Български студенти във Великобритания подкрепиха колегите си в България /видео/

bulgaria-flag-fistБългарски студенти от един от най-старите европейски университети в Портсмут, Англия заснеха видео клип с който подкрепиха своите протестиращи колеги сънародници в България.

В Портсмут българските студенти живеят на общежитие . В един от най-големите и най-успешни университети във Великобритания, който играе важна роля за индустрията, има студенти от различни националности – англичани, французи, германци, испанци и много китайци. Има и организация „Българско общество на университета в Портсмут” (Portsmouth University Bulgarian Society P.U.B.S.), което е най-голямото общество на хора от европейска държава.

Университетът в Портсмут е един от най-старите в Европа, като някои от сградите са строени през 1732 г.

Ann Ginka (You Tube comment): “Порстмут е един от най-новите университети (едва на 21 години), няма значение от кой век датира някоя от сградите му самият университет се води от т.нар. “модерни университети в Англия” (бивши политехникуми с променен статут на университети през 1992 година).
– едва 75 % и то само от първокурсниците живеят на общежитие
– “плажове” също е много силно казано

Bulgarian students at the University of Portsmouth in response to the ongoing student strikes in Bulgaria.

University of Portsmouth е един от най-големите и най-успешни университети във Великобритания, който играе важна роля за индустрията на богат и бързо променящ се космополитен град на брега на морето. 89% от завършващите всяка година 20 хиляди човека се реализират успешно на трудовия пазар, а студентският им живот преминава в изключително приятна среда в туристически град, плажове, невероятно мили  хора и в световнопризната образователна институция.
University of Portsmouth е световно признат в сферата на изследователските програми и научни проекти по медицина, европеистика, математика, космонавтика, като доказателство за това е постоянно нарастващото субсидиране.
Уникалната база на университета, в която за последните 10 години са инвестирани повече от 100 млн. паунда, включва съоръжения, като съдебна зала, журналистически нюзрум, лаборатория за съдебна медицина и зъболекарски кабинет, пространство за изложби, професионален театър с 250 места и възможност за филмови прожекции, които поставят студентите в среда близка до реалната професиноална ситуация. Този подход, заедно със стабилната теоритична подготовка води до висок потенциал за бърза реализиация.
Портсмут е невероятна съвкупност от модерен градски стил, исторически местенца, плаж и зелени площи, а жителите са изключително добронамерени и сплотени. Единственият град-остров във Великобритания е чудесно място за живеене и учене, като много студенти остават и след като завършат.
Официален уебсайт: