БСП-ДПС-ДС: Шпиц-команди, агенти и “чисти ръце” … и мъртвешкото хоро на народа /видео /

 

„Ранобудните студенти” отбелязаха днес с пърформанс пред парламента Международния ден на студента. Акцията им премина спокойно под засилено полицейско присъствие. Младежите, облечени в тениски, оцапани с кръв, легнаха на жълтите павета и играха „мъртвешко хоро”. Така те отбелязаха годишнината от нахлуването на нацисти в Университета в Прага и 40 години от навлизането на танкове в Политехниката в Атина.

„Ранобудните студенти” отбелязаха днес с пърформанс пред парламента Международния ден на студента. Акцията им премина спокойно под засилено полицейско присъствие. Младежите,
облечени в тениски, оцапани с кръв, легнаха на жълтите павета и играха „мъртвешко хоро”.
Така те отбелязаха годишнината от нахлуването на нацисти в Университета в Прага и 40 години от навлизането на танкове в Политехниката в Атина. “Мъртви” остават и техните искания за оставката на българското правителство.

От известно време из България и най-вече из столицата София върлуват безконтролно нелегални и полулегални групи, напомнящи нацистките, съпроводени или водени от депутати на управляващата тройна коализия БСП-ДПС-Атака подклаждат напрежение и отправят призиви за саморазправа – все недопустими практики в правова европейска страна. Стилът е до болка познат вече повече от половин столетие, всичко така добре обмислено и организирано от все едни и същи “мозъци” на процеса “демократизация”, същите които поддържаха режима на социализма и комунизма – ДС. И оставаха винаги с “чисти ръце” и “пълни джобове”.

 BULGARIAN COMMUNIST PARTY PAY TO PROVOKERS TO SABОTAGE, MANIPULATE AND TWIST THE IDEA AND OBJECTIVE OF THE BULGARIAN PROTESTS AGAINST THE GOVERNMENT: 

“Вие мислите, че сега аз нямам информация кои протестират,” премиерът Орешарски сюрпризира зрителите с подхвърлени реплики като Дон Корлеоне. Докато навън протестиращите скандират в дъжда, а жандармерията се чуди как да овладее гнева им, да измъкне премиера безпроблемно, без да окървави нечий нос, първият събеседник в „Панорама” се показа железен и като реакции, и като внушения! Премиерът си позволи да заплаши водещия на Панорама Бойко Василев, защото не само той, но всички знаят, че негови близки са сред протестиращите от първия ден.

“А вие мислите сега, че аз нямам информация кои са в тези редици?”:

Върхът на “всенародната подкрепа” са организираните митинги, на един от които увереността в силата си и съвокуплението си с партията-“сестра” ДПС, “голямата кака” БСП дори призна за първи път “грешката” си за възродителния процес на своите

“турски роднини”, с които в “едно семейство” за пореден път управляват “фамилията България”.

БЪЛГАРСКОТО ЧУДО НА СВЕТА – ОТКРИТАТА ПОЛИТИЧЕСКА НАГЛОСТ И ПОКАЗВАНЕ НА СИЛА И ВЕЛИЧИЕ, НА НЕДОСЕГАЕМОСТ! РЕАЛНО САМО НА ЕДНО – ЛИПСАТА НА ВЪЗМЕЗДИЕ И ОТЛИЧЕН ПРИМЕР ЗА ВСЕКИ КАК “ТРЯБВА” ДА СЕ “ДЪРЖИ КОКАЛА”

Подобен протест може да видите само в България: воден от правителствени скъпи лимузини, селяни с гайди, Премиер рамо до рамо с депутатти, с шефовете на Парламента и на етническата партия:

  

Специално избрано време за митинг и за конфронтация, специално време за да изпъкне “добротата” и “грижата за народа” на управляващите и техните подръжници, на фона на шествието на феновете на двата отбора Левски и ЦСКА, които са известни със своята буйна подкрепа на своите любимци. Това ако не е предизвикателство и поредното доказателство, че БСП-ДПС се справят отлично с Народа – здраве му кажи. Важното е полицията да има работа и да се покаже силата й, както и на тези, които са й издали заповедите и са организирали “случайно” по същото време своят митинг в непосредствена близост.

“Едва” 18 души бяха арестувани около вечното дерби ЦСКА – “Левски” от 1/8-финалите за Купата на България. “Съвсем случайно” в скучен мач двата тима направиха 0:0 и оставиха развръзката за реванша на 19 декември. Както и остава и продължението на протестите срещу правителството. Вижте “лошите” фенове:

Всичко това на фона на постоянно оплюване на младите, на студентите, на интелигентните, на гражданите, на Столичаните, на напусналите Родината – родена от комунистическата Държава.

Никой НЕ напусна Родината – но всеки напусна Държавата.

Даването на трибуна за публични изяви, прякото включване “по команда от горе” на органите на реда, които постоянно охраняват българските политици и не си гледат реалната организирана недосегаема и неосъждана престъпност, участието в управлението и бездействието на държавните институции в тази напрегната обстановка може да означава само едно:

целенасочени действия на управляващите,

целящи да проверят границите на търпимостта на българското общество, психиката на което те до болка добре познават от десителетия, и отново сполучливо да отклоняват общественото внимание от разрастващото се недоволство срещу правителството.

Студент скача върху колата на депутат – полицията бие:

Подобни действия са проблем не само за непосредствените “жертви” и пострадали от “Режима”, но и за всички демократично мислещи хора в България и за самите устои на държавността, за съществуването на държавата. Добре познатите по целия свят опити за сплашване и създаване на обстановка на страх, омраза, терор и насилие, не са само “въдворяване на ред за едрия бизнес и подчиненото му държавно управление”, но те  са както и постоянно подържано величие на поредната управляваща династия, така също и реално посегателство върху принципите на демокрацията и живота на нормалния човек в България.

Ако грешим нека кадрите говорят. Впечатлението за ситуацията в България и решението “кой крив, и кой прав” е само на нещастните зрители и щастливите режисьори.

Какво се случи? “Куче влачи рейс”, както се пее в един чалга-хит … “И преди и сега червените са мафия”, както скандират агитките … “Моя страна, моя България”, както се пее в една българска песен …

Лидерът на ДПС Лютви Местан, Премиерът Пламен Орешарски и лидерът на БСП Сергей Станишев по време на митинга в София.

Лидерът на ДПС Лютви Местан, Премиерът Пламен Орешарски и лидерът на БСП Сергей Станишев по време на митинга в София.

БСП и ДПС докараха хиляди симпатизанти от провинцията с влакове и рейсове, като от БДЖ съобщиха, че движението е платило 70 000 лева за два влака. Част от докараните в София в подкрепа на Орешарски се оказа, че не знаят в какво точно мероприятие ще участват. Един от тях заяви пред бТВ, че е дошъл в София за участие в стачка, а друг не успя да отговори кой е премиер в момента. Част от организацията бе и раздаването на предварително подготвени плакати и транспаранти. Лидерът на БСП Сергей Станишев от своя страна се зарече да  държи  ”котараците на Борисов далеч от държавното кебапче”. Станишев се извини публично на българските турци за “Възродителния процес”, а това даде основание на ДПС да обяви митинга за исторически. Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че това е първият митинг, който се организира съвместно от БСП и ДПС. ”Аз знам, че има нещо особено в този митинг – той е в някаква степен исторически”, заяви Местан. Премиерът Пламен Орешарски каза от своя страна, че страната се намира в дълбока институционална криза и задълбочаващо се разделение в обществото, а правителството му ще продължи да работи за доброто бъдеще на страната си, ”каквото и да ни струва това в личен план”.

По това време започна и футболното дерби ЦСКА – ”Левски” на стадион ”Васил Левски” , като привържениците на двата тима в аванс обявиха, че приемат митинга на БСП и ДПС за провокация. До проблеми не се стигна. Фенове на “Левски”, които се разминаха с шествието на БСП и ДПС, обаче скандираха срещу него “Оставка”.

Напрежение има и сред ранобудните студенти, които обявиха, че днес няма да протестират и очакват провокации, включително и нахлуване в ”окупираната”сграда на Софийския университет в София. Това обаче не се случи.  Студентите пък посрещнаха шествието на БСП и ДПС от терасите и стълбите на Софийския университет с викове “Оставка”.

Ранобудните студенти отбелязаха днес с пърформанс пред парламента Международния ден на студента, съобщи Дарик Радио. Акцията им премина спокойно под засилено полицейско присъствие. „Тези хора утре няма как да бъдат тук. Тоест не говорим за постоянен режим на подкрепа, какъвто желае кабинета. Това е някаква вариация на стари теми, всички сме чували за автобусите на ДПС, сега видяхме, че ДПС имат и влакове, в бъдеще перспективата е кораби, самолети или държава”, обясни студентът по право Румен Стоев.

Младежите, облечени в тениски, оцапани с кръв, легнаха на жълтите павета и играха „мъртвешко хоро”.

Така те отбелязаха годишнината от нахлуването на нацисти в Университета в Прага и 40 години от навлизането на танкове в Политехниката в Атина.

“Мъртви” остават и исканията на студентите за оставката на българското правителство, за която вече 155 дни се провеждат протести.

ПРИПОМНЯМЕ:

Български студенти във Великобритания подкрепиха колегите си в България /видео/

ПУБЛИКАЦИИ:

Mass rallies grip Bulgarian politics http://aje.me/1bNZ0mV

Bulgarian police, protesters clash near parliament @LasVegasSun: http://www.lasvegassun.com/news/2013/nov/17/eu-bulgaria-protests/#.UojjWn2-_Y8.twitter …

Bulgaria: Students Try to Occupy Bulgarian Parliament Building @New York Times: http://nyti.ms/17ziWwu 

Bulgaria: pro- and anti-government rallies – via @boston http://bo.st/17akWsA 

Bulgaria rocked by more crowd violence http://www.chicagotribune.com/sports/sns-rt-uk-soccer-bulgaria-violence-20131116,0,6602014.story …

Tens of thousands rally for and against Bulgarian government @ChicagoTribune: http://www.chicagotribune.com/news/sns-rt-us-bulgaria-government-demostrations-20131116,0,3293015.story …

Bulgaria: Low growth amid domestic uncertainty – IMF http://www.balkans.com/open-news.php?uniquenumber=184955#.UoebBBgTGLg.twitter …