“Мюсюлманският бушон” България ще изгори – удря тавана за бежанците, няма място и не получава помощ

 

Автор: Иван Кутузов, в-к Дневник

По всичко изглежда, че България запазва позицията си на “Мюсюлманският бушон” Европейската карта и Глобуса, както е било векове наред. И то безплатен! Ще бъде спазена и традицията, големите сили в “Старата госпожа” и Светът да решат да се намесят, чак тогава, когато пряко бъдат засегнати техните интереси. Явно е, че никой няма интерес в Европа и Америка да се погрижи за бързото преминаване на бежанци от Азия и Африка, предимно мюсюлмани, през територията на България и да продължат доближаването на териториите на Световните демокрации. Всяко движение да остане само регионално, а не глобално! Глобален да бъде само бизнесът и хегемонията, която носи! Карикатура “Булгар, Булгар”, Автор: Иван Кутузов, в-к Дневник

Вековната традиция е спазена: само интереса на “големите” може да спаси положението на “малка” България – недопускането и изнасянето на световните конфликти от териториите на Великите сили, винаги са били “задача №1”

ЕС и ООН се занимават с оръжията в Сирия, а не с хората

Министърът на Вътрешните работи: “Към момента има 4 010 души, които са в процедура на получаване на статут „бежанци”, от които 1 465 са сирийци. Съвсем скоро ще преминем критичното ниво от 5 000”

“България е 1,5 % от населението на Европейския съюз (ЕС), а ще достигнем до нива, в които само бежанците ще достигнат 4-5%. Страната ни няма да е в състояние без европейска солидарност да поеме този товар”

Еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева: “Сирийската криза е първият случай, в който Съветът за сигурност на ООН не успява действа в интерес на мира. Това е най-тежката за последните десетилетия криза и обстановката ще се влошава! ЕС трябва да остави границите си, сърцата си и портфейлите си отворени за сирийските бежанци!”

16 септември 2013 г. “Мюсюлманският бушон” на ЕС – България е на път да “изгори”, след като днес стана ясно, че вече “удря тавана” за бежанците, няма място да ги приема и не получава помощ от Европейския Съюз. Поредният световен фишек “Сирия” ще се възпламени точно там, където дори да не замирише на световните “пожарникари”, които ще дойдат да гасят срещу интерес и влияние.  

“Скоро ще достигнем до критичната точка за България и страната ни няма да е в състояние да поема потока на бежанци,” каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседанието на новосформирания Национален оперативен щаб, като посочи бройката от 5000.

“Но ние ще стачкуваме, докато не ни дадат свободата”, заяви сириецът Тарек в български бежански лагер.

“През почивните дни имаше усложняване на обстановката, тъй като потокът от чужденци се увеличи, но проблемът е овладян,” каза Йовчев, цитиран от БТА. По думите на Йовчев 11-те мерки, които са били набелязани на Съвета по сигурността към Министерския Съвет на Р България, са изпълнени.

“Към момента има 4 010 души, които са в процедура на получаване на статут „бежанци”, от които 1 465 са сирийци. За около хиляда души тази процедура още не е започнала. Можем да очакваме съществена част от тях да потърсят закрила и да бъде започната такава процедура. Около 250 от тях са сирийски граждани. Съвсем скоро ще преминем нивото от 5 000. По мнението на експертите, това е границата, която имаме – организационни, финансови, технически възможности да поемем като бежанци. България е 1,5 % от населението на Европейския съюз (ЕС), а ще достигнем до нива, в които само бежанците ще достигнат 4-5%. Страната ни няма да е в състояние без европейска солидарност да поеме този товар,” добави министър Йовчев.

„Имаме достатъчно основание към момента на база на това, че България поема съществена част от този бежански товар, който е несъразмерен както спрямо населението, така спрямо и брутния вътрешен продукт, и една съществена част от съпътстващите рискове на този бежански поток. В момента е точно времето, в което трябва да подготвим такова искане, тъй като имаме реална обстановка, на база на която можем да отправим такава молба,” каза Йовчев във връзка с документите за искане на помощ, които ще бъдат изпратени до Европейската комисия.

Тази съпоставка е срамна за Европа: около 2 милиона сирийци вече са напуснали страната си и се намират във временни убежища в съседните Турция, Ливан, Йордания и Ирак. В същото време Европа е дала съгласието си да приюти едва 10 хиляди бежанци – при това след дълги увещания, молби и апели, отправени от засегнатите страни и Върховния комисариат на ООН за бежанците, информира Дойче веле. Половината от тези хора ще приеме Германия, където вече има около 15 хиляди сирийци, подали молби за убежище.

Два милиона сирийци са напуснали страната си от началото на конфликта досега. Един млн. от тези бежанци са деца, а 750 000 от тях са на възраст под 11 години – цитира статистиката Борис Чеширков, който работи в българския офис на Върховния комисариат на ООН за бежанците.Отделно от тях над 2,5 млн. сирийци са вътрешно разселени в своята страна, което означава, че те де факто са бежанци, само че не са пресекли международна граница.

Два милиона сирийци са напуснали страната си от началото на конфликта досега. Един млн. от тези бежанци са деца, а 750 000 от тях са на възраст под 11 години – цитира статистиката Борис Чеширков, който работи в българския офис на Върховния комисариат на ООН за бежанците.Отделно от тях над 2,5 млн. сирийци са вътрешно разселени в своята страна, което означава, че те де факто са бежанци, само че не са пресекли международна граница.

“ЕС трябва да остави границите си, сърцата си и портфейлите си отворени за сирийските бежанци, заяви в интервю за Дойче веле Еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева. Тя отбеляза, че от 2 млн. сирийски бежанци, досега в ЕС са пристигнали едва около 50 000, като основната част от тях биха желали да се завърнат в родината си. Еврокомисарят посочи, че сирийската криза е първият случай, в който Съветът за сигурност на ООН не успява действа в интерес на мира и да се обедини дори около два прости принципа, като приеме резолюция, в която да призове да не бъдат избивани цивилни хора и хуманитарни работници. Тя определи сирийската криза като най-тежката за последните десетилетия и прогнозира, че обстановката ще се влошава.

Изгори, за да (НЕ) светиш: Коумнистически бушон – Демократичен бушон 

Вековната традиция е спазена – само интереса на “големите” може да спаси положението на “малка” България – “Бог Високо – Цар Далече”

Bulgaria in order

И българинът избира своите спасители. Да живее демокрацията! Човешкото въображение може да създава измислени страни, обитавани от измислени хора, които извършват измислени постъпки.
Всеки народ има управниците, които заслужава. Карикатура от книгата на Георги Андреев “България или Мафията?”

По всичко изглежда, че България запазва позицията си на “Мюсюлманският бушон” Европейската карта и Глобуса, както е било векове наред. Ще бъде спазена и традицията, големите сили в “Старата госпожа” и Светът да решат да се намесят, чак тогава, когато пряко бъдат засегнати техните интереси. Явно е, че никой няма интерес в Европа и Америка да се погрижи за бързото преминаване на бежанци от Азия и Африка, предимно мюсюлмани, през територията на България и да продължат доближаването на териториите на Световните демокрации. Всяко движение да остане само регионално, а не глобално! Глобален да бъде само бизнесът и хегемонията, която носи!

“Колцина се досетиха, че не на тях е отредено да бъдат господа (т.е. господари) и че онези, които „сменят системата“, го правят в своя полза, а народът трябва да плати цената на необяснените с нищо промени? Българите като деца реагираха под напора на първия си порив за свобода и демокрация, без дори да знаят какво означава това. Българите бяха излъгани, както се баламосват деца. Опитайте се да измамите по този начин англичани и французи! Няма да успеете. … Децата не възмъжават, ако не им се даде възможност за това и по-точно, ако не бъдат заставени да пораснат.” Из “България или Мафията” на Георги Андреев, 1996.(Четете цялата книга)

Западният Майстор и неговата дама на Източната маса в България. Създателя Майстор Леонардо и творението му Джокондата сядат на една маса резервирани от тях и за тях, като задължително оставят добър тип (бакшиш) на сервитьорите и запазват местата си за възможно най-дълго време. На масата трябва да бъде добре заредена с сочни родни ястия, приготвени по чужди рецепти. Трохи от масата винаги се оставят за преминаващите тихи или скандиращи близки и еднородници на сервитьора. Карикатура: Анатоли Станкулов

Майсторът и неговата дама на маса в България. Създателя Майстор Леонардо и творението му Джокондата сядат на една маса резервирани от тях и за тях, като задължително оставят добър тип (бакшиш) на сервитьорите и запазват местата си за възможно най-дълго време. На масата трябва да бъде добре заредена с сочни родни ястия, приготвени по чужди рецепти. Трохи от масата винаги се оставят за преминаващите тихи или скандиращи близки и еднородници на сервитьора. На какъв език говори двойката не е важно. Карикатура: Анатоли Станкулов

Недопускането и изнасянето на световните конфликти от териториите на Великите сили, винаги са били “задача №1”. Кой е луд да си вкарва дори малки проблеми в голямата си държава? Като в същото време можа да ги остави на малките гладни държави, които са техни верни съюзници в опазването на световния мир и на тяхното спокойствие.

Това бе най-умният политически и стратегически държавнически ход, който направи Русия за години за себе си – не допусна конфликт в близост до нейната територия. Да не забравяме, че само реди 23 години България бе руски “бушон” за настъпването на капитализма и империализма, дори бе наричана “Швейцария на Соц-лагера”. 

Да сте чули скоро за подобни опасни за живота и финансите конфликти на територията на Европа и Северна Америка? И то в подобни размери и продължителност? Дори вече имахме и български прецедент – първи открит терористичен акт на територията на Р България, който обаче няма никаква причина и не бе насочен срещу български граждани, но е опасен за Европа. 

 

Бай Ганьо Европеец, член на ЕС. Фото: блогът на Тикоев /кликнете в/у снимката за големи размери/

Бай Ганьо Европеец, член на ЕС. Фото: блогът на Тикоев /кликнете в/у снимката за големи размери/

Няма конфликт – няма бежанци, защото те са тръгнали към демократичните държави. Да ама не – спрели по средата. На кой му трябват тези изгладнели, необразовани и хипер-агресивни нещастни хора? Нито стават за послушници за бизнеса, нито за освежаване на която и да била нация. Носят само проблеми. Само на този, на когото трябва.

Изгори, за да (НЕ) светнеш никога! Коумнистически бушон – Демократичен бушон – на кой му пука? Обречен бушон!

Дали България най-после ще стане изтински член на локално или световно общество, или ще си остане вечният придатък, така нужният “бушон”, привличащ с географското си разположение и покорен беден народ?

Така е било, така и пак ще бъде! 

Хубавото в крайна сметка е това, че този който знае, че е глупав, вече не е глупав!

Bay GanioДали българският народ заслужава присъдата на Щастливеца: “Народът, в когото ти вярваш, е роб … робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, раболепието геройство … И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, … той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй “практичен” и трезвен, трезвен до безчувственост”. (Алеко Константинов “Бай Ганю прави избори”)

В по-ранни публикации показахме, че бежанската обстановка в България е силно нажежена не само от бързо увеличаващата се бройка на незаконните емигранти, но както и от невъзможността да бъде доказван техният произход и дали са терористи, така също и от бунтовете които се надигат в предоставените им места за пребиваване.

ПРИПОМНЯМЕ:

Бежанците в България с първа гладна стачка – искат бърз статут

ВИДЕО Сирия: Обама подкрепен от ключови политици за военен удар – 10 пъти повече бежанци – България пред хуманитарна криза