МУЗИКА ЗА КОЛЕДА за да не губите време + Чудната нощ на Христовото Рождество (български детска приказка) видео

christmas-music-notesПо време на празничните дни и ваканцията на дечицата е добре да чуят разказа за случилото се във Витлеем Рождество на Иисус Христос. Още повече на чист български език в изпълнение на наши актьори. И малките, и големите през тези дни желаят да чуят за онова събитие, да чуят приятна реч и музика.

Събитие, което  променя живота на цялото човечество, чрез раждането на Примирителя между Бога и човеците, чрез осъществяването на чудния план за идването на земята на Божия Син. Христовото Рождество, непрестанното преживяване на боготкровената истина и нейното увековечаване, чрез предаването й на тези, които идват след нас – децата, в които искаме да посеем семената на вярата и доброто.

Основна илюстрация на разказа е сцената на Рождество Христово, която вече по традиция всяка година правят обитателите на Драгалевския манастир. За нея са използвани куклите, изработени от художника на столичният куклен театър – Ива Хаджиева специално за декорацията в св. обител, съобщава сайта двери.беге. Текстът на разказа за Рождество Христово е от диска ”Приказки от Библията”, с участието на актьорите Асен Кисимов, Антони Генов, Цв.Нешкова, Ива Апостолова и др. Този аудиопродукт на фирма „Лития” е одобрен от Св. Синод на БПЦ и МОН като учебно помагало.

ДЕТСКИ КОЛЕДНИ ПЕСНИ (39 с текстове, автоматично вървят една след друга)

Подаръците за Коледа са стара християнска традиция, свързана с най-големия подарък, който Бог прави на хората – Себе Си в лицето на Христос, а с това – прощение на греховете и вечен живот. 
Свързана е и с подаръците на мъдреците от изток за въплътилия се Бог – злато, ливан и смирна. Те имат дълбоко символично значение. Златото символизира Иисусовата царственост. Ливанът (благовоние, тамян) представя Иисус като ходатай Първосвещеник. Смирната (миро) ни насочва към Помазаника, който ще се принесе в жертва и ще победи смъртта.
Това са подаръци, дадени с много любов. Така и ние – каквото и да подарим, трябва да е с любов.

Орлин Горанов – Идва Коледа (2015) … чуваш ли как се плъзга шейната … ето го идва стареца благ … той пътува в съня на децата, дори когато няма сняг … Коледа идва с песен … 

Рождество Христово е израз на Божията любов към хората –
„Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да
не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот“,
Думите на Спасителя: „Тази е Моята заповед: да любите един другиго, както Аз ви възлюбих“ (Йоан 15:12)“.

Молитва – В нощта на Коледа (Ваня Костова): Докога ще се лутаме в мрак … Чуй ни Господи, дай ни знак и върни …

Христос призовава да обичаме не само ближния си, но и враговете си. Това е сред отличителните белези на християнската религия, която се определя и като „начин на живот“.
Молитвите ни трябва да бъдат най-вече за духовно израстване – не само нашето, но и на другите, казва той, като добавя, че вярата е опора, която дава вътрешен мир и мъдрост за
по-пълноценен живот. Да се роди Христос в сърцата ни!

Коледа в нас (Мария Илиева, Теди Кацарова, Орлин Горанов, Любо, Боби)

СТРАХОТНО … 2000 … Фамилия Тоника с незабравимия Тодор Колев, който загубихме, и Детска вокална група Врабчета – Коледна сюита (микс от Джингъл белс и Мария), страшно настроение и веселба – Коледна Сюита:

Като икона е твоята снимка на Коледа … Нека весела и влюбена е Коледа, празнуваш със своите приятели … (естрада, Емил Димитров):

РОК-КОЛЕДА

Б.Т.Р. – КОЛЕДА ПРИ НАС Е ДОШЛА ОТ ВЕЧНОСТТА  … БОГ СЕ РОДИ … сега сме по-щастливи и добри 

ЕДИН ТРИУМФ В РОКА ЗА КОЛЕДНА ПЕСЕН – Metallica – Carol of the Bells

Ахат – Коледна Песен / Ahat – Christmas Song

Queen – Thank God It’s Christmas 

КОНЦЕРТИ

 ГЕОРГИ ХРИСТОВ КОЛЕДНА НОЩ концерт … ПОНЕ НА КОЛЕДА ДА СЕ ОБИЧАМЕ

Един уникален Коледен концерт “зад граница” Andre Rieu (55 минути): 

Christmas in Vienna 1999 The Three Tenors L.Pavarotti, J.Carreras,P.Domingo

КОЛЕДА