ОСКАРИ – Ще отворят ли “парника” – статуетки и зрители: от мястото на събитието (+видео)

 

Може би тази година да е една от най-добрите в близкото минало за висококачествено Холивудско кино, но въпреки това, колкото и невероятно да звучи за живеещите извън САЩ, цели две трети от американците все още не са гледали някои от заглавията, номинирани за ОСКАР за

Може би тази година да е една от най-добрите в близкото минало за висококачествено Холивудско кино, но въпреки това, колкото и невероятно да звучи за живеещите извън САЩ, цели две трети от американците все още не са гледали някои от заглавията, номинирани за ОСКАР за “най-добър филм”. Още от мястото на събитието от Евгени Веселинов, bulgarica.com

Усилена работа тече около Долби Тиатър в Лос Анджелис в подготовка за 86-тото издание на ОСКАРИТЕ, което ще се проведе идващата неделя.

Вече е издигната златната традиционна статуя и бе закачена завесата на главния вход, но веднага бяха опаковани в найлони, защото прогнозата за времето продължава да не е една от най-благоприятните и предвижда дъжд и в събота вечер. Целият Червен килим пред Долби Тиатър е плътно облепен. Цялото място на Холивуд булевард, където традиционно пристигат филмовите звезди е опаковано като в парник. Надеждите остават за слънце за “големия ден” в неделя.

Може би тази година да е една от най-добрите в близкото минало за висококачествено Холивудско кино, но въпреки това, колкото и невероятно да звучи за живеещите извън САЩ, цели две трети от американците все още не са гледали някои от заглавията, номинирани за ОСКАР за “най-добър филм”, показва последното проучване на Reuters.

Сред тези, които са отговорили на онлайн проучването, трилърът за сомалийските пирати “Капитан Филипс” е най-гледаният филм, и пак едва 15% са го видяли. Но 67 процента заявяват, че все още не са гледали нито един от единадесетте филма в анкетата, които са включени в надпреварата за статуетките.

Следващите изгледани топ-заглавия са космическата драма “Gravity” (14%), “American Hustle” и “The Wolf of Wall Street” (по 12%).

За топ-артисти анкетираните дават предпочитания на Сандра Бълок (Sandra Bullock) (“Gravity”) и Леонардо Ди Каприо (Leonardo DiCaprio) (“The Wolf of Wall Street”).

Водещата на 86-тото издание на ОСКАРИТЕ Елен ДеДженерис набира цели 60% одобрение от анкетираните.

Най-ценният трофей в Холивуд разбира се е 34 сантиметровата златна статуетка Оскар, така че не е изненада, че получатели на най-добрите филмови отличия я пазят на най-различни безопасни места – от тоалетната до музея.

Ема Томпсън, два пъти носителка на трофея ролите си в “Хауърдс Енд” и “Разум и чувства”, е прибрала статуетките си в банята, или по-скоро в тоалетната, в жилището й в Лондон.

Кейт Бланшет, номинирана за “най-добра актриса” тази година за ролята си в “Blue Jasmine”, трябва да си плати, за да си види нейният Оскар от “Авиаторът”, тъй като той се намира в музея “Център за филмово изкуство” в Мелбърн, Австралия.

Където и да оставят своите статуетки звездите на американското кино, след като ги вдигнат, по-важно е в неделя да ги получат.

Цените на рекламата за “прайм тайм” на шоуто в Неделя почертават интереса към тазгодишните ОСКАРИ. За тази година, Кантар Медия изчислява, че 30-секунден рекламен брендов спот ще струва средно на 1.8 милиона щатски долара по време на най-гледаното време.

Ако решите да рекламирате вашия бизнес по-добре опитайте с някоя българска медия, като нашата. Това разбира се в сферата на майтапа, а сега идват последните сериозни приготовления за филмовото събитие на годината – връчването на наградите ОСКАР на Филмовата Академия на САЩ.

Очаквайте още новини от мястото на събитието – Долби Тиатър в Холивуд.

ВИЖТЕ ВИДЕО

2 comments for “ОСКАРИ – Ще отворят ли “парника” – статуетки и зрители: от мястото на събитието (+видео)