Протести на Западния бряг в САЩ в Лос Анджелис и Сиатъл за “Празника на Независимостта”

Инж. Тодор Узунов

Инж. Тодор Узунов протестира сам всеки работен ден в Ел Ей. Фото: Евгени Веселинов, www.bulgarica.com

В Сан Франциско няма официално обявен протест, но българите са поканени от името на общността там на отбелязването на празника “Денят на Независиомостта”

20 септември 2013 г. За протести на Западния бряг в САЩ директно призоваха в Лос Анджелис и Сиатъл, в подкрепа на обявеният глобален протест #ДАНСwithme “Протест за България, независима от политическата мафия“ в деня на “Независимостта за България” – 22 Септември.

В Ел Ей призива бе даден от инж. Тодор Узунов, който изпрати специално писмо до нас. Организаторите на предишните протести в “Града на Ангелите” Петко Физиев и Виктория Ершова до момента на публикацията (петък 4:00 след обяд) не са обявили подкрепата си за обявеният от глобалната мрежа протест, на специално създадената страница в социалната мрежа.

“Аз ще бъда пред сградата на Генералното консулство в Лос Анджелис точно в 2:00 часа след обяд на 22 септември в неделя,” пише инж. Узунов.

“Ще се радвам да видя всеки от вас които пожелае да прояви солидарност с нашите сънародници в България и по света. Да покажем, че ни има в Лос Анджелис.” Това още пише Узунов, който не спира своите непрекъснати протести пред Федералния билдинг в Ел Ей вече десетки работни дни. (кликнете тук: Българин протестира сам всеки работен ден в Ел Ей (видео)

В Сиатъл протестът официално е обявен за 1:00 часа след обяд в “Уест Лейк Парк”. “Протестите продължават, нека отново се съберем да подкрепим демократичните промени в България и премахването на мафията от държавното управление,” пише в призива си Калоян Иванов. В писмото изпратено и до нас е посочен и точен адрес и страницата в социалната мрежа. /Westlake Park 400 Pine St, Seattle, Washington 9810 https://www.facebook.com/events/162316047305869/

Българските общности в над 20 града в чужбина са потвърдили участието си в глобалните протести за независимост на България на 22 септември, съобщиха от неформалната група DANSwithme World.

До днес подкрепата си за обявения глобален „Протест за България, независима от политическата мафия“ в населеният с над 350,000 българи континент Северна Америка още са заявили от Ню Йорк, Торонто и Монтреал.

В Сан Франциско няма официално обявен протест, но българите са поканени от името на общността там на отбелязването на празника “Денят на Независиомостта”. “Нашето следващо събитие в региона е насочено към единството на българския народ и формирането на манталитета на българите като нация и държава с една от най-старите истории в Европа” пишат организаторите Петър Копралев и Албена Трандева. В обръщението не е посочено, че това е форма на протест и е изработен специален постер за празника с часовник, на който стрелките са спрели малко преди “12”.

В Европа протести за 22 септември са обявени в Лондон, Будапеща, Брюксел, Мюнхен, Женева, Глазгоу, Бристъл, Фрайбург, Барселона, Виена, Цюрих, Тулуза, Осло, Манхайм, Карлсруе и Франкфурт на Майн.

Искаме България, в която дневния ред на обществото не определят мафиоти, олигарси, медийни магнати и случайни хора, инсталирани в политиката от сенчести кръгове. Носете си знамена, лозунги, водете близки, колеги и приятели, на които трябва да обясните, че моментът е решителен и е нужно да сме единни и категорични в позицията си – Оставка!“, призовават от DANSwithme World.

КОЙ ПРЕДЛОЖИ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ – ИСТОРИЯТА ДЕН ПО ДЕН? (ВИДЕО, 8.11 мин)

ПРИПОМНЯМЕ:

Организаторите на протестите на Западния бряг в САЩ търсят желаещи и идеи

Протестите на западния бряг затихнаха, но продължават

Кой ще победи – “шумната” широка улица или “тихият” тесен бизнес?