Почина журналистът и телевизионен водещ Алис Крайчева

Alis-Kraicheva23 септември 2013 г. Журналистът и телевизионен водещ Алис Крайчева почина рано тази сутрин във Военна болница в София от рак на панкреаса, предаде БНТ.

За 35 години на малкия екран дамата с чаровно дрезгав глас си създаде хиляди почитатели. Днес няма човек в съзнателна възраст, който да не я знае.

Крайчева е родена на 3 март 1948 година. Дълги години работи в Българската национална телевизия. Завършила е българска филология и започва работа в Радио “София”, където работи 3 години.

През 1981 г. става репортер в отдел информация на държавната телевизия. По-късно преминава към екипа на предаването “Събота, късен следобед”.
Крайчева е автор и водещ и на модни предавания. Близо 4 години работи с покойния вече Александър Авджиев в сутрешния блок на БНТ “Добро утро”. От 2002 до 2004 година заедно с Авджиев са отговорни редактори на “Денят започва” по БНТ.

През лятото на 2011 Алис Крайчева е освободена от БНТ. Уви, късметът сякаш бе напуснал Алис. Тя първо е принудена да се раздели с любимата си телевизия, а това лято преживя и още по-голямо сътресение. Легендарната тв водеща се поболя и трябваше да лежи в “Пирогов” цели 3 месеца. Направена й бе тежка операция на панкреаса. Живееше втори живот. Последен.

Вечна да бъде светлата й памет!

Алис Крайчева е родена на 03 март 1948 г. в София. Тя произхожда  от репресирано от комунистите семейство. Понеже нейният баща работил като данъчен инспектор преди 09 септември 1944 г., бил заточен от народната власт на лагер в Белене, писаха в БЛИЦ. 

Докато работи като манекенка, следва и завършва българска филология. Явява се на конкурс в националното радио, където остава три години. В телевизията попада като новинар в БНТ, оттам в „Събота, късен следобед”, след това прави едно предаване за мода и след това се занимава с култура и изкуство в сутрешния блок на БНТ.

По-голямата част от професионалния път на нестандартната и оригинална Алис Крайчева преминава в БНТ. След като предаването “Добро утро” беше свалено от ефир, двамата със Сашо Авджиев продължиха да работят за националната медия като отговорни редактори на сутрешния блок “Денят започва“.