6 подписа с шеф на избирателна комисия в Ел Ей за референдум за гласуване и в чужбина

 

16 февруари 2014 г. Председателят на Избирателната Комисия в Ел Ей от последните български избори в САЩ през май 2013 г. Богдан Атанасов (дясно), който тогава наруши Избирателния кодекс, вписва името си в списъка, който да бъде изпратен за провеждане на референдум за Избирателния закон. До него е Петко Физиев, който бе един от активните участници в протестите в Ел Ей за Оставката на кабинета

16 февруари 2014 г. Председателят на Избирателната Комисия в Ел Ей от последните български избори в САЩ през май 2013 г. Богдан Атанасов (дясно), който тогава наруши Избирателния кодекс, сега пред сградата на Генералното консулство на Р България вписва името си в списъка, който да бъде изпратен за провеждане на референдум за Избирателния закон. До него е Петко Физиев, който бе един от активните участници в протестите в Ел Ей за Оставката на кабинета “Орешарски”. Фото: Евгени Веселинов, www.bulgarica.com

СУПЕР СЛАБИТЕ РЕЗУЛТАТИ  ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ИЗБОРИ, РЕФЕРЕНДУМИ, ПОДПИСКИ И ПРОТЕСТИ ДОКАЗВАТ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА, И НАЙ-ВЕЧЕ В САЩ (винаги под 1%, даже 0.01 с глас и присъствие), ДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ ОСЪЗНАВАТ КАКВО МЯСТО ИМ Е ОТРЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ! ИЛИ ПО-ТОЧНО, ЧЕ ПОДОБНО ТАМ НЯМА ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ПОЛИТИЦИТЕ!

БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА СИ ЗАДАВАТ НАЙ-РАЗУМНИЯТ ЗА ТЯХ ВЪПРОС: ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ ГАЛСУВА НА БЪЛГАРСКИ ИЗБОРИ?

17 февруари 2014 г. Само шест подписа успяха да съберат вчера в Лос Анджелис подкрепящите “Национален референдум изборна реформа”, като един от гласовете бе на председателя на избирателната комисия на последните избори, проведени в “Града на Ангелите”.

Подписката, която да бъде изпратена до президента на Р България беше по инициатива на “организация в България”, каза Виктория Ершова, която бе разпратила на различни места в социалната мрежа, няколко дни по-рано поканата за 2:30 след обяд в неделя пред генералното консулство в Ел Ей. Ершова бе организатор и на множеството протести в подкрепа на изканията за оставка на правителството на Орешарски. 

“ТАЗИ НЕДЕЛЯ, 16-и февруари 2014 в 14:30 пред консулството, ще събираме подписи за провеждане на референдум за промяна на изборния закон в България. Подробностите са на поканата за протестите от миналото лято (линк постнат тук), затова датата там е стара, но информацията за тази неделя е актуална. Елате да се подпишем за промяна,” пише Ершова в поканата до сънародниците си. 317 сочи бройката на поканените, 65 потвърждават, 26 се колебаят, общо 6 се отзовават. Представители на “официална България” не присъстваха.  “Не сме уведомили служителите на Генералното консулство, но мисля че всички знаят,” каза Ершова.

Да даде своят вот за провеждане на референдум в България, като сложи своят подпис, бе Председателят на Избирателната Комисия в Ел Ей от последните български избори в САЩ през май т.г. Богдан Атанасов, който тогава наруши Избирателния кодекс.

С подписа си българските граждани в Ел Ей и по целия свят трябва да подкрепят три основни инициативи, резултатите да бъдат отчетени и изпратени в България, като ако се потвърди референдума, то ще се гласува с „да“ или „не“ поотделно за всеки въпрос.

1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?
2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?
3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

Идеята е на президента Росен Плевнелиев за иницииране на 2ри национален референдум след демократичните промени през 1989 г. с посочените по-горе три въпроса, като той да е заедно с евроизборите. Тя е подкрепена от граждански инициативен комитет, който бе учреден в началото на февруари т.г. на кръгла маса в парламента, който включва известни имена от научните, бизнес и обществени среди.

Трябва да бъдат събрани 500 000 подписа на български граждани от целия свят, които са необходими, за да се насрочи задължително провеждане на референдум. Едва след негово насрочване ще бъдат създавани комитетите, които да защитават “за” и “против” по различните въпроси. Всеки може да подава заявление да бъде координатор в държавата, която живее в интернет: Как да подкрепите инициативата. Посочено е, че вече има избран локален координатор за САЩ и това е Иван Апостолов от Ню Йорк: Локални координатори. В списъка на Локални пунктове за набиране на подписи, подобен в САЩ не е посочен.

Както ви информирахме по-рано, миналата седмица президента Плевнелиев поиска да се чуе гласът на българите в чужбина в обръщение към нацията. 

От реакциите на управляващите обаче стана ясно, че те няма да подкрепят предложението на президента. Малко по-късно тяхното мнение бе подплатено и с конкретно законово действие И Парламента кастрира българите в чужбина /Bulgarian Politicians Against Bulgarians Abroad/.

Допитване, което направихме до българи живеещи в САЩ, включително и част от тези подписали се за Референдума, показва, че въпросите, които се поставят само частично покриват тяхното мнение. Сънародниците ни са съгласни 100% само с 3-та точка за електронно гласуване, като дават приоритет на създаването на самостоятелен избирателен район за чужбина, като този въпрос не фигурира в предложението.  Почти 100% не подкрепят да се прави каквото и да е задължително действие. Както и да се избира само цвят на политическите народни представители (което е мажоритарното гласуване) и да не се дава “лице”, т.е. да няма конкретно определени личности, които да бъдат подкрепени.

Всъщност най-важното условие, за да има смисъл какъвто и да е глас “зад граница”, без значение как той ще бъде даден (по задължение или не, електронно или физически) остава

САМОСТОЯТЕЛЕН ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА – ВСИЧКО ДРУГО Е ОТБИВАНЕ НА НОМЕР И ПЕЧЕЛЕНЕ НА ВРЕМЕ ОТ СТРАНА НА ПОЛИТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ!

БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА СИ ЗАДАВАТ НАЙ-РАЗУМНИЯТ ЗА ТЯХ ВЪПРОС: ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ ГАЛСУВА НА БЪЛГАРСКИ ИЗБОРИ?

СУПЕР СЛАБИТЕ РЕЗУЛТАТИ  ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ИЗБОРИ, РЕФЕРЕНДУМИ, ПОДПИСКИ И ПРОТЕСТИ ДОКАЗВАТ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА, И НАЙ-ВЕЧЕ В САЩ (винаги под 1%, даже 0.01 с глас и присъствие), ДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ ОСЪЗНАВАТ КАКВО МЯСТО ИМ Е ОТРЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ! ИЛИ ПО-ТОЧНО, ЧЕ ПОДОБНО ТАМ НЯМА ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ПОЛИТИЦИТЕ!

ПРИПОМНЯМЕ:

Цирк България – поредна част /+ видео какво се случва/

Цирк “България” продължава турнето в Родината си

Световната Политическа Сцена стана Циркова Арена: БГ-Парламент или US-Senate

Цирк Парламент – три дни порно и прогнозата за времето

България – победи наглостта на политиците и силата на капитала

ИЗБОРИ – това не е парламента на българите в САЩ

ИЗБОРИ – 1 метър бюлетина от Ел Ей ще замине за Елин Пелин