знаеш?”, каза Димитров, със смях.

“Мога ли да ви задам един въпрос? Какъв в вкусът на любимите ти бонбони “Шугарапова”?,  продължи Джокович.

“Закачливо Кисели”, каза Димитров за бонбоните на приятелката му Мария Шарапова, които се продават в интернет.

Димитров трябваше да отговори и на въпроса на сърбина, какво мисли за Джокович, като човек и играч.

“На първо място, той е страхотен човек извън корта”, каза той. “Ние имаме страхотна връзка. Ние си говорим на един и същ език, както граматически, така и “без думи”, каза Гришо в прегръдката на Новак.

“Очевидно сме имали много битки досега, и се надяваме, че ще има много повече, и двамата искаме това. Но Новак е просто един огромен конкурент, всички знаем това. Искам да кажа, Големият шлем и всичко друго! Какво мога да кажа за един голям играч като него, и такъв човек и приятел,” каза Гришо за Новак.

Григор Дмитров получи символична награда “Маскари 2014” от сънародниците ни в Лос Анджелис през изминалата събота.  Статуетката е връчена на ген. консул Марин Димитров, който не се оказал роднина на звездата, но обещал да връчи статуетката при първа възможност. 
Уникалната фигура на тенисист по време на игра е изработена от Мария Бобева, която използвала алуминиева тел с медно покритие и мраморни поставки предоставени от компанията на Красимир Костадинов. Общо 13 статуетки “Маскари” направила Бобева, която се оказа актриса и изработката на фигури било хоби, превърнало се в страст за нея. Мария Бобева е родена през 1977 г. в Бургас, на 6 годинки за първи път се качва на сцена, а през 2002 завършва НАТФИЗ в класа на Киркор Азарян. В САЩ е от 2004 г. и завършва театрален колеж в Сан Диего, а през 2006 се премества в Лос Анджелес. Получава роли във филмови продукции, една от които  “Getaway” с участието на Етън Хоук и Джон Войт.
Следващият съперник на Григор Димитров е добре познат за българина – латвиецът Ернестс Гулбис (#22, Gulbis, Ernests), след като двамата си размениха по една победа през последния месец. Сайтът за тенис “СтивДжиТенис” предрича победа за Гришо в 3 сета в мача, който ще се играе от 5:00 след обяд (Пасифик тайм, Ел Ей) на 11 март, вторник. Сайтовете за залози обявиха мача на Гулбис с Димитров за най-интересния в 3-ия кръг в Индиън Уелс. 

МАЧКАЙ ГРИШО! УСПЕХ! GOOD LUCK!

Ексклузивно интервю на Григор Димитров на сайта на АТП:

ATP World Tour Uncovered Young Guns Grigor Dimitrov