Потвърдиха, “Атака” с принуда си плати сметката в ресторант в Брюксел

 

Волен Сидеров в

Волен Сидеров в “Атака”

“Алкохолът започна да им идва в повече … тапи хвърчаха из цялото заведение … заливаха с олио … решиха да си тръгнат, без да платят сметка от около 1530-1600 евро … наложи се да блокираме част от заведението, докато не платят”, разказа шефката на ресторанта „Къщата с лебеда” в белгийската столица

30 септември 2013 г. Полиция принудила лидерът на “Атака” Волен Сидеров да си плати сметката в заведение в Брюксел, потвърди управителят на ресторант „Къщата на лебеда” Маржори Букен в репортаж излъчен по bTV. От столицата на Евросъюза Букен заяви, че българските политици са били пияни и замеряли с тапи хората наоколо. Така вече нашите циркаджии-депутати вече успяха да изнесат коронните си номера и в чужбина. Само че “номера не мина” в кръчмата, така както и трудно “минава” и в Европейския парламент, на същото място и по всяко време. 

„Когато пристигнаха, започнаха да поръчват порядъчно количество шампанско и грапа (бел.ред. италианска ракия). От един момент нататък алкохолът започна да им идва в повече. Това ескалира в изблици на насилие над преминаващите край тях хора. Викаха сервитьорите, като ги замеряха с тапи и въобще тапи хвърчаха из цялото заведение. Заливаха с олио палачинки, които приготвяхме на място за други клиенти. В крайна сметка решихме да им спрем алкохола. Тогава те решиха да си тръгнат, без да платят сметка от около 1530-1600 евро. Наложи ни се да блокираме част от групата в заведението, докато не платят”, разказа шефката на ресторанта „Къщата с лебеда” в белгийската столица.

За скандала миналата седмица в сряда вечерта, съобщи антиправителствената информационна служба NOрешарски, като се позовава на свидетели, от Атака категорично отрекоха, по времето когато  в Цирк Парламент три дни се разиграваше политическо порно.

В информацията се твърдеше, че очевидци видели как в заведение на площад “Гран плас” Сидеров и група от около 25 души от “Атака” са се държали изключително арогантно. 

“Сидеров изливаше бутилки в съдовете за приготвяне на десертите и заплашваше персонала”, разказва свидетел. Според сайта на протестиращите срещу кабинета “Орешарски” причината била недоволство на Сидеров от обслужването. Накрая отказал да плати сметката. Дошла полиция и няколко души от групата събрали пари, за да платят сметката от 1600 евро.

“Това не е вярно. Бях там. Не е имало такива изцепки. Ходили сме и на други кръчми. Имаше и индивидуални програми, но наистина, ако имаше такова нещо, щеше да се разбере”, каза вчера депутатът от “Атака” Венцислав Лаков, цитиран от в-к Труд. От пресцентъра на партията също пуснаха официално съобщение, че изнесеното няма общо с истината и напомниха, за подвеждащата информация в същия сайт за оставката на Орешарски. “Колкото е вярно, че премиерът е подал оставка, толкова е вярна и тази информация”, коментираха от “Атака”.

Посещението е платено с пари от държаваната субсидия на партия Атака. Националистите били в белгийската столица, за да поискат извинение за нападките, които Европейската народна партия (ЕНП) е отправила по техен адрес. Но както стана известно ЕНП обаче отказала да се срещнат с националистите.

Миналата седмица лидерът на “Атака” Волен Сидеров предвидливо взе мерки и съобщи, че депутатите му няма да присъстват нито на дебата, нито на гласуването за вота на недоверие на правителството, защото всички щели да ходят в Брюксел, където всичките имали планирани срещи, но никой конкретно не каза с кого и за какво, в отговори на директни въпроси на българските медии там.

До днес е ясно само едно за българските депутати в Брюксел – че са били на ресторант.

Volen Siderov AtakaЩе припомним, че това не е първият случай с Волен Сидеров. През февруари 2010 г. само благодарение на дипломатическия си паспорт лидерът на “Атака” се отърва от временен арест на летището във Франкфурт на Майн. Тогава германската авиокомпания “Луфтханза” подаде жалба срещу Сидеров за нанесени обиди. Българският политик се качил в самолета, пътуващ на 3-ти февруари следобед от София за Франкфурт на Майн. Сидеров отказал да се подчинява на реда в самолета и се държал доста предизвикателно. Стюардесата се опитала да го успокои, но не успяла. С неуспех завършили и опитите на самия пилот. Българският депутат хвърлял храна в коридора и обиждал персонала, наричайки членовете му “нацисти” и “антисемити”. Според представителя на “Луфтханза” Сидеров изкрещял на стюардесата, която го помолила да се държи прилично, следното: “Няма да ми заповядва някаква си русокоса арийка!” Заради буйстващия български гост пилотът приземил самолета не на предвидената писта с ръкав до самата сграда, а на странична позиция. Целта била да не се стига до скандали и на самото летище във Франкфурт на Майн. Алармираните от екипажа полицаи вече чакали самолета на самата писта и извършили проверка на документите на Сидеров в самия самолет.

Днес стана ясно, че АТАКА едва ли ще остане с депутати при нови избори, заедно с основните три циркаджийски трупи в “парламента”, които със сигурност остават на манежа, а близо половината от зрителите не ги искат или не желаят никого.

За съжаление на чужденците това им трябва, за да си оформят обобщен имидж за всички българи. Въпреки че на фона на 25 жадни депутати, други с пъти повече са пълнили касите на заведенията по света – Близо Половин Милион Българи Пътували в Чужбина през Август

Над 1 милион и половина българи живеят по целия свят, и те също “отнасят” негативите на българските депутати.

България се прочу с пияни депутат и просещи цигани. Неработещ парламент и краден ток и жици.

Вие как се чувствате?

1 comment for “Потвърдиха, “Атака” с принуда си плати сметката в ресторант в Брюксел