И Парламента кастрира българите в чужбина /Bulgarian Politicians Against Bulgarians Abroad/

 

Дори и за тези, които не са имали време или не са обърнали внимание, че и в САЩ има български граждани  ...

Дори и за тези, които не са имали време или не са обърнали внимание, че и в САЩ има български граждани …

София, 12 февруари 2014 г. Днес и Българският парламент окончателно кастрира българите в чужбина, като родните депутати отнеха единственият възможен най-успешен начин реално да се чуе техният глас в собствената им Родина, като дадат своят глас на избори. След като през месец март 2013 г.  и президентът на Р България Росен Плевнелиев направи това и потвърди 25-годишната кастрация на българските граждани “зад граница”. Българският държавен глава осъзна грешката си и в края на януари 2014 президента Плевнелиев поиска да се чуе гласът на българите в чужбина, но това бе само един закъснял “глас в пустиня”, като че ли да “замаже положението”, което е доста ясно: БЛИЗО 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА НЕ СА ЖЕЛАНИ да участват в живота на България и нищо там не трябва да зависи от тях.

Кастрация – ще кажете “много грубо”, но дефиницията на думичката е много точна: отнемането на право на  поколение! Да, българите в чужбина нямат право да дадат мнението си за живота на техните наследници, които са така “мило желани” да се завърнат в България. Депутатите задраскаха не само тези, които напуснаха страната, но и техните деца!

БЪЛГАРИЯ БЕ ПРЕЪРНАТА В МАЩЕХА ПОНЕ ЗА ОЩЕ ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРИ! 

Равни права? Конституция? Закони – български, европейски, световни? НА КОЙ МУ ПУКА ?! Мислите, че си измислям, ето: Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция на Република България.” 

КАКВО СЕ СЛУЧИ? Днес Парламента не прие предложението българите извън страната да могат да гласуват и чрез електронно подадени бюлетини по интернет. Никаква реакция от Президента на Р България до края на деня.

 

Възможността българите зад граница да гласуват и чрез електронно подадени бюлетини по интернет ще повиши избирателната активност. Българите по света имат проблем да стигат до избирателните секции заради разстоянията.

Възможността българите зад граница да гласуват и чрез електронно подадени бюлетини по интернет ще повиши избирателната активност. Българите по света имат проблем да стигат до избирателните секции заради разстоянията.

По този начин на българските граждани “зад граница” бе доказано, че те няма да имат предоставен алтернативен метод за гласуване, какъвто им се полага, и какъвто е “он-лайн” гласуването, а са се превърнали в един 25-годишен експеримент за родните полит-трегери.

Върхът на наглостта на “Бай Ганьо – депутатите” в подигравката с нашенци е и факта, че българските граждани трябва почти задължително да се регистрират “он-лайн” за гласуване (Чл.11/ИЗ), но трябва да гласуват “оф-лайн” в посолства и консулства.

Още повече, това правило за предварителна регистрация, забележете, е валидно само за българите в чужбина, а не за тези в България. Анти-хуманна кастрация с противо-законно-конституционна дескриминация! 

Депутатите днес направиха “реверанс” към българските гражданин “зад граница”. Законотворците намалиха срока за подаване на заявления за гласуване в чужбина от 30 на 25 дни, когато този който има  право да гласува заявява желанието си до консулските или дипломатическите представителства на страната в държавата, в която живее. Заявлението трябва да е писмено, по образец, подписано
саморъчно. То може да се подава лично, по пощата чрез писмо или чрез електронно заявление през интернет-страницата на ЦИК. 

 

Гласовете на българите от чужбина (в страните в които е открита избирателна секция) се разделят по регионален признак и се прибавят към избрани чрез жребий МИР в България. След изменението на ЗИНП от 2009 г, гласовете от чужбина не се прибавят към избирателните райони в страната, а участват в сумата на гласовете при разпределянето на мандатите на национално ниво. При разпределянето на мандатите на партиите между МИР, гласовете от чужбина не се вземат под внимание. За разлика от България, избирателите в чужбина не гласуват за мажоритарни кандидати, а само за кандидати по пропорционалната система

Гласовете на българите от чужбина (в страните в които е открита избирателна секция) се разделят по регионален признак и се прибавят към избрани чрез жребий МИР в България. След изменението на ЗИНП от 2009 г, гласовете от чужбина не се прибавят към избирателните райони в страната, а участват в сумата на гласовете при разпределянето на мандатите на национално ниво. При разпределянето на мандатите на партиите между МИР, гласовете от чужбина не се вземат под внимание. За разлика от България, избирателите в чужбина не гласуват за мажоритарни кандидати, а само за кандидати по пропорционалната система

И още, ако не ви стига до тук, “гласовете от чужбина не играят роля за определяне на мандатите, а имат само допълващ характер, а не пряк избирателен”. Защо в кавички ли, ами така е записано в Закона. Т.е. избираш “цвят” – политическо формирование, но не и кандидати от листите. Простичко казвано и пак да кажем,  1 метър бюлетина от Ел Ей заминаваше и пак ще замине за Елин Пелин

Ето как ще изглежда гласуването в Калифорния, или въобще в САЩ. “Лесно” става – регистрираш се по интернет от Хавай в генаралното консулство в Лос Анджелис, което отговаря за 11 Щата. Взимаш си отпуска и хващаш самолетчето, като истински патриот на собствени разноски и идваш да пуснеш “едноцветната” бюлетина пред платена Комисия, компетенцията на която не винаги се проверява. Бюлетината ще продължи “своят полет на автопилот” с дипломати на заплати, които ще я препратят по специалната поща с парите на данъкоплатеца до България. Там пък умници на държавни заплати ще я мушнат и разпределят гласовете на някое избрано място по схемата “Тука Има – Тука Нема”. И готово. Пито-Платено-Да влезе жадният!

България губи стойностни хора и специалисти всеки ден. Това искат управляващите сега – да си останат сами, на власт, неозбезпокоявани.

Плъховете се самоизбират и самозапазват по дупките – вижте: Цар Плъх си има Дворец Парламент

Цирк България в цифри или що е плурализъм на родна почва?

МНЕНИЯ ДНЕС В ЗАЛАТА НА ПАРЛАМЕНТА

Депутатите обсъждат на второ четене проекта за Изборен кодекс, като предложението предизвика дискусия в пленарна зала, съобщи БТА.

От ГЕРБ заявиха, че възможността българите зад граница да гласуват и чрез електронно подадени бюлетини по интернет ще повиши избирателната активност. Десислава Атанасова от ГЕРБ посочи, че българите по света имат проблем да стигат до избирателните секции заради разстоянията в някои държави.

Мустафа Карадайъ от ДПС коментира, че дистанционното гласуване не е получило достатъчно доверие не само в България, но и в световен план, а и няма достатъчно гаранции за тайната на вота и отчитане на изборните резултати.

Мая Манолова от БСП посочи, че само Естония е въвела електронното гласуване, и то в периода между 2001 и 2007 г. Според нея с предложението си ГЕРБ измислят нов начин за манипулация на вота. Какво пречи един работодател да накара работниците си да гласуват директно пред него или дори той да даде вота вместо тях, попита тя. За какви рабодатели извън България става въпрос, „червената блондинка“ – не уточни.

Божидар Томалевски, “Другата България”: “Това е най-голямата порнография, освен че е противоконституционно в България и противозаконно и в Европа, та дори и по света! Пълна дескриминация на българите в чужбина! Нито едно от отправените предложения от нас за промени дори не бе и разгледано. Никакви държавни, международни и човешки закони и порядки не се спазват в тази държава. Лицето на България по света, това на близо 2 милиона българи, прилича на похамеданчена българка със забрадка на очите без право на глас. Това лице, което имаше България преди векове, и сега пак.”

Красимир Каракачанов, ВМРО: “Отношението на властоносещите политически формации граничи с национално предателство и илюстрира тоталната безотговорност по отношение на българите зад граница. Освен правото на участие в изборите ще добавя и 10 000 българи от Македония, Западните покрайнини и Молдова, които са със спрени преписки за получаване на българско гражданство, след като Министерството на правосъдието поиска от тях невъзможни за представяне документи. България за пореден път слага бариера след бариера към България за българите, които са извън България.”

Народните представители записаха, че ЦИК определя условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната, включително условията, реда и организацията за гласуване на българските граждани извън България, не по-късно от 57 дни преди изборния ден. Т.е. ще ви кажат как да “заслужите” своята урна.

Дотогава ще се знае всеки горд българин за къде трябва да хваща самолета в САЩ, за да изрази своята воля.

Централната избирателна комисия не по-късно от 21 дни преди изборния ден определя местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната, и броя на избирателните секции във всяко място. Т.е. дотогава всички петриоти “зад граница” трябва да си подали заявленията по интернет.

В деня на изборите ще застанете пред урната.

Урната има две значения – за гласуване, но и за прахта на починалите, които са били изгорени от някой жив.

Телата на някои горят бързо, на други цели 25 години, но все още не са изгоряли. Станахме ли нестинари в Америка?

Жалки сте в своето безсилие, всички вие: другари и другарки, сайбии и кадъми, фрицове и генералши, милиционери и милиционерки, госпожи и господа! Видя се къде сте силни – само вътре в парламента. Затова не желаете да излезнете, не само от него!  

Наистина жалка уникална и унизителна история – да се бориш с плъх! По-добре да бъдеш дори изяден от лъв, отколкото да се мъчиш нахапан от плъх. Може би затова напускаш капана, за да дойдеш в клетката, в която поне има правила и права. Може би не живееш за най-доброто, но със сигурност можеш и знаеш за какво живееш!

Налага се, поне за да не ти люти на очите от смръднята!
Защото те са отворени – това е сигурно!
Ти гледаш прогледнал! Виждаш! Дишаш! Искаш и твоите деца да гледат, но и да виждат!
Как да спреш?
Стискаш си носа и продължаваш! Запушваш дупките! Или отваряш вратата за “Сбогом”, защото “Довиждане” не върши работа.
Рано или късно миризмата ще изчезне! Дори и сам да не я премехнеш!
Иначе рискуваш ти и товите деца да изчезнат! Не само България!

ПРИПОМНЯМЕ:

Цирк България – поредна част /+ видео какво се случва/

Цирк “България” продължава турнето в Родината си

Световната Политическа Сцена стана Циркова Арена: БГ-Парламент или US-Senate

Цирк Парламент – три дни порно и прогнозата за времето

България – победи наглостта на политиците и силата на капитала

ИЗБОРИ – това не е парламента на българите в САЩ

ИЗБОРИ – 1 метър бюлетина от Ел Ей ще замине за Елин Пелин

1 comment for “И Парламента кастрира българите в чужбина /Bulgarian Politicians Against Bulgarians Abroad/